[]

lotr yüzüğü lava atma görevi

Neden frodo'ya veriliyordu? Gandalf kendisi veya kartallara binip neden gidip atmıyordu?




 
ya linç edileceksin ya da görmezden gelineceksin, üzgünüm. çünkü gerek bu site üzerinde gerekse de internette bunlar çok yazılıp söylendi ama ben kabaca sorduğun sorulara cevap vereceğim..

kartallarla ilgili çok fazla teori var, kimse gerçek anlamıyla neden öyle olduğunu bilmiyor. Kartallar kendi iradeleri ve gururları olan varlıklar. Hani elflerin sırtına gelişigüzel niye binemiyorlarsa kartallara da binemiyorlar. Kabaca böyle tarif edebilirim.

Yine çok ayrıntıya girmeyeceğim ancak bir teoriye göre Gandalf kartalların kralıyla anlaşıyor ama yolunda gitmeyen şeyler ve Gandalf'ın zamansız ölümü nedeniyle kartal işi yatıyor. Sonra kardeşlik dağılıyor, herkes bir tarafa gidiyor zaten.

Bilbo zamanında güvenlerini kazanmıştı, bir hobbit yüzük taşıyıcılığı için ideal bir adaydı. Tabi Smeagol konusu var ama o ayrı. Neyse Frodo haricinde geriye kalan herkes yüzüğün etkisine kolay girebilecek kişilerdi.
  • air  (28.12.15 01:26:50 ~ 01:28:23) 
gandalf güce karsi koyamayacagini düsünüyordu yanilmiyorsam. frodo gibi, saf biri ancak gücün cazibesine kapilmadan görevi tamamlayabilirdi. bunu masadaki konusmada ve gandalfin yüzüge uzanip aniden kendini durdurmasinda görebiliriz saniyorum.

yamuluyor da olabilirim.
  • aynadakiyabanci  (28.12.15 01:27:00) 
@airin dedigi sey teorisi, gandalfin secret plani oldukca mantikli. ancak kitapta bir yerde sadece safligin ve iyiligin kartallarca tasindigina dair bir seyler hatirliyorum.

bu arada: www.reddit.com
  • aynadakiyabanci  (28.12.15 01:29:33) 
aq tolkien bunu dusunememis, gerizekaliydi herhalde.


  • baldur2  (28.12.15 05:16:56) 
sen izlememişsin dostum. götünle izlemişsin. gandalf zaten bu yüzüğü biz taşıyamayız bizle çok güçlü hale gelebilir ve bizi kötü yola sevkedebilir diyordu. ayrıca sauronun gözüne yakalanma riski çok yüksek. onun üzerine kimin taşıması gerektiği konusu hasıl oldu. zaten gandalf en iyi adayın bir hobbit olabileceğini biliyordu ancak bu ağır görevi talep etmek istemedi.


  • cha  (28.12.15 09:19:46) 
Hobbitlerin diğer canlılara göre iradesi biraz daha yüksek ve yüzüğün cazibesine daha geç kapılıyorlar.
Kartallarla o kadar kolay gidemezlerdi hava gücü sauronda da var, Nazguller o kartalları yolda yakalarlardı.

  • uzaydan kumanda  (28.12.15 09:52:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.