[]

Windows 7 vs Windows 8 vs Windows 8.1

Merhabalar, Lenovo G580 laptopa sahibim. Bilgisayarı alalı yaklaşık 3,5 sene oldu. Bilgisayarımda harddiski değiştirmek dışında hiç bir temizleme veya başka bir teknik işlem yapılmadı. Son iki haftadır rahat rahat çalıştırdığı oyunları bile en düşük ayarda kasmasından ve fanının deli gibi çalışmasından sonra, bilgisayarın hem kasa içi temizliği ( termal macun vesaire) hem de format atmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Bilgisayarı kullanım amacı genel olarak oyun oynamak üzerine, zaten malum olduğu gibi öyle çok fazla oyun performansı beklenecek bir makine değil. Ama ben hayatımda da değişiklik olsun diye windows 8 ve 8.1'den birini yüklemek istiyorum.

Yeni bir işletim sistemi kurmak istersek oyun performansı açısından sizce yukarıdaki alternatiflerden hangileri en makulu olur? Bu yaştaki ve özellikteki bir bilgisayar için en uygun olan sistem hangisidir?

Sorularım bunlar :)

 
Ben en iyi performansı Windows 10'da, daha sonra da Windows 7'de aldım. Laptop Lenovo G50-70.

Ama tabi sürücü desteğini göz önünde bulundurmak lazım. Eğer 8 veya 8.1 diyorsan, 8.1'i kurmanı öneririm.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (27.12.15 14:07:37) 
@mesglsn sanirm bn yatiyrm oyun amaçlı kullandığım için daha windows 10'a güvenemedim.
windows 8.1 içinde çift ekran kartlarında iyi olan kartı görmemesi ve disk kullanımının bazen 100 olması gibi sorunlar var dendi, bunlarda kafamı karıştırdı. bana kalsa en iyisi windows 7 ama ondan da sıkıldım :)

  • bigcaptain  (27.12.15 14:20:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.