[]

adblock'un siteleri vurması

baya etkiledi galiba bu site getirilerini ve reklam sektörünü.. çoğu site 'adblock kullanıyorsun, onu kapat sonra gel' diye siteye almıyor.. bunun sonu nereye gider? herkes kullanmaya başlarsa? var mı bunun hakkında bir yazı falan? yasal bir süreci yoktur herhalde adblock için.. merak ettim..




 
adblock a bağışta bulundum ben sırf youtube reklamlarından kurtardı diye...bu kadar reklam kaynaması heryerde çok saçma aslında


  • seindfeld  (25.12.15 17:05:35) 
ya bende var adblock ama bu kadar reklam kesintisi olursa siteler durdurur artık aktivitelerini.. ne kadar kişi kullanıyor özellikle gelirlerini bu şekilde oluşturan siteler ne gibi önlemler kullanıyor veya uyguluyor onu merak ediyorum..


  • dedim dedim de kime dedim  (25.12.15 17:10:09) 
Daha bu hafta iş yerinde, üzerime vazife olmadığı halde 150'ye yakın bilgisayara kurdum gizli. Reklamın da bir adabı olmalı diye düşünüyorum.

Yasaklayan sitelere de diyecek lafım yok. muadilleri yok gibi davranmaları ilginç sadece.
  • nezaretten taharet  (25.12.15 17:28:08) 
valla sağından solundan reklam fırlayan siteler kapanırsa kapansın umrumda değil benim. kendileri kaşındı. adam gibi 1-2 banner koysalar kimse kapatmaz reklamları.


  • mrtkp9993  (25.12.15 17:29:07) 
yahoo farkli arayislar icerisine gidecek adimlar atiyordu sanirm, haberin detaylarini okumamistim.

reklamlari iceriklerin icine gizlemeye basladilar, hatta south park son sezon 10. bolum bunla alakaliydi.

bir de bi eklenti daha var, adblock kurulu degilmis gibi gosteriyor, boylece siteler bak sende reklam engelleyici var uyarilarini cikarmiyorlar
  • jedilance  (25.12.15 17:42:56) 
Sagindan solundan reklam firlayan siteler yuzunden adam gibi 1-2 banner koyan sitelerin de cani yaniyor.

Bu durumda bu sitelerin ya ucretli uyelik sistemine donmesi ya da kapanmasi gerekiyor. Ya da hayir kurumu gibi calismasi gerekiyor ki bu da cok gercekci bir beklenti degil.
  • crown  (25.12.15 17:46:00) 
Google Play Store'da vakti zamanında reklam engelleme uygulamaları vardı. Sonra uygulama üreticileri ağlamaya başlayınca bu uygulamaları hemen attılar store'dan.

Olay bir iki reklam olsa, katlanırsın da ekşi'yi falan görüyorsunuz. her boşluğa reklam ekliyorlar. donanımhaber de aynı. para kazanalım da insanlar kullanmasa da olur kafasındalar. o sebeple, kullanılması gerekiyor bu tarz reklam engelleme şeylerinin. yasal bir sıkıntı olmasını da ihtimal dahilinde görmüyorum.

telefona format attıktan sonra eğer reklam engelleme uygulamasını yüklemediysem, ekşi'ye girdiğim anda sinir stres oluyorum. tam sayfa, ekranın tamamını kaplayan bir reklam var. ben böyle bir şey görmedim. hiçbir yere de tıklayamıyorsunuz. bir süre öyle bekletiyor sizi.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (25.12.15 17:53:58) 
Yaklaşık 2 ay kadar önce şahane bir proje başlattım. Hatta bir kaç proje de diyebiliriz. Önü açık, muhteşem kazançlı bir sistem olacaktı ama Adblock faktörünü unutmuşum. Şuan dünyanın her noktasından trafik alıyorum siteye ama kazançlar berbat. Sağından solundan reklam fırlayan sitelerden farklı, bilgilendirici, reklamların da gayet mütevazi yerlere yerleştirildiği bir proje bu. Zaten gelir modeli Adsense üzerineydi. Adsense kullanan sitelerde reklamları öyle sitenin sağından solundan fırlatamazsınız ve kurallar gereği sayfayı reklamlarla donatamazsınız. Direkt sistemden şutlanırsınız bu durumda. Adblock şuan projenin içine etti, motivasyonun da.

Ziyaretçi de haklı. Özellikle de şu film, dizi izleme sitelerine insanın giresi gelmiyor. Her yeriden bir reklam fırlıyor, fırlayanlardan kurtulsan her tıkta başka bir pop-up sayfa açılıyor. Onların yanında mütevazi, yerleşimlerine dikkat eden siteler de yanıyor. Ekşi de bu sitelerden birisi. Zaten kanıtlamışsın kendini, koy kenarda dursun bütün gün. Girer girmez kocaman bir video! Ufacık bir entari okumak için bekle ki geçsin. Hemen de geçemiyorsun, illa bekletecek seni önünde. Girmiyorum çoğu zaman. Adblock kullanmıyorum, kullanmak da istemiyorum. Bir makale sitesinde karşılaştığım ilgimi çeken reklama tıklıyorum, inceliyorum mesela. Reklamlar mesleğim için önemli!

Tamam, Adblock var olsun ama şöyle bir şey de olsun. Adsense, Chitika, Infolinks vb. sistemler gibi kendi içerisinde spam, pop-up, fazla sayıda yerleşimleri engelleme gibi yaptırımları olan sistemlere Adblock izin versin istiyorum. Zaten bu sistemleri kullanan siteler uslu siteler. Her yerinden bir şeyler fırlamıyor.

Sitelerden birinde bir test yapmak istedim, neyse ki %20 gibi bir engelleme söz konusu bunda.
s21.postimg.org

Adblock engelleme oranı sitenin içeriği ile de orantılı. Bir makale sitesinde oran %5 olabilirken bir film sitesinde oran %60'lara ulaşabiliyor.


Ekleme yapmak istiyorum.
Site de reklam yayınlamak da bence profesyonelliğin diğer adımı. Şuan bir ekşi sözlüğe girdiğinizde karşınıza gelen o iğrenç tasarımlı popup ile karşılaştığınızı düşünün bir de (örnek:: www.cnet.com) sitesine girdiğinizde karşılaştığınız tasarım. Popup reklam da sanattır. Tasarımcı, kullanıcının ondan rahatça kendini o reklamdan rahatça kurtulabilmesini sağlayabilmeli. Ziyaretçi popup'ı kapatacağım ziye çile çekmemeli. Sayfanın diğer yerlerine gizlenen ve tasarımın bir parçası olan minik reklamlara girmiyorum bile. (Sitesi gelişi güzel seçtim, çok seviyorum öyle tasarımları)

Edit, imla.
  • ziv zulander  (25.12.15 19:45:20 ~ 19:54:01) 
Geçende bana da çıktı o uyarı (forbes'tu galiba), sokmak istemedi siteye, ben de girmedim, bişey kaybettiğimi sanmıyorum...


  • franz kafka  (25.12.15 19:54:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.