[]

kedi neden kusar

4 aylık minik bi yavru geldi eve. geldiği evdeki kedi çok hırpalamış bunu. çok zayıf. bi kaç gündür ishalmiş.

ıslak mama verdik çok az suyunu içip yedi. göğsümde uyurken birden kalktı miyavladı ve kustu. tanelerini sindirememiş.

neyi vardır ki? ne versek iyi gelir?

 
veterinere götürüldü mü? ishal ve kusma ic parazit olabilir? bir bilen yorum yazsin, uzman degilim. ama götürmekten zarar gelmez diye düsünüyorum.


  • aynadakiyabanci  (28.12.15 02:11:43) 
zayıf, ishal ve kusuyor. kedide her türlü hastalık olabilir. mutlaka veteriner görmeli. bait bir iç parazit de olabilir ölümcül bir hastalık da. iç parazit hapı verilmedi sanırıam. kedi iç parazitler nedeniyle bu halde olabilir. (yüksek ihtimal) bol su verin, sıcak tutun. kediyi mutlaka veterinere götürün. sakın bırakmayın o halde kalırsa ölür. basit bir hapla geçen iç parazit bu halde sıvı ve besin kaybıyla ölüme sebep verebilir.


  • madarch  (28.12.15 05:50:11) 
Çok emin olmamakla birlikte gençlik hastalığı olabilir. En basit belirtileri ishal ve kusma ama tabii ki insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da birçok şeyin belirtisi olabilir. Çok basit bir şey çıkacak olsa bile veterinere götürmek lazım. En azından gençlik hastalığıysa önceden teşhis edilip ilerlemesi önlenebilir.

Edit: kedim iç parazit yüzünden bu belirtileri göstermişti geç kalsaydık, serum bağlanması gecikseydi ölebilirdi. Köpeğim de gençlik hastalığından bu belirtileri göstermişti. Sokakta bulduğumda uyuzdu o yüzden aşıları yapılamadı ve geç kaldık kaybettik.

Bir edit daha: İstanbul'daysanız Kadıköy'de hayvan hastanesi var. Orada iyi bakılır.
  • seyahat defterim  (28.12.15 07:54:10 ~ 10:28:11) 
lütfen hemen bir veterinere götürün. belediye veterinerleri bildiğim kadarıyla parasız bakıyorlar.

giderken lastik eldiven, bandaj, vs bir tanesini götürürseniz çok memnun olurlar.
  • holy diver  (28.12.15 08:21:54) 
diş döktü şimdi de. internette araştırınca diş dökerken iştahsızlık yaşadığı yazıyor. ishal ve kusma olayını anlamadık. sadece kombiyi fulleyip şırıngayla bol bol su verdik.
çarşamba günü götüreceğiz veterinere.

  • cikolata selalesi  (28.12.15 16:47:51 ~ 16:48:29) 
çok yediği için olabilir.


  • Alt4y  (28.12.15 16:48:52) 
kombiyi yüksek yakmanıza gerek yok. yanına sıcak havluya sarılmış su torbası, pet şişe vb. bir şey koysanız yeter. iştahsızlıktan daha önemlisi kusma ve ishal. çarşambaya kadar en azından ad mama alın ya da haşlanmış pirinç içine minik parçacıklı haşlanmış tavuk göğsü ekleyerek verin. ishalini bira geçirebilir.


  • madarch  (28.12.15 18:17:07) 
pirinç lapasını ev arkadaşımın teyzesi de söylemiş :) kekik suyu da iyi gelir demiş hatta da güvenememiştim.


  • cikolata selalesi  (28.12.15 19:06:18) 
bitkiler, baharatlar çok tehlikeli olabilir. belki insanda işe yarıyordur kekik suyu ama kediler başka. siz lapa verin, yemek istemezse az tavuk suyu ve tavuk eti ile lapayı püre haline getirip eczaneden 1 tl'ye alacağınız mama şırıngasına doldurup ağızdan yavaş yavaş besleyin. bol bol su verin. çiş yapıyor mu? ishal karın ağrısı da yapar. hafifçe karın masajı yapabilirsiniz.


  • madarch  (29.12.15 05:46:57) 
ya küçücük yavru bu kadar zaman dayanabilir mi o kadar kusmaya yemek yememeye :(

keşke en azından bir veterinere telefon edip bilgi alsaydınız... bazı petshop'larda da bilenler oluyor, oralardan da bilgi alabilirsiniz.. (bizim oradaki -çeliktepe girişi-petshop sahibi çok bilgili mesela)

nasıl oldu son durumu? :(
  • holy diver  (29.12.15 10:45:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.