[]

kedi mamasi gramaj olcme

standart bir kagit bardagi doldursam kac gr kedi mamasi olur?




 
80 grami nasil olcerim peki?
Bir de gunde 80 gram diyor, kac partide vermem lazim? Sabah 40, aksam 40?

  • cedex  (28.12.15 12:54:32) 
25 liraya şöyle bir mutfak tartısı alın, kağıt bardakla falan uğraşmayın.

www.vatanbilgisayar.com
  • inheritance  (28.12.15 13:04:21) 
Mamaya göre de gramajı fark eder.
Mama markalarının bardaklarında bile değişiyor o ölçü.
Bir mamada bardağın tamamı dolduğunda 100 gr. olur, aynı markanın başka bir mamasında 100 gr. bardağın 3'te 1'ine denk gelir.
En mantıklısı mutfak tartısı almanız. Yada mama markanızın bardağını ücretsiz veriyor veterinerler genelde.
  • dijalli  (28.12.15 13:18:09) 
tartı almanıza gerek yok. bir bardak mamayı poşete koyup bakkala, markete gidin tartıyorlar. orada ölçüsünü ayarlarsınız.

kullandığınız mamaların bazılarının ölçek kabı var (hill's'in kabını mama aldığınız yerden isteyebiliyorsunuz) üzerinde mama türüne göre ölçek işaretleri var.
  • madarch  (28.12.15 17:06:02) 
Kağıt bardağın altında kaç OZ olduğu yazar.
4 OZ'luk bi bardak silme doldurulduğunda 40 gram civarı alıyor.
Ona göre oranlayabilirsiniz.
  • büyük engizisyoncu  (29.12.15 23:45:17) 
@büyük engizisyoncu mamalrın şekilleri farklı, doğla olarak aralarında kalan boşluklar farklı. hacim ile ağırlık aynı markanın farklı mamalarında bile çok değişken.


  • madarch  (30.12.15 06:20:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.