[]

beyoğlu'ndaki evler neden bu kadar bakımsız?

bakımı geçtim hepsi harabe, tinerci yuvası resmen.

halbuki çok değerli yerler, bunların sahipleri veya mirascıları neden ilgilenmiyor ki? bu güzelim evler neden kaderine terk edilmiş?

not: özellikle galata civarı için soruyorum.

 
Tarihi eser olduğu için çivi bile çakamıyorsun. Restore etmen gerekiyor onda da bazı kriterler var. Apartman tipinde olmayanların da zemin alanı çok dar olduğundan her katta 1 oda varmış gibi. Bekara büyük gelir aile de tutmaz.Isınma sorunu da ayrı bir sorun tabi.


  • Cruyff  (27.12.15 01:05:06 ~ 01:05:46) 
konumundan ötürü ahıra dönmüş evleri şekilci tayfa kiralayıp piyasayı canlı tutuyorlar. halbuki bu da bir hizmet, adam sana konaklama hizmeti sunuyor. ayıplı ürün neredeyse bazı evler. abi sen ne diyorsun bu banyonun mutfağın hali ne, ayıp burası müşteriye gösterilecek durumda diye sarsmak lazım ev sahiplerini. gerçi yaptırsalar kapıyı 3 binden açarlar.


  • pardonazbirbaksanız  (27.12.15 02:17:01) 
Bir de söyle bir konu var, capa civarinda ufak ev tecrübelerine dayanarak da söylüyorum.

Evi yaksan, gelip oturani olur mantiginda olabiliyorlar genelde. O yüzden kimse dur surayi düzelteyim kafasinda degil.
  • aynadakiyabanci  (27.12.15 02:29:40) 
Pek çoğu gasp malı olduğu için. önce varlık vergisi, sonra istanbul pogromuyla beyoğlunun gayrimüslim/gayritürk ahalisi ülkeden kaçırıldı. pek çoğu mallarını satamadan gittiği için sahipsiz kalan binalara kabadayı-mafya ya da gücü yeten, vakitlice kapan kim varsa o yerleşti.


  • talemon  (27.12.15 08:42:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.