[]

Parayı neyapacayik

www.facebook.com

Şuradaki arkadaşları çok takdir ettim de, kurumsala düşmeden, onun senin hayatını ele geçirmesine izin vermeden, istemediğin şeyleri yapmayı kabul etmeden nasıl çıkılır ki böyle bir yola?
İlla ki para desteği, güvencesiyle çıkmışlardır gibi geliyor. Yani zamanında o dediklerimi yapmış, sonra "amaan" demişler ama para var yani sonuçta. Para güvencesi varken bu dünya tatili oluyor biraz. Ya da o sırtını yaşayacağın güvence olmadan, ama mantıklı bir olasılık planıyla nası çıkılır böyle bi yola?

 
Her zaman değil. Dünyada güzel ne varsa, deliler yapıyor. Sen hala mantık falan diyorsun.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (24.12.15 10:50:30) 
evet aynı fikirdeyim, ama into the wild sonu olunca da bişey de yapamıyosun artık. hani o süreyi uzatmak, anlamında mantık dedim. plan program delisi olduğumdan değil. sonuçta hayatta kalabilmek için geri dönmek zorunda kalacaksan ne anladım o işten. Ya da ölsen. bitti.


  • neynep  (24.12.15 10:54:28) 
Ayrıca o sizin dediğiniz masa başında oturup, "millet yapıyor yea" derken söylenecek laf, ben o yola yakın olduğum için bu şekilde şartları da düşünüyorum.

Cevap verebilen yok tabii, zor.
  • neynep  (24.12.15 13:19:43) 
para olmadan yapılacak iş değil bu. klasik "ben farklıyım" hippi tribi işte.

avrupa'yı veya dünyayı gezmek için milyoner olmana gerek yok. bunu zengin olmadan da yapabilirsin. bunun için kullanabileceğin yüzlerce platform var. barınma masrafını ortadan kaldırırsın, yol masrafını azaltırsın, yemek için alternatifler üretirsin vesaire. ama böyle her şeyi bırakıp, sırt çantandakileri satarak yola çıkmak falan hikaye ya. bunun için ya kenarda birikmişin olacak.

zaten dikkat edersen bu tip şeylerle gündeme gelenler hep beyaz yakalılar oluyor. hiç parası olmadan dünyayı gezen fakir bir adam hiçbir yerde haber olmaz. bu ilgi meraklısı, john lennon gözlüklü tipitipler otel yerine hostelde kalınca kendilerini gezgin falan sanıyolar işte.

madem bu yapılabilen bir şey, anlatsınlar. nerede ne yemişler, ne içmişler, neyle nasıl gitmişler? nerede kalmışlar? bu "parasız" dünyayı dolaşanların, bunlarla ilgili detay verdiğini duydunuz mu siz hiç?
  • der meister  (24.12.15 13:26:09 ~ 13:26:54) 
Yani benim anladığım, bu "maceraya" atılanlar aynen dediğiniz gibi @der meister, bir şekilde beyaz yakalilar. Yani (afedersiniz, sadece benim görüşüm bu) ruhunu satıp, saçma koşullara boyun eğip, o pisliği solumak zorunda kalanların parayı "bohem stayla" harcama biçimleri gibi gördüm ben hep. Yanlış anladığımı söyleyen olur belki, ya da öyle değil bak böyle de oluyor diyen olur, diye sormak istedim.
Yani gezerken calisabilmekte mi kitleniyor olay, nedir?

  • neynep  (24.12.15 13:40:02) 
Tabi ki para olmadan yürütmek imkansız bu işleri. Belli bir güvencesi olmayan veya sorumluluğu olan kişi öyle işini gücünü bırakıp da kendini yollara vuramaz. Farklı gezginleri okuyorum, çoğu belli tutarlarda birikim yapıp gezmeye çıkıyor, bazısı gittiği yerlerden ülkesine ufak çapta ticaret yapıp bu işin finansmanını sağlamış, özellikle Avrupalılardan işsizlik maaşı ile bu işi yapanlar olmuş :)

Facebook'ta Rotasız Seyyah var, bildiğim kadarıyla çeşitli sponsorlardan destek alıp öyle gezebiliyor. Değişik yöntemler var kısacası.
www.facebook.com
  • Lethe  (24.12.15 20:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.