[]

dersanesiz kpss kazanilir mi?

Bu sene KPSS ye giricem. Genel kültür, genel yetenek + eğitim bilimleri + oabt (matematik). Dersaneye kaydoldum ama gidesim yok. Dersane ortamlarını oldum olası sevmemisimdir zaten. Çok yapay, samimiyetsiz geliyor. Hocaların o son surat ders işleyişleri, su kadar net su puan, bugün falanca dersten ne kadar soru cozdun, ee calismazsan yapamazsın tabii gibi bin yıldır surekli kullandıkları ezber cümleler bunyemde alerji yapıyor ya. Aşırı mutsuz oluyorum. Dersanede çalışırken de böyle hissediyordum, üniversite hazırlık için gittiğimde de. Yanı yoğun bi önyargı var, kırmak için çaba lazım. Kısaca sevmiyorum.

Dersler bi hafta önce başladı ama ben sadece bir derse gittim. Onda da hocanın ruhsuzlugu, tukenmisligi ruhumu emdi. Gitmeden olmaz mi? Kazanılamaz mi bu sınav?


 
evet kazanılır.


  • ergenpezeveng  (28.12.15 12:19:42) 
dersane konusundaki görüşlerine birebir katılıyorum aynılarını yaşadım hep. evde de pekala çalışalabilir, kazanılabilir.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (28.12.15 12:33:23) 
Kazanilir. Bir suru kazanan var. Hicbir sey icin hicbir dershaneye gitmezdim.


  • stavro  (28.12.15 13:10:43) 
Kazanmak nasıl oluyor? Ben 2 sene önce girdim kpss B'ye 82 aldım. Çalışmadım, 2 3 tane eski kpss çözdüm o kadar. Evde doğru düzgün çalışsaydım rahat rahat alırdım 90+ bence. Tabii o sırada üniversiteye devam ediyordum. Şimdi girsem alamam bence.

Sen de 2 3 test çöz tart kendini. Net düşükse git dersaneye. Çalışırken evde ders zor.
  • nawar  (28.12.15 13:12:10) 
benim bi kuzen vardı. malın biriydi. mal bi üninin mal bi bölümünü bitirmişti. tek iyi yanı sürekli evde oturur bulmaca çözerdi. sonra eve kapandı çalıştı 90 aldı. dershaneye gerek yok bence..


  • freetakilir  (28.12.15 13:20:08) 
@nawar: sen yalnızca genel kültür, genel yetenekten mi girdin? Ya şöyle bir sınav: çok fazla konu var ve soru cozmezsen konuyu bilsen bile soru çözme pratiğin olmadığı için cuvalliyorsun. Konular atla deve değil ama sayıca fazla ve birbiriyle alakasız şeyler. İşte vatandaşlık, tarih, eğitim psikolojisi, öğrenme psikolojisi, ölçme, değerlendirme, ne bileyim rehberlik, analiz, cebir vs vs. Ve dediğim gibi konuyu bilmek yeterli değil. İlla ki soruları da nazil cozmen gerektiğini bileceksin.

Benim takıldığım nokta soru cozebilme noktası çünkü dershaneler aslında öğrenciye bu "beceri" yı kazandırmak, birkaç ufak tuyoyla işleri kolaylaştırmak için varlar. Eğitim, öğretim amaçlı değil formatif kurumlar. O yüzden sevmiyorum zaten ama bi noktada da insanın işi düşüyor işte. Beni kararsızlığa iten o.
  • damdanakan  (28.12.15 13:24:20) 
@damdanakan 82 değil, 80 almışım. diğer oturumlara da girdim. bir dünya puan hesaplanmış :D


  • nawar  (28.12.15 22:59:55 ~ 23:18:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.