[]

yıllar öncesinin karayolları çalışma belgesi

Şöyle ki: 93 senesinde izmir-çeşme otobanının yapımı sırasında vasıfsız işçi olarak çalışmışlığım var. Babam bizi bu işe sokarken kuzenin ve benim kimlik kartlarımızı istemişti. Bu ayrıntıdan kayıtlı işçi olarak çalıştığımızı çıkarıyorum. Resmi olarak çalışma hayatıma 2001'de başlamış bulunduğum için 93 senesinin kaydı emeklilik olayında çok işime yarayabilir.

Ben bunu nereden araştırırım. SGK'da kayıtlı başlangıç senem 2001, ama karayollarından bu belgeyi bulursam belki bu başlangıç tarihini 9 sene öncesine çekebileceğim.

Nereden başlamalıyım?

 
sgk'da kaydın yoksa sigortasız çalıştırılmış olabilir misin? bunu düşündün mü hiç?


  • cekilmis gayfe  (25.12.15 16:08:50) 
o da bir ihtimal ama işçibaşı bana para verirken kendi cebinden vermemek için beni sigortalamış olmalı diye düşünüyorum. çünkü dağıttığı paranın hesabını o veriyor sonuçta.


  • min el garaib  (29.12.15 07:31:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.