[]

Gelecek planları ( kafa karışıklığı içerir )

Merhabalar. İtü'de metalurji ve malzeme mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.N eden seçtiğimi bilmediğim, nefret etmediğim; ancak zevk de almadığım bu bölümden bu sene mezun oluyorum.
Ailem çok rahat. Her zaman zevk alacağım bi bölümde okumamı söylediler ve kararı tamamen bana bıraktılar. Ama kendimi hiç bi zaman tam olarak tanıyamadım ve neye ilgi duyduğumu bi türlü bulamadım. Neyden zevk aldığımı bilmiyordum ve de açıkçası durup da üzerinde uzun uzun hiç düşünmedim. Bütün tercihlerime itü yazdım. İlk sırada uzay mühendisliği vardı. O da böyle adı değişik, havalı falan diye yazdım. Yoksa fizikten nefret ediyordum :D Neyse işte metalurji tuttu okudum. Öyle veya böyle, bölümün de kolaylığından dolayı yata yata son sınıfa kadar geldim.
Şimdi, okulun bitmesine yakın aklım başıma geldi.Ben ne yapacağım şimdi :D Yüksek lisans yapayım desem ortalamam düşük. Ortalamayı da geçtim ben acaba bu çok da zevk almadığım bölümde y. lisans yapmak istiyor muyum ? Onu da bilemiyorum.
Aslında hatayı ben en başında yaptım lise 2'de sayısal seçerek. Bütün arkadaşlarım sayısalı seçmişti sanırım ondan. Hiç bir zaman fen bilimleri derslerinde başarılı olamamıştım halbuki. Eşit ağırlık seçsem bu sefer de edebiyatı pek sevmiyordum. Bol bol bilim kurgu romanı okurdum. Uzun uzun tasvirlerden, edebi cümlelerden nefret ederdim.
En zevk aldığım şey boş boş düşünmekti. Annem, babam dini bütün insanlar. O da nasıl bir tanımlamaysa işte. Neyse dini bütünler ama öyle yobaz değil. Açıkfikirliydiler ve bizi hiç zorlamadılar. Varoluşsal konuları düşünmek, araştırmak hep ilgimi çekti. Tasavvufundan, spiritüele kadar baya şey okudum. Özellikle şu ufolu medyumlu spiritüel kitaplar ne kadar saçma da olsa değişik bi haz veriyodu bana. Ashtar Sheran'a selamlar :D
Sonra lise sonda yavaş yavaş maddiyat önemli değil, fakir olayım sadece kitaplarım olsun kafası yaşamaya başladım. Bohemlik tavandı. Tuzum kuruydu tabi. Ekmek elden su gölden yaşıyosun nasıl maddiyat önemli değil hayta seni. E çocuksun be.
Şimdi düşünüyorum da psikoloji okusam baya zevkle okurdum aslında. Freud, Jung falan okumuşluğum da var. Zevkli yani.
Nasıl yapsak ya. Okul bitince bi de psikoloji mi okusam ? Para ? Aileden geçinmek olmaz. Bi yandan da çalışsam geçinebilir miyim ? Bi şekilde yürütürüm onu ama hadi oldu da psikoloji okudum ve bitirdim, ondan sonra ne yapacağım ? Mühendislik yapayım desem arada geçen bu en az 4 yılı mesleki anlamda boş geçirmiş olacağım.
Ha bu arada bu yaz bi de work&travel yapıyorum. Ordan dönünce de stajım var yapmadığım onu yapıp öyle mezun oluyorum.
Mühendis kişisi psikoloji yüksek lisansı yapabiliyo mu ya ? :D
Bu saatte şu yazıyı okuyacak kadar boş vakti olan o güzel insana selam olsun :D

 
@acemi hacı öyle diyon da... doğru diyosun ya sonum öyle olacak galiba :D


  • monty python  (27.12.15 23:35:49) 
hurda altın işine de girebilüsün kanka


  • kargn  (27.12.15 23:36:38) 
Bu doğumdan sonra annenin çocuğa bir süre soğuması sendromu gibi yeni mezunlarda da böyle oluyor demek, kaç kere denk geldim. Work and travel da okuldan uzaklaşmış olmanın ve bitirecek olmanın rahatlığıyla daha iyi karar verirsiniz. Şimdi lys ye tekrar hazırlanmak falan çok zor iş ya. İtü mezunu cin gibi mühendis titriyle başka sektörlere yanlayın bence.


  • pardonazbirbaksanız  (28.12.15 00:30:15) 
Bu kadar ifşanın kukunun çükün içinfe bu başlığı açtıysan yüksek adam olucan demektir evlat


  • gündüz m  (28.12.15 00:33:50) 
@gündüz_m zamanlamam çok yanlış oldu hakaten yav.


  • monty python  (28.12.15 01:12:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.