[]

sanatseverler size bir sorum olacak (resim)

selamlar,
babam evde oturmaktan çok sıkıldı. Kendisine vakit geçirecek bir aktivite arayışındayız, aklıma resim geldi. Eli çok yatkındır, eskiden resim derslerinde bütün ödevlerimi zevkle yapardı.

Yağlı boya seti almak istedim ama evimiz küçük, koku problem yaratabilir diye düşündüm. tuval üzerinde çalışmasını istiyorum, nasıl bir set almamı tavsiye edersiniz? guaj boya falan uygun olur mu? internetten alıp göndereceğim, eksiksiz bir set alabileceğim bir de site önerirseniz çok sevinirim. tuvalmarket'e baktım ama pek birşey anlamadım açıkçası, olaya çok yabancıyım çünkü. almışken her şeyi tam olsun istiyorum. teşekkürler,

 
Evde yagli boya calisilmiyor, atolyeye gitmesi lazim. Zaten teknigi acisindan da egitim sart

Egitimsiz sulu boya, kurupastel falan olabilir
  • la noix  (25.12.15 08:58:43) 
kuru pastel +1


  • talemon  (25.12.15 09:19:39) 
Bir kursa gitsin, İstanbul'daysanız ismek kursları var ücretsiz ama yeni sınıflar için birkaç ay beklemesi gerekebilir. Parasını veririz derseniz Kadıköy de kaliteli kurslar var hatta böyle emekli sınıfları olanlar var.


  • r_u_h  (25.12.15 09:21:53) 
boş oda varsa yağlıboya orada çalışabilir, ben evde çalışıyorum. boya ve tiner kokusu rahatsız edebilir ama odanın kapısını kapadığım için eve yayılmıyor. çıkarken de havalandırıyorum zaten.

koku sorunu olmasın diyorsanız akrilik çalışabilir tuval üzerine.

ben malzemelerimi internetten almadığım için pek site bilmiyorum ama akrilik alacaksan alman gereken basic şeyler; boyalar, fırça seti, palet, iki çeşit spatül (metal olsun), tuval, şövale.
boya için pebeo marka iyidir.

idit: www.tahtakalehobi.com
bu site iyiymiş, aradıklarını bulabilirsin.
  • peggy  (25.12.15 09:29:48 ~ 09:36:33) 
yağlıboya rahatsız eder +1

onun yerine akrilik ile çalışsın, çok daha temiz ve çalışması çok daha kolay bir boya. tuval üstünde de güzel duruyor. yağlı boya bir de ekstradan daha ileri teknik istiyor, hakim olması güç. akrilik ile başlaması tekniği kolay kavraması açısından da faydalı olur hem.

edit: pebeo oldukça kaliteli bir marka, set olarak ona bakabilirsin. nereden alacağın farketmez. aynı markanın aynı seti nerede daha uygun fiyataysa ordan alabilirsin. e tabii bir de öyle hiç bilinmedik bir site olmasın...
  • loveinaflipbook  (25.12.15 10:14:52 ~ 10:17:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.