[]

dolandırıcıyı trollemek

geçen gün sms geldi, samsung s6 ve tek taş yüzük kazanmışım, gerisi için şu numarayı arayacakmışım. canım sıkılıyordu, aradım, 134 tl vergi verecekmişim, sonra postaneden alacakmışım kargomu. tamam dedim, kabul ettim. ad soyad sordu, aklıma gelen ilk ismi söyledim. nereye gönderelim dedi, aklıma gelen ilk şehri ve ilçesini söyledim. sahiden de gitti kargo ahaha. şimdi ellerinde bana ait sadece bir telefon numarası var ama benim de sorularım var:

1. başıma bir şekilde iş gelir mi?
2. ne göndermiş olabilirler? telefon kutusu içinde salatalık?
3. nasıl dolandırıyor bunlar insanları? ptt aracılığıyla alıyorlar parayı, bu kısmı çözemedim işte.

 
pttnin kapida odeme sistemiyle dolandiriyorlar sanirim?


  • baldur2  (25.12.15 15:12:31) 
no. postaneye gidiyor kargo, ev adresi yok ellerinde.


  • devilred  (25.12.15 15:13:01) 
paketi teslim alan orda ürünün ödemesini de yapıyor işte.


  • tosunpasa  (25.12.15 15:19:48) 
1- Başınıza hiç bi iş gelmez.
2- bok da çıkabilir, güvenmiyorum da.
3- ptt aracılığı ile alıyor işte 134 TL'yi, bundan bi komisyon veriyor ptt'ye hizmeti için. Kalan 100 küsür liradan da kutunun içinden çıkacak bokun maliyetini düş, aha işte kemiksiz kazanç.
  • animalman  (25.12.15 15:21:26) 
1- Hicbir sey olmaz.
2- Bos kutu gonderiyorlar genelde.
3- Parayi alip elini kolunu sallaya sallaya gidiyorlar.
  • stavro  (25.12.15 16:14:12) 
simdiye dek 3-4 defa bunu yapmışımdır. sırf kargo parası zararım olsun adamlara diye. genelde kargo ulastıgında arayıp kargonuz postaneye ulastı alın onu diyolar, he tamam felan deyince tehdit ediyolar işte ''telefonda sözleşme yaptık'' diye, nasil oluyorsa telefonda sözlesme :D eğer paketinizi almazsanız bilmem kac bin lira ceza odersiniz felan.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (25.12.15 16:56:54) 
e peki bi soru daha sorayım;

bu gönderdikleri kutuyu orada açıp bakıp "ben bunu istemiyorum" diyemiyor muyuz? diyebiliyorsak nasıl dolandırabiliyorlar hala? sahte telefon mu koyuyorlar? e o sahte telefon da para sonuçta, ne kazanıyor bunlar? 3-5 dolarlık sahteleri mi var bu telefonların?
  • devilred  (25.12.15 17:33:52) 
ödemeli kargo olayında paket ücretini ödeyip teslim almadan kutuyu acamadıgın icin bu dolandırıcılık yontemi kullanılıyor zaten.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (25.12.15 18:19:11) 
"Öf bi bitmediniz" diye sinirlenip böyle bi yöntem düşünemiyordum. Artık arasınlar diye bekleyeceğim, teşekkürler :D


  • neynep  (25.12.15 18:22:53) 
Bir arkadas ptt'deyken gozunun onunde olmus boyle bir sey. Yasli bir amca paketini almaya gelmis cep telefonu diye. Ptt gorevlisi teslim almamasini, dolandirildigini soylemis. Adam israrla parayi odeyip paketi teslim almis. Tabii ki bos paketi. Once parayi odeyip sonra paketi teslim aliyorsun, geri donusu yok.


  • stavro  (25.12.15 18:25:43 ~ 18:26:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.