[]

kedi sahipleri

ey mısırlılar,

oyun oynadığını sanarak insanın elini ve bacaklarını tırmık içinde bırakan yavru kedi sahibine bir çözüm bulunuz. tırmalama oyuncağı şeklinde bir şeyler var mıdır? linkle beraber gösterirseniz ra falan selamlar sizi.


 
yaa yün verin işte ip yani oynasın mahlukçuk


  • tueio  (21.10.09 00:57:19) 
çözüm yok. tırnaklarını kesiyorlar kedinin onu da yapan insan olamaz.


  • blackdog  (21.10.09 01:02:15) 
tırmalama oyuncağı falan var da pahalı onlar. sen böyle halat gibi bişey al kalın ip mi kendir mi adı her neyse. onu evdeki bi yere sarmala, biz gazeteliğe yaptık mesela. nalburda falan bulursun heralde. sardığın şeyin ağır olmasına dikkat et de tırmalarken mobil ev eşyasına dönüşmesin.
aha üşenmedim gittim salonda fotoğrafını çektim:
i35.tinypic.com
  • sly cooper  (21.10.09 01:17:14) 
efenim bir yavru kedinin tırmalamasindan daha doğal ne olabilir :) kedi sahibi iseniz lütfen tırmalanmaya alıskın olun. tırmalama, tırmanma, oyun vs icin çeşitli bloklar satılıyor hatta kasarsan kendin bile yapabilirsin. kediler poşet, pinpon topu, bozuk para, anahtarlık, kibrit kutusu vs gibi şeylerle oynamayi cok severler. ayrica kedinin tırnaklarini kesmek kötü birşey değildir usulune uygun kesince.


  • palyacopapi  (21.10.09 01:19:40) 
bizimki de 3-4 aylıkken insan vücudunun farkına varamıyordu. sürekli çiziyordu, tırmalıyordu. kızdık bağırdık anca öyle oldu da öğrendi. iyi bi yöntem değil ama öğrenci evi işte. herkes ayrı telden..


  • hikaye mesture  (21.10.09 03:05:02) 
sürekli evde yaşayan bir kedinin tırnaklarının kesilmesi gerekir. çekilmesi demiyorum, kesilmesi. nasıl kendi tırnağınızı kesiyorsanız kedininkini de, diplerine (pembe kısımlara) gelmeden ucundan kesiceksiniz. buna özel makaslar da var.

ama asıl önemli olan, sizin elinizi oyun aracı olarak görmemesi. kedi oltaları satılıyor. onlardan alın. bir süre o şekilde uzaktan oynatın ki kediler acayip seviyor oltayı.

ayrıca bu kedinin sizinle 15 sene yaşayacağını düşünürsek kedi bu tırmalar canım demek pek olası değil. büyüdükçe inanılmaz derin tırmalıyorlar çünkü.

benim kedim de yavruyken elimize saldırıp tırmalıyordu, ıssırıyordu. ıssırdığı ya da tırmaladığı anda oyun oymayayı kesin. ellerini kavuşturup koltuğunuzun altına sokun ve küsmüş gibi davranın. eğer kediniz tırmalama konusunda çok ısrarcıysa en güzeli bir hareket belirleyip sürekli onu yapmaktır. örneğin biz elimizi birbirine vurarak hayır diyoruz küçüklüğnden beri ve şimdi gayet işe yarıyor. mesela bi baktınız mutfak tezgahının üzerinde yaptığınız yemeği dilliyor. el çırpıp hayır diye kızıyorsunuz. ilk başta anlamaz ama tezgahtan alıp indirin. tekrar çıktığında aynı tepkiyi verin ve yine indirin. bir süre sonra anlamaya başlayacak.

en son yöntem ise ufak bir sprey şişesine su koyup püskürtmektir. mesela siz kediyle oynarken kedi sizi tırmalayama başlarsa bir arkadaşınız sıksın suyu. gerçekten çok işe yarayan bir yöntemdir. ama önce diğer yöntemleri deneyin. neticede bu kediyi biraz rahatsız ediyor. gerçi sonunda pamuk da oluyorlar ama :)

son olarak tekrar söylüyorum. sakın ha, kedidir yapar demeyin. 5 kiloluk bir canavar olduğunda o pençeler ağzınıza sıçacak. ayrıca 15 sene bu dile kolay. çocuğunuz olacak, evinize başka insanlar gelecek vs. o yüzden küçükken eğitin.

ha bu arada unutmadan iyi bir şey yaptığında da ödüllendirmeyi unutmayın. whiskas temptation gibi ödül mamalarıyla ya da vitamin tabletleriyle ödüllendirin.
  • kahvegibi  (21.10.09 09:46:51) 
oyun oynadığını sanarak pati atan kedi tırnak çıkarmaz. böyle tırnaksız pat pat diye vurur patiyi. pek sevimli olur yumuşak yumuşak hiç acıtmaz. hala bir tedirginliği var bence. elinize kolunuza alışamamış. biraz daha kucağınıza alın sevin okşayın. iyice alışsın.

oyun olsun diye elinizi yere sürttüğünüzde popsuu titreterek atlıyorsa ve o sırada tırmalıyorsa siz ne kadar oyun oynadığınızı sansanız da o hayvan düşmana saldırır gibi saldırdığı için tırmalıyor. eski bir deri eldiven, ya da şu bahçıvanların falan eldivenlerinden alın giyin elinize, arada kediyi kızdırıp saldırttırın, doyasıya ısırıp tırmalasın, fittin fittin yapsın. deşarj olsun.
  • kibritsuyu  (21.10.09 09:47:13 ~ 09:50:08) 
eklemek istedim. tabiki yavrucak bir kedi olduğu için bir şeyleri de tırmalaması gerekiyor. mutlaka muhtelif boy ve ebatlarda tırmalama tahtaları alın eve. dikey ve yatay. hatta elinizden geliyorsa bir suntanın etrafına halat sarmak suretiyle siz de yapabilirsiniz.

tırmalama tahtasını öğretmek için, başına geçin ve tırmalamaya başlayın. sonra kediyi üzerine koyun. bu arada patilerini tutup tırmalatmayın. siz gene tırmalar gibi yapın. kendisi tırmalamaya başladığında ise ödül verin. biz bu şekilde iki kedinin de tırmalama sorununu hallettik.
  • kahvegibi  (21.10.09 09:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.