[]

bilgisayar guruları

çok pis bir virüs yedim yav. yoursearching.com diye bir arama motoruu geldi kendi kendine programlar falan yüklüyor soundpro bilmem ney. bu bilgisayarı 1 gün öncesine döndermenin bir yolu var mı?

windows 10 kullanıyorum. antivirüs programı olarak antivir ama bir boka yaramıyor


 
ne kadar sinir bir şey değil mi. o kadar dikkat etmeme rağmen küçük yeğenler sağolsun benim makineyi de haşat etmişlerdi. sildikçe yenisi çıkıyor. çoğu zaman sile tıkladığında aslında yeni bir setup başlatıyorsun falan.

eğer geri döndürme noktası varsa döndürmeyi deneyebilirsin.
yoksa kaspersky'ı indir. güvenli modda başlatıp tarat. arkasından anti-malware ile de reklamları taratıp silmeyi dene.
  • yuz kiloluk bir zenci  (23.12.15 22:17:55) 
varsa program ekle/kaldır'dan kaldır.
tarayıcıda yüklü uygulamalarda yüklüyse ordan kaldır,
tarayıcıyı sil, temiz bir kurulum yap
hala geçmediyse güvenli modda başlat, iyi bir antivir ile tarat
yine de geçmediyse combofix ile tarat
hala da geçmediyse format at:)
  • bacardicola  (23.12.15 22:24:26) 
geri dondurunce falan bir ise yaramiyor ya. bosa zaman kaybi. kurtarman gerekenleri al cak formati gitsin.


  • bohr atom modeli  (23.12.15 22:36:50) 
system restore hayat kurtarabilir bu durumda, deneyin bence


  • bcdhms  (24.12.15 00:12:52) 
geri yüklemeye falan gerek yok :) (bkz: adwcleaner)ın son sürümünü yükle pcyi tara bulduklarını sil de. pc otomatik yeniden başlatır açıldığında temizlenmiş olur ve bi log dosyasında şunları şunları sildik der. sonra (bkz: malwarebytes) anti malware yükle o tarz şeylerin bulaşmasını engeller.


  • freetakilir  (24.12.15 01:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.