[]

dün gece yaşadığım enteresan olay

vakti zamnında kız arkadaşımla birlikte ortak kullandığımız ve epey arkadaşımız olan eski bir facebook hesabına girdim. ara ara zaten girerdim de, dün gece yine girdim.

fakat bu sefer pcden değil, akıllı telefonumun chrome tarayıcısının gizli sekme bölümünden girdim.

neyse adresti şifreydi girdim hop açıldı hesap önümde, ve "hesabınızı güvende tutmak için şunu bunu yapın" vs tarcı o hepinizin illaki görmüş olacağı sayfa çıktı. hani şu telefon numarası da isteyen kısım.

her zaman olan şey diye dikkat etmedim. ama sonra bi baktım, o telefon numarası yerinde bir adet telefon numarası yazıyor. hem de sabit numara. cep telefonu değil. bi anlık şoktan sonra hemen numarayı bir yere not ettim. kız arkadaşımın ev numarası değil. ki zaten yapmaz da böyle birşey. neyse gece çok yorulmuştum uğraşamadım ve yattım.

şimdi o numarayı googledan arattım. ve yaşadığım şehirdeki üniversitede hocalık yapan bir kadının numaras olduğu çıktı. yani direk kadının üniversite sayfasında bu numara yazıyor.

not. kız karkadaşım da ben de bu üniversitede okuduk. konuyla bi alakası yok ama belirteyim dedim.
not: telefon numarası çıkan kadın okuduğumuz bölümle çok alakasız bir hoca.
not2: bugün tarayıcıdan bakınca telefon kısmında herhangi bir numara görünmüyor. ve telefondan aynı yöntemleri izleyip girince de o güvenlik sayfası çıkmadı. direk ana sayfa çıktı.

nasıl oldu bu?

 
google son zamanlarda saçmalamaay başladı bana da başkasının mailleri düşmeye başlamıştı.ip lerin bağlantılı olduğu güvenlik kaynakları bu şekilde acauntlara sıza biliyor.hocanın extra bir girişimde bulundugunu sanmıyorum ne varsa google da var.


  • jamswety  (24.12.15 12:52:01) 
başlığı okuyunca bişey anlatacaksın sanıp heveslenmiştim.


  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (24.12.15 13:18:06) 
Keşke kız arkadaşına sorsan :) O kadar mı güvensizlik hissediyorsun ben olsam direk arardım "bu kimin numarası" diye.


  • seindfeld  (24.12.15 13:26:08) 
bahsettigin numara orada degistirilemez sekilde yaziyorsa bit yenigi var. yok silinebilir sekilde editlenebilir halde ciktiysa, oto tamamlama eseri zararsiz bir durum olabilir. yani o pcde biri o numarayi baska bir bosluga girmistir, tarayici da telefon onerisi olarak cikarmistir. ama gizli gezinti baslattim diyorsun bu durumda onermeler cikmiyordu galiba, emin de degilim. kaldi ki 2 step verificationda sabit telefon ne ise yarayabilir, sms icin degil mi o? screenshot gormeden yorumlar dogru olmaz.

google sacmaladi baskasinin maili kutuma dustu diyen arkadas cok buyuk bir skandaldan soz ediyor boyle bir sey dogru ise kanitiyla birlikte ortaligi ayaga kaldirabilir
  • zokondor  (24.12.15 14:28:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.