[]

Sevdiğim kişi onu stalk'ladığımı anladı

Şimdi birisi var. Benden yaşça büyük birazcık. Genelde benimle aynı ortamdaki insanlar kendisine ismiyle hitap ediyor çoğu benden de küçük olmasına rağmen. Ama ben ona "X hanım" olarak hitap ediyorum genelde. Dil kursunda 50 kişilik sınıftan sorumlu hoca olarak farz edebilirsiniz.

Şimdi ben sevgilisi var mı yok mu diye merak ettiğimden ve ona ders harici bir mail atmıştım, bu konuda olumsuz bir şey yazmış mı bunu merak ettiğimden dolayı twitter'ını stalk'lamaya başladım. Önce favorilere baktım, sonra son birkaç tweet'ine. Sonra da kullanıcı adını aratıp ona yazılanlara baktım, çok yoktu zaten 2 sene önceye kadar gitmişim. Ama gel gör ki yanlışlıkla ona atılan bir tweet'te like butonuna değdi elim. Sonra hemen geri aldım tabi, ama tweet'in sahibine bildirim gitmiş olacağını tahmin ediyordum.

Neyse bu geceden sonraki akşam birisinin onu stalk'ladığını söyleyen, sitemli bir tweet atmış. Kim olduğu belli olmasın diye tam söylemiyorum ne yazdığını. Baya kötü hissettim kendimi. Sonra bire bir aynı şartlarda denedim arkadaşın ve benim hesapla. E-mail geliyormuş "bilmemkim liked a tweet you were mentioned in" diye, baya rezil bir durum. Resmen twitter ispiyonlamış beni.

3 gün sonra aynı ortamda bulunduk ama mahcup hissettiğim için bir konuşma geçmedi. Ve daha da ilginci, 1 hafta sonra ben sigara içerken kapının arkasından gördüm koridordan geliyordu yanında başka bir hocayla. Söndürüp içeri girdim, başım önde. "Bakmayacağım" dedim, ama dayanamayıp başımı kaldırdım. Güler yüzlü selam verdi. Çok şaşırdım.

Ne yapmalıyım sizce? Benim stalk'ladığımı bildiğinden şüphem yok. Özür dilemeli miyim sizce? Dilemeyi düşünüyorum. Arada bir sigaraya çıkınca karşılaşırdık, ama yanında başka hoca olduğu için konuşamadım şimdiye kadar.

Ayrıca neden stalk'ladığımı sorarsa ne diyeyim sizce? Çok sapık görünmek istemiyorum, sanırım stalk meselesi baya kötü bir izlenim bırakıyor.

Ne yapayım arkadaşlar kötü hissediyorum kendimi. Özür dileyeyim mi?

 
Hayir tabii ki dileme. Stalklamak ayip degil ki.


  • floydian  (23.12.15 20:00:28) 
Hayır. Hiç yaşanmamış gibi davran. Özür dilemen daha rahatsız edici olur. Kendini kötü hissetmene de gerek yok yahu, o kişi seni stalkluyor olsa sen kınayacak mıydın ki?


  • avagadro  (23.12.15 20:05:16) 
hemen azıcık ilgi görünce bunu herkese duyurmaya çalışan ucuz kadınlardan belli ki. kötü bir şey yapmamışsın. ben olsaydım mesafeli dururdum.


  • ruhen hastayim ben  (23.12.15 20:06:08) 
hacı sen bu hatunu tavlamak istiyor musun istemiyor musun ona göre konuşalım? net misin, nesin ne ayaksın?


  • okuyucu olmak da iyi be  (23.12.15 20:06:55) 
abi ne yaptın, ne sapıklığı, ne özürü. korkak biri gibisin, iyi olmuş anlaması bir bakıma; açılamazdın sen bu hatuna sanırım. ilgi duyduğunu anlasın dolaylı olarak. garip davranma, mahcup durma, şımarıklıklarına prim verme. kim köpek ki o. gaza geldim, kusura bakma :)

böyle bir nedenden sana soğuk davranacaksa, trip atacaksa yürüsün gitsin işine.
  • krang  (23.12.15 20:09:55) 
stalk'lama fiilini yanlis kullanan guruhun bir azasi olmaniz esas mesele.


  • e haliyle  (23.12.15 20:37:01) 
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Biraz olsun daha normal hissetmeye başladım, özür dileyeceğimi sanmıyorum artık :)

Diğer arkadaşların da görüşüne açığım.
  • sen ben arama bosuna  (23.12.15 21:05:08) 
Kasma bu kadar. Ölüm yok ucunda.


  • arnold schwarzeneger  (24.12.15 08:33:13) 
Türkçeden özür dilesen yeterli.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.12.15 08:43:11) 
hicbir sey olmamis gibi davran. ki olmamis da zaten.


  • jimicik  (24.12.15 09:07:12) 
ezik ezik konusma doverim seni cocuk. begensen ne olacak, bi tweetini likeladin diyr ne ozur dileyecrksin. ozur diledigin anda iyice sapik pozisyonuna düşeceksin. yaptigin kotu birsey degil. ayrica stalklamak oyle iki sosyal medya hesabi takip etmek demek degildir. o apayri birsey. seninkisi meraktan bakma iste. kzur dileyim miymis, kac yasindasin bakim sen?


  • beyteper canavari  (24.12.15 12:50:15) 
@yazar yazmaz yazan yazar eheh :) çok haklısın, sadece orijinal tabirleri korumak istedim. Daha net olsun diye.

@beytepe canavarı 20 :)
  • sen ben arama bosuna  (24.12.15 13:32:03) 
kardeş karakterinden odun ver demiyorum ama her zaman bu tur mevzularda biraz yuzsuz ve talepkar olmak gerekiyor. bu işler böyle. abartmamak kosuluyla.


  • beyteper canavari  (24.12.15 16:17:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.