[]

Yavru köpek - ateş, enfeksiyon

Merhabalar,

Yavru shih-tzumuz (daha 2 aylık) çok ateşlendi ve halsiz düştü. Levent'te bir veteriner kliniğine götürdük. Evde yüzünü gözünü pamuklarla sildiğim yavrumun üstü başı kaka içinde kalmış, tüyler birbirine girmiş ve dahası evdeki halinden çok çok daha kötü.

Ateşi hala 39.5 civarında seyrediyormuş. Elle besleme yaptıklarını, serum verdiklerini söylediler. 2 gündür klinikte.

Daha önce hayvan bakımı yapmadığım için ahkam kesmek istemiyorum ama klinikte düzgün bakıldığına inanmıyorum. Bir yandan ne yapacağımı da bilemiyorum.

Ne yapsam, ne etsem?

Edit: Yavrumuzu alalı bir hafta bile olmadı. Ilk geldiği günden itibaren bir öksürme, kusma (su karışık, beyaz balgamsı bir salgı), zaman zaman sıvı dışkılama da vardı.

 
Bulunduğunuz yeri belirtip güvenilir bir veteriner tavsiyesi alın buradan ve oraya götürün.


  • innerbliss  (28.12.15 10:28:50) 
ekşi'de bir vet vardı gültepe levent civarında herkesin çok sevdiği, bir bakarsanız bulursunuz.

köpeklerin vücut ısıları zaten 38-39 derece. evham yapmayın ama üstünün başının kaka içinde olması kabul edilir değil. siz bu hayvanı petshop'tan mı aldınız?

(bkz: gültepe veteriner kliniği)
  • madarch  (28.12.15 11:19:55 ~ 11:31:18) 
@madarch kliniğe bıraktığımızda 40.5'tu şimdi de 39.5 derece.

Ben belirtileri araştırdığımda "gençlik hastalığı" var gibi bir sonuca ulaştım. Ama tabii ki bu benim kendi çıkarımım. Bu illet ciddi bir hastalık olduğu için endişeleniyorum. 1 saat sonra gidip, teşhisi neyse benimle de paylaşmalarını isteyeceğim zaten.

Maalesef, evet; petshop'tan alındı.
  • alessea  (28.12.15 11:51:47) 
öksürük kennel cough olabilir ama ishal ve kusma ciddi hastalık belirtisi ateşle beraber.
arkadaşın söylediği veterine götürün vakit kaybetmeden.

  • innerbliss  (28.12.15 12:34:18) 
@alessea aldığınız petshop ile bir bir görüşün. hayvanın hasta olduğunu, onlardayken kullandıkları ilaçları öğrenip veterinere bilgi iletin. satın alma sahiplen diye çığlık atmamızın sebeplerinden biri de petshoplarda hayvanları uygungunsuz şartlarda tutarken hasta olmamaları için sürekli ilaç vermeleri. bahsettiğim bilgi veterineriniz için bir ipucu olabilir. sakın köepeği bırakmayın. insanlar bu köpek hasta diye petshopa iade ediyorlar! petshopta o köpek ölür. sakın bunu yapmayın. umarım gençlik hastalığı değildir.

@innerbliss+1
eğer kennel cough ise tedavi ile sağlığına kavuşacaktır.
  • madarch  (28.12.15 15:36:41) 
Bilemiyorum aynımıdır ama kedimi buna benzer bir şikayetle götürdüm ateş düşürücü iğne arkasına 3 gün antibiyotik iğne tedavisi verdi, bağdemcikleri şişmiş bir çeşit enfeksiyonmuş belki sizinkide öyledir
Edit: reröre gibi olucak biraz ama almayın pet shoptan oyuncak gibi canlı mı sstılırmış

  • gündüz m  (28.12.15 15:56:01 ~ 15:59:31) 
@madarch, @gunduz m pet shop ile ilgili tamamen aynı fikirdeyim. Durum şu ki kızım aslında bana bile alınmadı. Ama "hediye" alınan kişi ilgilen(e)mediği için bu sorumluluğu ben aldım; iyi ki de almışım. İyi ki benim kızım olmuş.

Pet shopa iade mi!? Yapacağım en en son şey o olur galiba, benim kızım o!

Çok şükür dün daha iyiydi. Ben o kadar arama ve gel-git yapınca üstünü ve kafesini temizlemişler. Gençlik hastalığı negatif, biraz teknik konuşunca onlar da detaylı cevap verebildiler!

Tepki vermemesi ve çok halsiz olması bir hayli can sıkıcı ama buna da şükür. İnşallah atlatacağız...
  • alessea  (29.12.15 09:14:47) 
çok geçmiş olsun. gençlik hastalığı olmamasına çok sevindim. iyi bakımla toparlanır. şansı varmış sizinle kesişmiş yaşamı.


  • madarch  (29.12.15 09:39:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.