[]

öğrenim kredisi geri ödemesi hakkında

öğrenim kredisi almayı düşünüyorum. geri ödeme olaylarını da bir saattir araştırıyorum. kafama takılanlar var. yardımcı olan herkes şimdiden sağolsun.

1)ödenecek fark üfe'nin yıllık artış oranlarına göre belirleniyormuş. gecikme/erteletme faizini filan saymazsanız, ""sadece üfe farkının olduğu ilk haliyle"" aldığınız toplam paraya yüzde kaç fark koydular, kaç almıştınız ne kadar geri istediler? son 7 yılda yıllık üfe artışı hiç %14'ü görmemiş mesela. bana %15'den fazla fark koydular diyen var mı?

www.kpmgvergi.com

2)ödemeye mezuniyetten iki yıl sonra başlayıp 4 yılda taksitle bitirme hakkımız var değil mi? taksitleri sektirmedikçe gecikme zammı/faizi vs. uygulayamıyorlar bu durumda?

3)aflar yapılandırmalar vs. sadece gecikme faizini düşürüyor, mezuniyetten sonra iki yıl içerisinde peşin ödemedikçe üfe farkında bir indirim olmuyor sanırım?

 
Hesaplardan anlamıyorum böyle. Ama ben zamanında 4700 gibi bir rakam çekmişim toplamda. Okul bittiğinde 10560 tl borç çıkarmışlardı.


  • theodor  (25.12.15 11:09:20) 
1) 7500 TL aldım, 8500 TL civarında geri ödemesi oldu.

2) Evet mezuniyetten iki sene sonra başlayıp 4 yıla yayılmış taksitler halinde ödüyorsun. Geciktirmezsen faiz işlemez. Bazen ödemeler geç yansıyor, faize girmiş görünüyorsun. Daha sonra o faiz siliniyor.

3) Aflar vs. sadece gecikme faizinde indirime gidip, yapılandırma yapmak için oluyor. Anapara+normal faiz silinmez. Erken ödeme indirimi de dediğin gibi, kredi bittikten sonra ilk yıl içinde peşin ödersen -borcun faiz kısmından- %30 indirim, ikinci yıl içinde ödersen %20 indirim. Ödeme tarihi geldikten sonra indirim yok.
  • Lethe  (25.12.15 12:14:39 ~ 12:15:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.