[]

Siz olsanız ne yapardınız?

İstanbul Anadolu Yakası'nda yaşıyorum. Dilovası'nda çalışıyorum ve akşam eve gelmem saat 8'i buluyor. Üstelik de yaptığım işi hiç sevmiyorum. Düzce'deki kurumsal bir firmada hep yapmayı istediğim bir işle ilgili pozisyon için görüşmeye gittim ve olacak gibi görünüyor. o işte 3 - 4 sene o şekilde çalışabilsem kariyerimi o alanda devam ettirebilirim ve istanbul'a dönüp benzer bir pozisyonda çalışabilirim. neredeyse 1 senedir istanbul içinde benzer pozisyonlara başvurup olumlu dönüş alamadığımı belirteyim.

Ancak eşimi ve küçük kızımı düzce'ye götüremem, onları istanbul'dan koparmaya hakkım yok. üstelik kızımın eğitimi için de istanbul'da kalması daha olumlu. siz olsanız haftaiçinde çalışıp haftasonları istanbul'a dönecek şekilde düzce'deki işi kabul eder misiniz?


 
ederim.


  • kenarortay  (25.12.15 08:07:33) 
ben etmezdim. ama bu türlü çalışan trilyon tane insan var. tamamen senin ve eşinin bakışına bağlı bişey.


  • manuel mandalina  (25.12.15 08:08:50 ~ 08:09:04) 
düzce çok kötü bir yer, hele ki istanbul'dan gelen için. götürmemek mantıklı bir tercih ama 3-4 sene o tempo zor olur, hasret olur. şöyle olur; alacağın paradan gidiş geliş yol parasını düştüğünde şimdikinden az olmuyorsa ve ailen de razıysa kabul et, en azından denersin.


  • baba jo  (25.12.15 08:12:10) 
Hocam bekar olsan git derdim de, evli ve çocuklu bir insanın ailesini bırakıp orada yaşaması, her hafta gidip gelmesi çok zor olmaz mı? Ben olsam yapamazdım. İşi sevmemene birşey diyemem ama o civarda çalışan arkadaşlarım Kurtköy-Tuzla civarına taşındılar, baya rahat ettilerini söylüyorlar işe gidiş-geliş anlamında. O civarda ev fiyatları gayet uygun, trafik sorunu pek olmuyor. Akşam geç gelme sorununu bu şekilde aşarsan belki işi de seversin..


  • Lethe  (25.12.15 08:20:39 ~ 08:21:47) 
evlenip çocuk yapınca insan bazı şeylerden feragat etmeli. onları bırakıp gitmen çok saçma olur ayrıca düzcede 1 sene tek başına sonra kira öde dışarıda yemek ye vs çok para gider ve karım şu an napıyo acaba diye delirmeye başlarsın aynı şekilde karın da belki hiç aklında yoktur ama acaba beni aldatıyor mudur oralarda diye düşünür ve aranıza soğukluk girer. anadolu yakasından düzceye git gel 1 sene ne olacak madem o kadar istiyorsun bu işi.


  • neira  (25.12.15 08:33:08) 
Duzceyi bilmiyorum da bi tanidigimiz is icin hendek'e tasindi. Cocuk istanbul'da devlet okulundaydi, hendek'te yine devlet okuluna verdiler tabii. Ve resmen acildi cocuk. Kucuk yerlerde genelde daha iyi oluyor bu is

Ha istanbul'da robert'te, galatasaray'da falandir o zaman tabii almayin yani
  • la noix  (25.12.15 09:01:09) 
Ben kabul ederdim. Bir arkadaşım Trabzon'da çalışıyor ve beş yıldır her hafta sonu, nadiren de iki haftada bir İstanbul'a geliyor. Hafta içi akşamları zaten eve gel, iki saat otur yat ile geçiyor. Çocuğun okulu, hanımın işi varken kimse evde kim var, kim yok, farkına varmaz bile. Hem evliliğe de yarar, özlersiniz birbirinizi bir süre. Üstelik istediğiniz zaman İstanbul'a da dönebilirsiniz. Geçici bir süreden bahsediyoruz zaten, kaçırılacak çok bir şey yok.


  • aychovsky  (25.12.15 15:04:00 ~ 15:05:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.