[]

Bodycilere bir soru

şınav, bench pressin yerini ne kadar tutar?
evde sehpam olmadığı için sırtıma 25-30kg koyup şınav çekiyorum.
ne kadar faydalı olur bu?


 
@want2die : Ben de yaklaşık 6 aydır arada aklıma geldikçe şınav çekiyordum.ilk başlarda ben de epey zorlandım ama şimdi gık demeden tıkır tıkır maaşallah.Lakin ben bir türlü düzenli yapamıyorum ama hınçlandım şimdi.Sağolasın program için, ben de başlıyorum kısmetse haftaya pazartesi.

Not:Niye pazartesi diye sormayın... :))
  • das sigma  (22.10.09 00:46:37) 
şınav bench pressin yerini bi yere kadar tutar
want2die nin açıklamalarını imzalıyorum bu arada
neyse, nereye kadar tutar dersen bu ağırlıkla ve başka böyle detaysal denge, fizik kurallarıyla falan alakalı sonra birlikte çalışan kaslarla da alakalı
detaya girmeye gerek yok sırta kendi ağırlığının 3te1ini koyup şınav çekebiliyorsan böyle 15-20 tekrarlık 3-4 set bu gayet iyidir
ama göğüs kaslarına da bench press de ki kadar yükü şınavla kaldırtamazsın en azından ileri seviyedekiler için bu kesinlikle geçerli. yeni başlayanlar içinse değil tabii ki.
  • Karluk  (22.10.09 09:42:10) 
şimdi ben 65 kiloyum, şınav pozisyonunda ellerimi tartıya koyunca tartıda 42 kg falan görüyorum. 30 kgı da ekleyince 70 kg falan yapıyor. ancak benchde en çok çıkabildiğim kimse bara dokunmadan 65 falandı. yani sanki şınavda daha rahatım.
o yüzden sordum boşuna mı çalışıyorum yoksa diye.

ayrıca setleri standart bench çalışır gibi 4*8 ya da 5*8 tutuyorum.

ayrıca hazır ilgili kişiler kümelenmişken daha önce cevap alamadığım şunu da sorayım :)
#98913
  • domine deyus  (22.10.09 13:54:09 ~ 13:56:02) 
öncelikle bana sitemde birisi sormuştu şınavda ağırlığın kaçta kaçını kaldırıyoruz diye ben de kendisine ortalama bir değer söylemiştim ve cevabmda bunun kişiden kişiye değişeceğini söylemiştim.

şunu söylemek istiyorum, sen şimdi elini koyuyorsun 45 kilo ama hareketi yaparken o 45 kiloyu nasıl kaldırıyorsun? işte sorunun cevabı burada gizli.

bir bench press de ağırlığı nasıl kaldırırsın? hangi bölgelerinden kaslarından kemiklerinden yardım alırsın?
bu nedenle şınavla birebir aynı değildir ve sadece kaldırdığımız ağırlığa bakarak bir yorumda bulunmak kesinlikle doğru olmaz.

dediğini şuna benzetebiliriz tam bir benzetme değil ama olayı anlatmak için abartılı bir örnek vereceğim
koparmada örneğin 30 kilo kaldırıyorsun sen ve 50 kilo kaldırman mümkün değil
silkme de neden 50 kiloyu kaldırabiliyorsun? sonuçta ikisinde de kaldırıyorsun değil mi (burada ağırlık kaldırıldığında etki aynıdır o açıdan iyi bir örnek değil ama hareketin önceki aşamalarında kaldırılan ağırlığın farklı olması nedeniyle bu örnek de iş görür)

demek istediğimi anlatabildim mi? sonuçta şınav şınavdır bench press bench presstir
  • Karluk  (22.10.09 15:29:12 ~ 15:30:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.