[]

alkol yuva bozmak üzere

genç çift bunlar. adam alkol bağımlısı. içmeyi de bilmiyor, karıştırıyormuş, kendini bilmez vaziyete geliyormuş. kadın çalışmıyor, çocuk yok. kadın annesinin evine gitmiş.
dayak yok, alkol alınca abuk subuk konuşma, hakaret varmış. içeriğini tam bilemiyorum.
adam çocuk olsun istemiş, kadın alkol sorunu çözülmeden çocuk düşünemeyiz diyor. maaşını, takı tukuları adam barda harcıyormuş, nasıl güvenip çocuk doğurayım diyor. alkolün nedeni kadının çocuk yapmaması değil. anlaşırken de alkol nedeniyle sorunlar yaşamışlar. ayrılıp barıştılar filan. kadın evlenince huzur bulur bırakır umudundaydı. adamın ailesiyle ilgili sorunları var ondan içiyor filan diyordu.

kadın psikiyatriye, bağımlılık servislerine n'apabilirim" diye danıştım yardımcı olmadılar, kendi gelmesi lazım dediler diyor.

çok üzüldüm, birbirlerini seviyorlar. severek anlaşarak evlendiler, alkol olmadığı zaman gayet iyiler.
napılabilir? kadın ne gerekirse yaparım yuvamı kurtarmak için ama bu şekilde yaşayamam diyor.

 
Kadın biraz sıkıntılıymış. "evlenince değişir" kafa yapısındaki insanlara saygı duymuyorum. Başlarına gelenleri hak ediyorlar bence. Bir de bu kafa ile çocuklarını, kardeşlerini evlendirenler var. Bu kafa yapısı ile evlendirilen erkekler ile evli kadınların %80'inin hayatı zehir oluyor.

Bu radikal yorumdan sonra konuya dönecek olursak o evlilikten hayır gelmez. Hazır çocuk da yokken ayrılsınlar güzel güzel. Kadının değil, erkeğin "ne gerekirse yaparım" demesi gerek. Çünkü alkol sorunu olan kişi erkek.
  • nawar  (23.12.15 19:43:04 ~ 19:47:01) 
psikiyatristler hastanın kendisinin gelmesini istiyorlar, çünkü alkol bağımlılık tedavisi için servise yatırmak gerekiyor. psikoz değilse kimse kimseyi zorla hastaneye yatiramaz ya da kimseye zorla ilaç kullandiramaz. adamı bir şekilde ikna etmek lazım. kadını çok iyi anlıyorum, mümkün değil gibi gelecek bu. yalnız bazı ilaçlar var, alkol biraktirma ilacı diyince eczaneler el altından veriyor. alkol kullanırken o ilacı kullanmayı psikiyatristler önermiyor. evet, alkolle birlikte iken muazzam bir rahatsızlık ve kusma yapıyor ama onermediklerini biliyorum. eğer duyup da yemeklere o ilaçtan koyma gibi bir yola girerse diye uyarmak istedim.

icim rahat etmedi editi: aslında ikna aşaması için yöntem söyledim, çok gizli soylemisim. son care olarak güzel ve akılcı bir telkin ile bir iki bu ilaçtan kullanıp adamı huzursuz etmek denenebilir.
  • fallopian  (23.12.15 19:54:24 ~ 20:01:27) 
adam psikiyatri servisine yatip doktor bagimliliktan kurtulmada istekli ve tedavisi iyiye gidiyor demeden kadin donmesin. cocuk sakin yapmasin yaziktir.

dedigim gibi servise yatmasi yeterli degil doktorun olumlu konusmasi lazim.
  • gomugomunoo  (23.12.15 20:15:41) 
fallopian, o ilacı çocukluğumdan beri biliyorum. o ilaçla kocalarına içkiyi bıraktıranları da biliyorum. hele biri sabah kahvaltısında başlardı içmeye. anası o ilacı kullandı, adam bıraktı. ilacı alınca içki alırlarsa kötü oluyorlar, soluğu hastanede alanlar oldu.
ben onu öneremedim, başka biri için önerecektim internet var ya şimdi biraz araştırdıydım, tehlikeliymiş ölüm riski varmış.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (23.12.15 20:19:24 ~ 20:21:59) 
kadın evlenince huzur bulur bırakır umudundaydı. adamın ailesiyle ilgili sorunları var ondan içiyor filan diyordu. ----

bu cümle kadar gerzekçe bir şey duymadım.. sen onu öyle kabul etmişsin zaten..

erkekler için elde edince bitiyor hikaye.. başta sorsa bırakırım ağzıma sürmem falan derdi kesin.. yapacak bir şey yok..
  • pembe baytar  (23.12.15 21:57:27) 
Ahh bu "evlenince duzelir" umudu ne hayatlar karartti ve karartiyor... Hicbir erkek evlenince adam falan olmaz. Nikahta keramet falan yoktur. Afedersiniz, bir adam kazma ise kazmadir, evlenince de kazmaliga devam eder. Yazik.


  • stavro  (23.12.15 22:01:02) 
yeni bilgi;
kadın daha öncesinde güzel güzel konuşmuş, adam da bırakmak istiyormuş ama tedavi olamam demiş.
adam memur mu sözleşmeli mi öyle bişey. tedavi görmesi işine zarar verirmiş, bildiriyorlarmış galiba.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (23.12.15 22:06:33) 
adamin tedaviye istekli olması çok güzel, yalnız konusulup anlasilsa doktorla, yatarak tedavi etmeseler bile en azinadan gündüz hastası olacak, her gün gidip gelecek. diğer türlü zaten olay bağımlılık tedavisi olamaz, bosuna kürek cekerler


  • fallopian  (24.12.15 04:58:05) 
Haberler çok iyi :)) Çok sevindim, sizinle de paylaşayım istedim :)


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (08.01.16 15:49:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.