[]

amerikan banliyö evlerinin mükemmel olması

ya benim bu amerikan film ve dizilerinde gördüğümüz şu tek katlı müstakil evlere içim gidiyor. keşke öyle bir evim olsa diye düşünüyorum. sizce de çok güzel değil mi yahu? bir bizim yaşadığımız boktan apartmanlara bakıyorum bir de bunlara. türkiye'de hayalini bile kuramıyorum böyle evlerin. türkiye'de var mı böyle evler?




 
tek katli mi? 6 sene amerikada yasadim oyle tek katli ev pek gormedim. bahsettigin evler genelde iki kat arti cati kati olur. hatta bi tanesinin insaatinda bizzat calistim. gerci soruyu da tam anlayamadim. istanbulda sehir disina cikarsan mustakil evler gorursun ama bunlar sadece zengin kesimin yasadigi yerler. amerikada ise bahsettigin sekilde bir evde orta gelir grubu yani ogretmen memur kesimi falan yasayabiliyor.


  • lauma  (23.12.15 21:40:00) 
İstanbul dışına çıkmaya gerek yok zira çamlıcada çokça var. Ama parası sağlam


  • filipis  (23.12.15 21:52:16) 
izmirde güzelbahçe tarafında öyle villa banliyö evleri var. ama türkiyede bunlar hep zengin işi.


  • alice practice  (23.12.15 21:59:55) 
Bir kişi bile dememiş propagandadır o ya diye. Arkadaşlar, bu amerıkanın filmlerinde yaptığı bir propagandadır. Evet zenginlerin oyle evleri vardır mutlaka ama zannetmıorum ki bizden farklı olsunlar.

hep propaganda hepp.

www.ncsociology.org
  • anonymice  (23.12.15 22:04:16 ~ 22:06:39) 
ankara batıkent'te bolca sitesi var bu tarz evlerin. hatta birinde de teyzem oturuyor.


  • okuyucu olmak da iyi be  (23.12.15 22:06:19) 
izmir mavişehir taraflarında da var.


  • nice tnetennba  (23.12.15 22:08:45) 
Burada da var ama fahis. En azindan IStanbul'da oyle.


  • stavro  (23.12.15 22:09:19) 
Propaganda oldugu sadece kismen dogru.

Oncelikle sunu belirtmek lazim, ABD cok uygar bir ulke degil. Ciddi anlamda muhafazakar"vahsi kapitalizm" dedigimiz olayin varligini ciddi hissettirdigi bir ulke. Yani evet, aclik, fakirlik var ama bu adamlarin orta sinifi bize gore "zengin".

Turkiye'de 3000 lira maas alan adami zengin saniyorlar. Kimse de demiyor ki "Ulan herif yoksulluk sinirinda maas aliyor, nesi zengin amk?". Amerika'da ise tecrubeli bir muhendisin senede 100-150 bin dolar maas almasi soz konusu. Dolayisiyla adamin 20 senelik mortgage'a girip (ekonomi cok daha stabil Turkiye'ye gore, faizler o daha dusuk) milyon dolarlik ev almasinda garip bir durum yok. Turkiye'de bar benzer evler ama o kadar para kazandiran meslek cok az. Sirket sahibi degilsen cok zor yani.

edit: 3000, yoksulluk sinirinin altinda su anda. 4500tl imis.
edit2: banliyoden nefret ederim. Toronto'da banliyode yasiyordum birkac yil once, kilometrelerce tek katli evler... bok gibin.
  • fortisvita  (23.12.15 22:23:14 ~ 22:33:20) 
dogru diyorsun, amerikada, ingilterede, avustralyada herkesin oturdugu bahceli garajli evlere turkiyede villa deniyor.


  • baldur2  (23.12.15 22:35:32) 
Geçen yıl İngiltere'deydim, bizim mahalle komple böyleydi. Ben yurtta stüdyo dairede kaldım ama arkadaşlarımın evlerine gittim, iki katlı, arkası büyükçe bahçeli evlerin kiraları da çok pahalı değildi yani. (3 kişi, kişi başı £250-300 falan) evler küçüktü eskiydi tabii. Bizdekinin tersine apartmanlar çok daha lüks ve daha pahalıydı :)

Türkiye'de bazı siteler falan öyle, ama halkın ulaşabileceği şeyler değil bildiğim kadarıyla.
  • rodriguez2  (23.12.15 22:38:32) 
Leventin göbeğinde var bunlar. Eşek gibi pahalıdır ama tabii.


  • noluyo yaa  (23.12.15 22:41:54) 
Levent başta bu şekilde yapılmıştı. Sonrası malum. Abd'de yer çok, ulaşım arabayla. İstanbul gibi 20 milyon kişi göt kadar yere sıkışmış değil ki


  • i ve been mistreated  (23.12.15 22:47:53) 
ne propagandası manyak mısınız? tek katlı evle mi propaganda yapacaklar? amerikan banliyölerinde evler öyledir zaten. mesela new york'ta manhattan'da apartman dairesinde oturursun ama long island'a gitsen 2-3 katlı evler vardır.


  • cekilmis gayfe  (23.12.15 23:00:24) 
Türkiyede de var yok değil ama hiç bir zaman o filmlerdeki gibi huzur verici bir plan ve dekorasyon da olmuyor o dekorasyonda olsa bile etrafı sıkışık oluyor. O filmde gördüğümüz şekilde tr de çok çok az yerde vardır onlarda da türk tipi işçilik kullanıldığından yine o havayı vermez tabiki fahiş fiyatlıdır... Bu evlerin en önemli özelliği lambri dir. duvarlar yarıya kadar lambri kaplıdır beyaz tonlarda. bahçe muntazam bir şekilde çim kaplı her daim yemyeşil varsa havuz masmavi...


  • Angelismeee  (24.12.15 07:55:25) 
mesela new jersey'de tek katlı evi iyi bir town'da 200-250 bin dolara alırsın. bahçeleri de orta seviye olur. bunun için de senede 100k bile kazansan krediyle falan alırsın çok zor değil. burada direkt zengin evi oluyor onlar.


  • xenophobe  (24.12.15 18:34:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.