[]

düğünüme gelmeyen ve ortadan kaybolan arkadaşlar

eski ofisten çok yakın, sevdiğim iki arkadaşımı düğünüme davet etmiştim. üçümüz ortak arkadaşız. oldukça yakın sayılırdık, fırsat buldukça görüşürdük çoğunlukla da telefonla vs. sürekli iletişim halindeydik.

davetiyelerini bizzat ayrı ayrı kendilerine götürdüm. ama gelmelerine %100 ihtimal verdiğim bu arkadaşlarım düğünüme gelmediler. evet mekan istanbul'un nispeten toplu taşıma ile ulaşımı zor olan bir yerindeydi ama ayarladığımız servislerle (sırf onlar ve onların haricindeki 1-2 kişi için evimizin olduğu yer dışında ayrıca istanbul'un en merkezi yerinden de servis kaldırmıştık), taksiyle vs. de bir şekilde gelinirdi ki tahmin ettiğimizden çok daha fazla kişi geldi düğüne. neyse bu arkadaşlarım gelmeyi bırak düğünden sonra aylar geçmesine rağmen bir kez bile aramadılar. normalde sürekli görüştüğüm kişiler ne düğün için arayıp tebrik ettiler ne de hal hatır sordular. resmen irtibatımız koptu. araması gerekenin onlar olduğunu düşündüğüm için ben de adım atmıyorum. bu konudaki düşüncenizi merak ettim.

cinsiyet: erkek, arkadaşlarım da erkek. para ile ilgisi yok işinde gücünde adamlar ki parayı asla sorun edecek kişiler değiller.

ben de onların düğünlerine gitmeyeceğim tabii ki ama evli de olabilirlerdi. yani aslında bu bir kısas meselesinden öte bundan sonraki arkadaşlık ilişkisini etkileyecek bir durum.

 
Cinsiyet?
Evet önemli...

  • enkolaykullaniciadi  (25.12.15 09:33:13) 
koy kötüne gitsin onların en azından arayıp tebrik etmesi lazımdı yada gelemedim kardeşim kusura bakma demeleri lazımdı. senin aramanı gerektiren bişey yok bence


  • genc irisi  (25.12.15 09:34:09) 
sana değer veren bir insan için ulaşım zorluğu ya da ekstra bişey çıkması nedeniyle son dakikada gelememe durumu olsaydı, düğünün hemen ertesinde arayıp bildirir ve tebrik ederdi bence.
ben olsam aramazdım, alıngan ve kinci olduğumdan (malesef). ama senin içinden aramak geliyorsa ara, konuşurken laf oraya geldiğinde verdiği tepkiden anlarsın işin aslını.

  • manuel mandalina  (25.12.15 09:37:15) 
şimdi düğün denince işin içine takı makı da giriyor. düğünün olduğu dönem takıya ayıracak bütçeleri olmadığı için düğüne gelemedilerse sonrasında da arayıp hal hatır sormaya utanmış olabilirler. aynı zamanda yine takılık bütçeleri yoktur diye tahmin ediyorum, olsa bir şekilde altınını alıp gelirlerdi yanına.


  • devilred  (25.12.15 09:37:29) 
Aranızda herhangi bir sorun yoksa %99 maddi sorunlardır. Düğün demek masraf demek. Maddi durumu iyi olmayan veya belli dönemlerde sıkıntı yaşayan kimseler için de ciddi bir masraf oluyor bence. Hele ki yakın arkadaş ise öyle ufak tefek hediye/para ile geçiştirilmiyor. Sonrasında da gidilse yine bu maddi külfeti var, mecburen ölü taklidi yapılıyor. Ölü taklidi yapan kişi için de kötü ve acı ama mecbur.


  • Abdurrahman  (25.12.15 09:39:43 ~ 09:40:46) 
Ben olsam ben de aramam.

herkes maddi imkandan dem vurmuş ama en kötü 50 tl takıp sonra hediye alıp durumu kurtarabilirlerdi. ya da zaten samimi olduğunuz için param yok da denilebilirdi. düğünün üzerinden zaman geçmiş belli ki hala aramadıklarına göre pek sallamamışlar.

ayrıca ikisinin birden mi imkanı yoktu yani.
  • elorelia  (25.12.15 09:46:27) 
utaniyorlardir aramaya


  • brkylmz  (25.12.15 09:48:16) 
amaaan takılmayın böyle şeylere. siz de onların düğünlerine gitmeyiverirsiniz olur biter. ben kuzenimin düğününe gitmedim. tebrik ettiğimi de hatırlamıyorum. ama ne o alınganlık etti ne de ben bi küskünlük için gitmemiştim zaten. aramızda sorun etmedik. bazen o gün canın gitmek istemez ve gitmezsin. bence siz de alınganlık etmeyin.


  • kakao  (25.12.15 09:49:11) 
küsmek için düğünü beklemiş diye bi söz vardır.

çağırırsın gelmezler sonuç küsersiniz
çağırmazsın çağırmadığın için sana direkt küserler.
  • Angelismeee  (25.12.15 10:01:13) 
Ellerinin dar bir dönemlerinde evlenmişsen takı törenini dert etmiş olabilirler. Yakın arkadaşsanız en az çeyrek almaları gerekecek, oraya eli boş gitmek sorun olacak. Olay sadece takı değil; herkes takım elbiseli işte çalışmıyor. Oraya gideceği kıyafeti alması gerekenler olabilir. Astarıyla birlikte konuklar için bile pahalı şeyler düğünler. Zamanında bu yüzden kaç kişinin düğününe küfürlerle gittiğimi hatırlamıyorum bile. 50 TL'ye 10 gün geçindiğim dönemde onu birine takmak zul gelirdi. Belki böyle bir nedenden gelmemişlerdir. Sonra da aramaya yüz bulamamış olabilirler. Üstünden zaman geçtikçe de aramak zorlaşıyor. Sonuçta onlarca kişiden birkaç fire olması normal. Bu yüzden kesilmiş arkadaşlıklarım oldu benim de. Sırf bu nedenle ileride takı töreni ve düğün yapmayacağım.

Maddi olmayıp sallamama olasılıkları da var tabii ki. Siz arkadaşı olarak onların durumlarını biliyorsunuz.
  • aychovsky  (25.12.15 10:25:18 ~ 10:28:29) 
bence arayın onları, eşim arkadaşlarının istemesine sözüne nişanına kınasına düğününe mesafe çok uzak olmasına rağmen gitmişti, onlarda birçok şeye gelmediler düğüne sağdıç olmalarını beklerken yabancı gibi gelip gittiler, sonuç hala görüşüyoruz ama ona göre değer veriyoruz, en azından kötü gününüzde yanınızda olmayacaklarını öğrendiniz bu da iyi bir şey..


  • dusundumdusundumdurdum  (25.12.15 10:28:28) 
takı töreninden ziyade bence arkadaşlığın boyutu ve ofis haricinde neler yaptığınız neler konuştuğunuzla alakalı. sonuçta çeyrek 150 lira mı ne. bi de bekar bi adam olarak evli bi adamla arkadaşlık etmek istememeleri normal değil mi? siz karı koca takılacaksınız artık. sen bulaşık yıkayacan falan.


  • kaledekiyalnizlik  (25.12.15 10:32:59) 
salın gitsin hayatınızdan çıkarın bu tarz insanları.


  • Alt4y  (25.12.15 10:37:27) 
Böyle insanlar var. Siktir et onları.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (25.12.15 11:28:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.