[]

avatar nasıl bu kadar gişe elde etti?

yeni senaryo ve görece az popüler karakterler ile bu kadar gişe nasıl oldu?
www.boxofficemojo.com

milyonlarca hayranı olan bir sürü güzel film geldi geçti, yaptığı gişenin yarısını hatta çeyreğini bile yakalayamadı.

erdoğanın otobüsle taraftar toplama stratejisini mi uyguladılar naptılar? avatara giden o kadar kişi o günden sonra sinemaya gitmiyor mu?

 
çünkü ilk 3d deneyimiydi. İçeriği ile alakası yok.

edit: ilk 3d film değil tabii de bugün sinemada kullandığımız anlamda ilkti.
  • whoosie  (28.12.15 12:57:22 ~ 12:57:55) 
o dönem henüz yeni kullanılmaya başlanan 3d teknolojisini çok güzel değerlendirdiler. insanlar da doğal olarak bunu görmek istedi. film, bir çok insana öyle bir deneyim yaşattı ki gidip başkalarına "abartarak" anlatma ihtiyacı duydular ve sonuç bu oldu.

senaryo ve kadro klişe ve az popüler olsa bile oluşturulan ortam ve atmosfer 3d izlemeye çok uygundu.
  • tuzzluk  (28.12.15 12:58:09) 
Aynen öyle ilk 3D olması ve hala şu ana kadar o kadar güzel 3D film izlemedim ben en iyisiydi.


  • seindfeld  (28.12.15 12:59:00) 
@seinfeld +1.
ilk olmasının yanında en etkili 3d deneyimlerimden birisiydi.
ben kanyonda izlemiştim örneğin, orman sahneleri oldukça koku da geliyordu. sonradan araştırmadım ama bu durumda 4d oluyor sanırım.
  • manuel mandalina  (28.12.15 13:05:34) 
müthiş pazarladılar, sürekli haberlerde anlattılar falan insanlar da merak etti gitti. Ben de gittim izledim ama pek sevmemiştim mesela. Bu arada James Cameron bu işi biliyor çakal.(üstteki iki filmin de yönetmeni o.) Ha bundan sonra ilk sıraya J.J.Abrahams yerleşecek :)


  • rodriguez2  (28.12.15 13:15:24) 
yapımına 300 mil $, pazarlamasına 150 mil $ harcandı. bu kadar iyi pazarlanmasa bu kadar izlenmezdi.


  • sttc  (28.12.15 15:46:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.