[]

kaygı olayını nasıl atlatacam

ya olur olmadık şeyleri kendime dert ediniyorum ya şöyle olursa diye kuruntuluyum yani. dün duyrudan birinde böbrek taşım var yazmış bi arkadaş ya bende de olursa diye tırsıyorum mesela ya da hastane ziyaretinde tanımadığım biir bende kalp kapakcığı bozuk saat sesi gıbı kalp sesim geliy odeyince acaba bende de olur mu diye kendimi dinliyorum. doktor olsam kafayı yerdim heralde. veya araba kullanırken iyi kullanıyorum ama biri gelip çarpsa şuan nolur acaba diye düşünüyorum. napmam lazım ilaç dışında basit bi yöntem söyleyebilir misiniz bi de literatürde bunun bi adı var mı




 
(bkz: anksiyete)


  • golgem var iyi ki golgem var  (28.12.15 14:13:34) 
literatür adı da kaygı, ya da anksiyete.
hastalık odaklı ise okb'nin bir türü olabilir. hayatının normal akışını etkileyecek kadar dert ediyorsan yardım almanı tavsiye ederim.

edit: basit tedavisi derken; psikolog telkin edecek bunların gerçekçi olmadığına dair. kendi kendine dene istersen.
  • manuel mandalina  (28.12.15 14:17:59 ~ 14:22:28) 
Paranoya aynı zamanda şizofreni işaretidir. Belki de sadece hastalık hastasının sağlık ile ilgili kaygın varsa sadece.


  • hasmetizm 2046  (28.12.15 14:34:31) 
Sizofreni falan degil o. Anksiyete. Sana zaman zaman cehennem introsu yasatacak lanetle tanismissin. Gecmis olsun. Tamamen olduremedigin ama guclu olursan uyku moduna gecirebilecegin bir iblis. Zayif dustugunde yine bogazina sarilir.


  • beyaz zambak ve mezar  (28.12.15 15:02:16) 
sağlık için endişeye düzenli check-up faydalı olabilir ama sendeki başka. bence de bi yardım almayı dene. başaçıkmanın yolları vardır illa ki. kim bilir kaç kişi senle aynı derdi paylaşıyor.
geçmiş olsun

  • sttc  (28.12.15 15:06:22) 
Geçen ay şöyle yazmıştım. "Kaygıyla Savaşmanın 5 Yolu" Belki bir yöntemin size yararı dokunur.
www.hurriyetaile.com

  • jesterdvine  (28.12.15 15:32:46 ~ 15:34:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.