[]

neden bu kadar işletme bölümü var?

türkiye'de neden bu kadar işletme bölümü açılıyor. o kadar olmasına rağmen neden hala üniversiteler peynir ekmek gibi bu bölümü açıyor ki? başka ülkelerde de durum böyle mi?




 
çünkü açılmasıteknik olarak çok kolay bir bölüm
çünkü istihdamın hemen her alanında kullanılabilir

  • cenkertem.afc  (23.12.15 21:22:27) 
Asıl soru neden bu kadar çok üniversite yapılıyor

Üniversite = beton = yeni ihale = vurgun
Üniversite = imar = vurgun
Yurt = beton = yeni ihale = vurgun
Yeni bina = yeni masa sandalye alet edevat = yeni ihale = vurgun
  • cenkertem.afc  (23.12.15 21:23:54 ~ 21:31:53) 
açılması prosedürlere en uygun bölüm iktisat ile birlikte. bu anlamda türkiye'nin uyguladığı nüfus politikasıyla birebir ilgisi var. "niteliğini iyileştirme" yani istatistiklere üniversite mezun sayısı olarak yansıyacak mı bu diploma? evet yansıyacak. gerisi mühim değil.


  • avagadro  (23.12.15 21:27:27) 
sonra deve demiş ki; nerem doğru ki.


  • mesene  (23.12.15 21:30:36) 
mühendislik fakültesi kurup yanına bir de lab yapmakla uğraşmamak için tabela üni. tarafınca sıkça tercih ediliyor


  • konskenkova  (23.12.15 21:38:09) 
bir de babası esnaf olan, bu işi devralıcak olanlar okuyor. bu açıdan iş hayatına, muhasebesinden iş planına faydası olan bir bölüm. benim tanıdığım çok var, işletme okuyup baba dede şirketinin (2-3 dükkanlık küçük bir şirket bile olsa) başına geçip, okulda öğrendiği planlama, muhasebe, stok kontrolü, yönetim bilgilerini uygulayan.ülkenin her yerindeki küçük işletme sahipleri, çocukları okumuş olsun vizyonu olsun, işleri eline alsın diye gönderiyor.


  • alice practice  (23.12.15 22:03:35) 
Birinci ve en önemlisi, işsizlik oranını düşük göstermek. Öğrenci olarak gözüküyorsanız işsizlik oranına katılmıyorsunuz.

İkincisi nitelikli elemanları bu işsizlik oranına rağmen çoğaltarak arz talep dengesizliği oluşturup lisans eğitimi görenleri ucuz iş gücüne çevirmek.
  • filipis  (23.12.15 22:14:13) 
kalifiye insanları 3 kurusa çalıstıran görgüsüz ayılar çoğalsın diye çocuğum...


  • anonymice  (23.12.15 22:17:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.