[]

Almanya Rent a Car'ın türk ehliyeti kabul etmemesi

Almanya'ya gideceğim haftaya, kız arkadaşım ehliyeti olmadığı için benim adıma kiralayacaktı ama kabul etmemişler. International licence gerekiyor demiş. Türkiye'de parayla ehliyet satın alınabiliyor vs. demiş adam. İnternet'te okuduğum kadarıyla millet max. 6 ay olması kaydıyla kiralayabiliyor halbuki. Kanun, mevzuat vs gösterebilecğeim birşey var mı adama? Gıcık da olmadım değil.




 
Başka bir firmadan deneseniz. Büyük firmalarda sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.


  • 1lisan1insan  (23.12.15 14:59:42) 
gutefragede sor, bulamadim, ehliyetin gecerliligi var, ama yamulmuyorsam resmi islem olmadigi sürece, saticinin hizmet verenin müsteriyi reddetme hakki da var. ordan pek bir sey cikmaz diye düsünüyorum. baska yer deneyin.


  • aynadakiyabanci  (23.12.15 15:08:06) 
Fİrma Europcar, bildiğim kadarıyla büyük olanlardan. Ben gidince bakıcam farklı yerlere de, biraz da hani öğrenmek istedim bu işin aslı nedir diye. Kanunen aslında yasak da bazı firmalar müsamaha mı gösteriyorlar yoksa tamamen legal mi?


  • justinial  (23.12.15 15:09:35) 
adacin sitesinden okuduguma göre, yasal olarak hakkin var. ama satici senin tecrübene güvenmemis türk müsterileriyle yasadigi sorunlardan otomatikman bir bahaneyle reddetmis olabilir. iste o noktada, reddetme hakki var diye biliyorum. ona istersen tercüme edilmis, noterli kagitla git, koy önüne hukuk kitabini, ac göster, bu sefer de ben hizmet vermemeyi seciyorum dediginde diyebilecegin bir sey kalmiyor.

bilgim bu yönde, dogrulugundan cok emin degilim, belki arastiririm ama su an yapamam.
  • aynadakiyabanci  (23.12.15 15:14:29) 
Turgevden ehliyetini beynelminel hale getirebilirsin. Ama ortalama 450tl gibi bir maliyet yaratıyor. Tabi adam bunu kabul eder mi orası var.


  • oligomer  (23.12.15 15:26:55 ~ 15:28:18) 
o kanun kısmını bana gösterebilir misin. Dediğim gibi aslında kiralamaktan ziyade kanunen gerçeği öğrenmek istiyorum hatta gösterip de sen yasak demişin ama bak yasak değil öğren bunu diyip çıkmak da. başka kiralayacak yer mi yok.


  • justinial  (23.12.15 15:36:01) 
eyalet neresi? bir de oturma izni var mi, ilk girisin üzerinden 6 ay gecti mi yoksa sadece turistik amacla mi? kurallar yönetmelikler acayip karisik okudukca beynim durdu. fahrerlaubnisbehörde ile iletisime gecilirse en dogru yaniti aliriz gibime geliyor. yetkili biri olsam, keske.


  • aynadakiyabanci  (23.12.15 15:50:53) 
bu uygulamalar şirketine ve hatta şubesine göre değişebiliyor. bence de uluslararası ehliyetle uğraşana kadar başka yerlerden kiralamayı deneyin.


  • 386 dx  (23.12.15 15:58:18) 
yok tabiki çıkarmayacağım uluslararası ehliyet. Turistik amaçlı bulunacağım, sadece 2 günlüğüne kiralayacağım.


  • justinial  (23.12.15 16:10:23) 
tam emin degilim ama avis'te bana benzer bir zorluk cikartmisti. sonra sixt'ten turk ehliyeti ile kiralamistim. baska bir firma deneyin.


  • pacoquinha  (23.12.15 18:34:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.