[]

Beşiktaş'ta kuduz bir kedi olma ihtimali?

2 gündür bir kaç soru sordum kusura bakmayın, boşu boşuna aşı olmak istemiyorum sadece. Daha önce de bir kaç kere sokak kedisi ısırıp tırmalamıştı çok takmamıştım ama bunu annem fark ettiği için aşırı panik falan yaptı.

Neyse sorum şu. Beşiktaş'ta bir kafede takılan sağlıklı tombul bir kedinin kuduz olma ihtimali var mı amk? Çok saçma geliyor.


 
kendini riske ettiğine değmez. gider aşını olursun. dördüncü aşının yapılacağı gün kedi hasta değilse o aşıyı olmana gerek kalmaz.


  • tururo  (24.12.15 20:41:32) 
ilk aşıyı oldum ya.


  • denizsabun  (24.12.15 20:55:48) 
beni de kadıköyde bir kafenin kedisi kendisini beslemeye çalışırken tırmalamıştı, baya baya da kanattı falan. hala hayattayım.


  • yonge and bloor  (24.12.15 21:24:58) 
tırmalama ile kuduz bulaşmaz. sadece normal çizilme ile bulaşabilecek tetanoz bulaşabilir. kuduz ise şehir merkezlerinde rastlanmayan bir hastalık. zaten rastlanıyor olsa karantinaya alınır o bölge. ısırıldıysanız ve içinizin rahat etmesini istiyorsanız aşı vurulun.


  • kel kadayif  (24.12.15 21:30:44) 
Afedersiniz ama Beşiktaş'ın neredeyse bütün kedilerini öpmüşümdür.
Herhangi birisi kuduz olsaydı benden bulaşmış olurdu.

  • sadegazoz  (25.12.15 07:10:58) 
türkiye'de kuduz yaygın değil. kedi tırmaladı diye aşı olmayın. kuduz görülen yer anında karantina bölgesi ilan ediliyor ki bu bile çok nadir. küpeli köpek tırmaladı diye kuduz aşısı yapan DOKTOR var. cahillikten, hayvan düşmanlığından başka bir şey değil.


  • madarch  (25.12.15 07:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.