[]

Hız tuzağı filmindeki saçmalık

20 sene sonra ilk defa izledim...çocukken starda falan denk gelip izlemiştim tabi o zamanlar ağzım açık izledim mantık aramadım da, arkadaş 3milyon dolar istedi adam onu vermemek için bi tane uçak patlattılar 1 tane treni ve tren yolunu patlattılar, 1 tane villa içinde 15 tane polisle havaya uçtu.

Bu amerikan sineması filmi şu yönden başarılı buldu sanırım "biz asla suçlulara taviz vermeyiz, ne kadar insan ölsede ve ne kadar para gitsede oyunda galip geliriz." mantığı.

Heralde dünyada bu yorumu yapan 240995456. insanımdır bende.

edit:gözdağı taviz oldu.

 
evet öyle zaten. çok filmde var o abd hükümeti teröristlerle asla pazarlık yapmaz diye.


  • xenophobe  (24.12.15 22:45:38) 
24 dizisinde de bolca bulunuyor bu olaylardan:)


  • nothing in my way  (24.12.15 22:56:34) 
iyi hos da, söyle düsün. bu parayi verdiler, serbest biraktilar, adamlar kacti, rehineler hayatta.

bunun üzerinden bir ay gecmeden okula silahli saldiri oldu, para istediler, catiya helikopter falan, ee, onu da verdiler.

bu andan sonra herkese verelim parayi rehineleri kurtaralim da, biz her para verdigimizde daha cok rehine durumu yasanmayacak mi bir önceki saldirganlarin basarisiyla gaza gelip hostage durumu yaratanlarca?

mantik bu, o yüzden filmlarde hükümet pazarlik yapmaz. ölen ölür, greater good.
  • aynadakiyabanci  (24.12.15 23:08:25) 
çok iyi düşünülmüş bir propaganda sistemi. Sinema ile dünyayı etkileme sanatı. Rusları kötü insanlarlar olarak gösteriyorlardı, tamam propaganda ama S.S.C.B bakınca ne kadar çirkef olduklarını şu anda bile görebiliyor insan. Rusların karakteristiğinde (sibirya sürgünleri ve sayısız katliam ki halen günümüzde suriyede bile sürüyor) inatçılık, hoyratlık var. Amerikada ise tam aksine belli bir dereceye kadar şeffaflık, insanların haber alma özgürlüğünü engellememe (first amendment) ve soft power kullanma strtejisi var.

Geçmişe bakınca ne kadar akıllı davrandıklarını ve günümüze etkisini anlayabiliyorsun.


Bir de rusya'ya bak (Soviyet). Kendi halkını uluslararası iletişimden soyutlayarak yalanlar, çamur atmalar üzerine kurulu bir sistem. Herşey devlet eliyle sınırlandırılmış. Bir özgürlük söz konusu değil.


Şimdi geçmişe bakınca amerikalıların rus karşıtlarına göre çok daha büyük davrandıklarını görebilirsin.

edit: başka konuya kafam gitti amk. ruslarla kafayı bozdum da bugün.
  • vapurlarfalan  (24.12.15 23:24:41 ~ 23:33:10) 
bu arada 'gözdağı' değil 'taviz'.


  • air  (25.12.15 01:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.