[]

adsız alkolikler

İzmir'dekine giden, tanıdığı giden var mı? nasıldır, işlevsel mi?

İzmir'de alsancak dışında karşıyaka'da da varmış sanıyorum.
alkol sorunu olan, bırakmak isteyen birine önereceğim, olumlu/olumsuz duyduğunuz /yaşadığınız bişeyler var mı?

 
alkol icen biri bunu birakmak istiyorsa bu gerceklesir eger kisi bunu sorun olarak gormuyorsa ozaman isler cok zor. kisiyi bu konuda hic zorlamadan kendi halinde karar almasini beklemek bence en dogrusu. yani buna baslayan kisi bunu biterebilecek olan yegane kisidir. bu anlamda zorlamalar ivir zivir hep geri teper.

genelde 5 gun detox uygulanir bu yatistiricilarla desteklenir ki yoksunluktan dolayi fiziksel belirtiler azalsin. bunlar yapildiktan sonra alkol altinin kazinmasi lazim. yani kisiyi alkole iten sebebin ortaya cikarilmasi lazim. bu sebep ortaya cikarilip yok edilmezse alkole geri donus kacinilmaz oluyor genelde.

yukarda soyledigim gibi en onemlisi kisinin kendinin bunu kabul edip cozume ok vermesi. bunun disinda cevreden gelecek en yumusak imalar bile ters teper.
  • tezek  (24.12.15 14:30:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.