[]

dövme yaptırsam mı?

şimdi diyorlar ki abdest kabul olmaz. dindar biri değilim, ama okb'liyim. yani bu tür şeylere çok takıyorum. bir yandan da yaptırsam hayatta ilk defa bu kadar net bir duruş sergileyeceğim.

fiyatlar nasıl değişiyor, ankara'da nereler var, sildirmek istesek kolay mı gibi sorularım var.

danke.

 
Sildirmek zor hatta iskence hatta imkansiz(tam olarak). Yani yaptirma.


  • floydian  (28.12.15 17:45:19) 
geçici dövme yaptır hocam sen.


  • makarnavodka  (28.12.15 17:47:21) 
Yaptırma. Sildirmek çok zor.

Abdestle alakası yok. Yıkanırken dermis tabakamıza kadar yıkamıyoruz. Dövmenin dinen hoş görülmemesinin sebebi Allah'ın yarattığını beğenmeyip modifiye etmek.
  • Lim5  (28.12.15 18:03:19) 
dövmeyi sildirmek diye bir şey yok, unut onu.

dövme yaptırmadan önce abdest düşünecek kadar çelişki içerisindeysen hiç bulaşma zaten, dövmenin önemi de net bi duruş sergilemek, hatta bi çok insan için kendini net bir şekilde ifade etme şekli denilebilir.

olur da yaptırmaya karar verirsen cadde üzerinde 'dükkan' açmış bağrı yanık anadolu çocuklarına değil işinin ehli sanatçılara yönel, fiyat konusunda da pazarlık yapmak sıkıntılı bi sürece yol açabilir, işini güzel yapan insana parasını çok görme.
  • Kykeon  (28.12.15 18:49:39) 
"Olmazsa sildiririm" kafasıyla kesinlikle yaptırma çünkü sildirmek bildiğin işkence.

Dinî yönü de şöyle: Abdestle alakası yok durumun, mürekkep alt deriye uygulanıyor. Ancak sana emanet edilen bu et ve kemikte bilerek, kasıtlı değişiklik yapman günah olabilir. Hani bu beden bizim değil ya, ölünce iade edeceğiz falan. O muhabbet. Abdestle alakası yok, din adamından biliyorum.
  • yirmisantim  (28.12.15 19:26:01) 
3 tane arkadaşım var dövmeci ben nedense yaptırmadım hiç...hep 50 yaşında buruşuk tenimde komik bir dövme olmasını düşünürüm. gerek yok derim.


  • seindfeld  (28.12.15 19:35:03) 
Dövme abdeste mani değil. İslami açıdan problem vücudunu modifiye ediyor olman.


  • arnold schwarzeneger  (29.12.15 08:18:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.