[]

25 yaş ve ssk

okuyorum babam üzerinden ssk'lıydım. şimdi 25 yaşına girdim halen üniversite öğrencisiyim? ücretsiz olarak sağlık imkanlarından yararlanmak için ne yapmam gerekiyor? devamlı kullandığım bir ilaç var onu alırken geçen ay sormuştum yeşil kart demişti. doğru demişse yeşil kart için ne gibi belgelerle hangi birime başvuru yapmam gerekiyor?

teşekkürler


 
yeşil kart meselesini bilmiyorum, onu ayrıca araştırmak gerekecek. sigorta işleri ile ilgili birine, yahut bi muhasebeciye falan da sorulabilir. hatta bulunduğun bölgedeki il sigorta müdürlüğüne gidip danışabilirsin de.

ama eğer bu tip bir ara formül bulunamıyorsa, default koşullarda "ücretsiz" şekilde sağlık hizmeti almanın yolu yok 25'ten sonra. tanıdık şirket sahibi birisi varsa, orada çalışmıyor bile olsan seni işe girmiş göstersin, aylık primlerini sen cebinden ödersin. hem sigortalanmış ve primlerin ödenmeye başlamış olur (emeklilik için ne kadar erken başlasa o kadar iyi mantığından hareketle), hem de ilaçları sigortasız almaktan daha ucuza gelir (muhtemelen).

ayrıca doğum günün de kutlu olsun.
  • cevap botu  (25.12.15 02:05:30) 
cinsiyet belirtmemişsin ama erkek olduğunu varsayıyorum çünkü kadınsan, baban üzerinden ücretsiz bir şekilde sağlık hizmeti alıyorsun.
yeşil kart kalktı, gelir testi yaptırıyorsun, en alt limitte çıkarsan pirim ödemiyorsun, ailenin gelirine göre bir pirim belirliyorlar onu ödeyerek sağlık hizmeti alıyorsun.

  • kuzey li  (25.12.15 02:14:54) 
senin artık gss ile devam etmen yeterli diye biliyorum. kaymakamlığa falan gidip gelir testi yaptırmıştım ben, sigortayı devam ettirmiştim ama tabi parayı ödediğin sürece. parayı ödemezsen kesiliyor sigorta.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (25.12.15 02:17:57) 
öncelikle tekrar teşekkürler hepinize fakat şöyle bir durum var halen örgün öğretimde öğrenciyim mezun olup işsizlik durumu safhasına gelmedim henüz. yine de gss ödemem gerekiyor mu?


  • seksli harf  (25.12.15 02:22:41) 
evet 25 ve üzeriysen ödemen gerekiyor tabi önce bir gelir testi yaptırman lazım.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (25.12.15 02:24:17) 
öğrenci olmak bir şeyi değiştirmiyor ne yazık ki. devletin gözünden cevaplamak gerekirse; 25 yaşına kadar zaten çoktan okulu bitirmiş ve işe başlayalı da birkaç sene olmuş olmalıydı. diğer türlü, açıköğretimde kaydını aktif tutup ömür boyu çalışmadan/sigorta primi ödemeden ücretsiz sağlık hizmeti alabilir durumda olurdun, sistemin bug'ı olurdu öylesi de. dolayısıyla evet, ödemen gerekiyor. ücretsiz sağlık hizmeti yolculuğunun ne yazık ki sonuna geldin.


  • cevap botu  (25.12.15 02:25:54) 
gss yerine istege bagli sigortali olabilirsin. hem de emekliligine sayilir. gss uyduruk bir sistem hicbir faydasi getirisi yok.

sanirim ucretsiz bir sekilde sigortali olamazsin artik.

istege bagli sigortali olmak istiyorsan tek yapman ikametinin oldugu yerdeki sgk'ya basvurman. kiz arkadasimin issiz kaldigi bir donemde onun icin yaptirmistik. 5dk'da bir dilekce yazip veriyorsun, hemen isleme aliyorlar. tekrar ise girdiginde isveren sigorta yapinca kaldigin yerden devam ediyorsun. emeklilik icin gun gecirmemis oluyorsun.
  • idexo  (25.12.15 05:54:40 ~ 05:59:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.