[]

Bana Kitap Okumayı Sevdiriyoruz

En son okuduğum kitap lisede falandı sanırım. Hani kültürsüz hıyarın teki olmak istediğimden değil, saatlerce leimde kitap okumak yerine oturdum 1029301923 sezon dizi izledim, film izledim falan. zamansızlık da değil derdim. ama artık kitap okumayı istiyorum, hem kelime dağırcığımın, düşünme yapımın değişmesi açısından hem de hayatımın her karesini değiştirmeye çalıştığım şu zamanlarda bilgisayar oyunlarına ayırdığım zaman boşa çıkacağından kitap bu boşluğu doldurur gibi duruyor.

fakat ne okuyacağım ? hani herkesin kesin okumuşutur dediği şeyleri bile okumadım.

bana şöyle fantastik, sürükleyici bir kitap / kitap serisi önerin. game of thrones izledim ateş ve su mudur nedir onu geçelim. yüzüklerin efendisi de keza aynı şekilde.

fantastik olmasa da, din/politika/aşk/seks/ağır dram topicleri dışında diğer önerilere de açığım. alsın beni sürüklesin, gözlerim kapansa bile okmuaya devam edeyim.

help pls

 
valla dostoyevski'den basla bence. game of thrones falan bana biraz sey geliyor. sey.


  • bohr atom modeli  (27.12.15 00:17:24) 
Orhan Pamuk - Cevdet Bey ve Oğulları. Harikulade bir kitaptır.


  • i was made for you  (27.12.15 00:25:10) 
harry potter serisi - ben yakin zamanda tekrar okumayi planliyorum mesela

otostopcunun galaksi rehberi - cok seviyorum ben bunu

murakami'nin kitaplari olabilir

neil gaiman kitaplari olabilir
  • mushtopus  (27.12.15 00:27:16) 
Dune serisini oku.bu tavsiyeyi dinle. Yerlilerden de ihsan oktay anari dene. Puslu kıtalar atlasi ile başla. Seversen devam edersin.


  • nucleon  (27.12.15 00:34:37) 
aga alışmak istiyorsan ufak kitaplardan başla

örn: stefan zweig-satranç ya da palpalagi göğü delen adam. kısa sürükleyici kitaplar bunlar.

ardından trevnian şibumi. okudukça okursun.

azcık mısır'a ilgin varsa christian jacq ramses serisi...

polisiye hızlı ve akıcıdır genelde. Jean-Christophe Grangé'ın kitapları iyidir. olmadı (bkz: kelebek) var, akif pirinççiden felidae var.

var da var... biraz işin ucundan tutunca, azcık da zevk alınca merak etme gerisi koşarak geliyor..
  • unique hint kumasi  (27.12.15 00:37:49) 
ihsan oktay anar oku. sürükleyici doyurucu her şey var içinde


  • zugas  (27.12.15 00:38:22 ~ 00:38:36) 
ben de aynı şeyden muzdaribim ya. kitap okuyamıyorum ancak bunun altında yatan sebep okumak istememem değil. anlatım dili çok etkiliyor beni. ben direkt anlatımları okuyabiliyorum. mesela dan brown bütün kitaplarını okudum ancak atlas shrugged'ın 200 sayfasınını bile bitiremedim. birşeyi tasvir ederken yarım sayfa boyunca "trenden inen kadın çeliğin ağır kokusunu genzinde hissederken tam arkasında kalan dağın getirdiği papatya kokusunu alabiliyordu" deyip ardından bi de bunun sadece tasvir olduğunu konuya hiçbir katkısı olmadığını öğrenince o kitabı yakasım geliyor. tamam tasvir güzel şey beyninde canlandırıyor ancak o anı ben kendi kafamda kurmak istiyorum sanırım. ama bu tür kitaplar bana bunu yapacak alan bırakmıyor.


  • KidLazer  (27.12.15 01:04:38) 
pek kitap okumadığın göz önüne alınırsa bence seviye seviye ilerle, gidip de birden klasiklere girişirsen okumayı sittin sene sevemezsin; onun için gençlik, macera kitapları oku derim ben, ilk önce bir okuma alışkanlığı edinmeni sağlar; hem de okumaktan zevk alırısın; jules verne, muzaffer izgü, aziz nesin kitaplarını tavsiye edebilirim. Bu kitaplar hakikaten çok keyifli ve okumayı sevdirece kitaplardır. Daha sonra da harry potter ve açlık oyunları serileri ile devam edebilirsin, önümüzdeki 2 yıl bu kitaplarla haşır neşir olup yavaş yavaş klasiklere geçmen daha sağlam olur.


  • gezegen olan pluton  (27.12.15 01:56:32) 
Ben kitap okuyamiyorken babam bana tommiks nevada rangeri er tommiks cildini almisti, dakikalar icinde silip süpürmüstüm. Cizgiromana sarmani öneririm, ordan romana kayiyorsun zaten. Tommiksin altili cildi efsanedir ayrica.


  • aynadakiyabanci  (27.12.15 02:21:34) 
tek tek hepinize sarılasım geldi. çok teşekkürler!


  • liriamer  (27.12.15 08:01:30) 
ben de birkaç tavsiyede bulunayım. orhan pamuk'un yeni hayat'ı oldukça sürükleyici ve güzel.
bukowski'nin factotum'u da sürükleyebilir seni. hem de kadınlar vs ye dair tavsiyeleri iyidir.

  • kupigometa  (27.12.15 09:41:52) 
yolda çok vakit geçiriyorsan otobüs metro falan, e-book denemeni öneririm.


  • gliderpilot  (27.12.15 15:16:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.