[]

Sadece paylaşmak istedim.

Merhaba sevgili yabancılar;
Umarım iyisindir, çünkü ben kendimi çok iyi hissetmiyorum açıkcası. Bunun sebebini aslında az çok biliyorum ama bu durumu değiştirmek için elimden birşey gelmiyor ne yazık ki. Yakınmda yada çevrem de bu durumu anlayacak yada benim anlatabileceğim kimse olmadığı için, ben de kimseyle paylaşmıyorum. Paylaşmıyorudum. Ama sanırım artık bu durum beni daha kötü bir hala getirdiği için sadece birileri ile paylaşmak istedim yaşadıklarımı. Aslında öyle her basit olayı dünyanın en büyük problemi haline getiren insanlardan değilim, biliyorum herkesin benden çok daha büyük, çok daha ciddi problemleri var ama napayım benim de problemim bu. Başkaları için sorun bile teşkil etmeyecek şeyler benim için artık sorun olmaya başlamışsa, bunda benim hatam ne olabilir ki?

Yakın zamana kadar kendi kurduğum ufak bi şirketim vardı. Benle aynı yaşta olan bir akrabadan çok yakın iki arkadaş olduğumuz kuzenimle ortak açtığımız bir şirket. Şirket dediysem de öyle büyük bir yer değil, Tasarım, reklam, işleri yapıyorduk kendi çapımızda. Çok güzel umutlarımız vardı ama olmadı.2 buçuk sene anca götürebildik. Yürümemesinde ki hata büyük çoğunlukla bizimdi açıkcası. 24 Yaşında çok tecrübesiz iki genç olarak şirket açmış, ne yapacağımızı bilmiyor, kendi kafamıza göre takılıyorduk. Öğlen 11 de işe gidiyor, günün yarısını çalışarak yarısını boş boş takılarak geçiniyorduk. Zaten doğru düzgün bir gelirimizde yoktu. Hal böyle olunca kazandığımız para şirket giderlerini karşılama anca yetti, hatta çoğu zaman yetmedi bile. Bu durumda da hem aileden, hem yakın çevreden "kapatın şu şirketi, doğru düzgün bir işe girip çalışın, geçen zamanınıza yazık" tepkileri gelmeye ve her geçen gün artmaya başladı. Bizde 2 buçuk sene sonunda artık bu mahalle baskısına daha fazla dayanmadık ve şirketi kapatma kararı aldık. Bu dediğim olay 4 ay öncesi oluyor. Şirketi kapattıktan 1 ay sonra işe girdim bi firmada. Bilgiişlem olarak. Ama saçma sapan bir yer burası. Burada yeni bir sisteme geçilmeye çalışıyor ve bende bu sistemi burada kurmakla görevliyim. Yani asli görevim bu. Ama gel gör ki sistemde çok fazla sorun var yazılımcı firmadan kaynaklı olarak, o yüzden sistem hayata geçmekte, bize uygun hale gelmekte epey zorlanıyor. Ki bu sistem benim de çok yabancı olduğum bir konu. Buraya başladığımdan beri geçen 2 aylık sürede sisteme ne yazık ki hala geçemedik. Şirketimizin belli kısımları geçmesine asıl geçmesi gerekn kısımlarda ki sorunlar çözülemediği için yazılımcı firmayı beklemedeyiz. Tabi bu beklemede durumunda benim yapacak hiç bir işim olmadığından dolayı firmada bütün gün ofiste arı gibi çalışan insanların yanında boş boş ekrana bakıyorum ve bu durum her geçen saniye üzerimde daha fazla stres oluşturuyor. İşi bırakmak istemiyorum ama böyle daha ne kadar devam eder bilmiyorum, dediğim gibi boş oturuyorum 2 aydır ve bunun bütün şirket farkında. Eğer bu işten ben çıkarsam yada çıkartılırsam bi işe yaramadığım için bir yenilgi daha almış olucam. Bu işi de başaramamış olucam. Aslında genel olarak yapmak istediğim işleri bi yolunu bulup, kimsenin daha önce bakmadığı bir açıdan bakarak çözüm bulan ve o işi yapan biriyimdir ama son zamanlarda hayat pek bu şekilde ilerlemiyorum benim için. Git gide bir çıkmaza sürükleniyormuş gibi hissediyorum kendimi. Normalde hep bir b yada c planım olurdu böyle durumlar için ama şu anda yok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Uzun yazdım canınızı sıktım biliyorum ama birilerine anlatmam lazımdı. Eğer okuduysanız hepsini teşekkür ederim. Şu anda aklımdan geçen şeyleri, yaşadıklarımı birilerinin bilmesi iyi hissettirdi. Teşekkür ederim.

 
paylaşmak her zaman güzeldir. bi nebze daha iyi hissettirir. iyi yapmışsın yazarak.
belki senin göremediğin bir bakış açısı kazandıracak burada yapılan yorumlar.

başarısızlık olarak adletme. kendine de yüklenme. evet erken yaşta, plan program, fizibilite yapmadan bir işe kalkışmışsınız. olmuş bitmiş. borcu harcı da kalmadıysa gül geç artık.

işle ilgili de neler yapabilirsin bak. belki seni bu yeni sistemle ilgili bir eğitime göndermelerini isteyebilirsin?

en kötü ne olur? çıkarırlar. daha gençsin. yelkenleri hemen ssuya indirme.
hem neyin hayrımıza neyin şerrimize olduğunu bilemeyiz.

kendine bu kadar baskı kurma.
  • hushhush  (23.12.15 11:13:23) 
Şirketinle ilgili öyle büyük bir başarısızlık yaşamamışsın çok daha borç içinde kötü bir halde bırakmış olabilirdin ticaret bu risktir denemişsin olmamış.

Şuan ki konumun ile de yapacak birşey yok senden kaynaklı bir durum yok çünkü. Devlet dairelerinde binlerce adam yıllardır böyle çalışıyor. En iyi ihtimal ile çalışırken iş aramak en verimlisi olur bunu deneyebilirsin.

Biraz akışına bırak hayatı her zaman kontrol edemezsin.
  • gozu acik sevisen yahudi  (23.12.15 11:22:30) 
bir kaç şey deneyip iyi sonuç alamamışsın, aslında buna başarısızlık bile denmez. deneyen insan için her zaman bu opsiyon vardır, denersin ve olur yada olmaz.
henüz çok gençsin, bunun heyecanıyla yaşadığın sana yenilgi gibi geliyor. fakat yaşam dediğimiz şey zaten tam olarak bu. çok klişe ama gerçek. bunlar olmazsa hayattan hiç keyif alamazsın.
önemli olan ne istediğine karar vermek ve bu kararı verirken mücadele etmekten kaçarak değil doğru olanın ne olduğunu iyice düşünerek hareket etmek. şu anki işinden sadece göze battığın ve kovulma korkun yüzünden mi soğudun? yoksa burada da başarısız olma korkun mu daha ağır? eğer 2. seçenek ise kaçmamalısın. sorunların etrafından dolaşarak yaşarsan asıl o zaman başarısız olursun.
şartları berrak bir kafa ile değerlendir. hayat uzun ve güzel. kolay gelsin.
  • vecihi ile fikret  (23.12.15 11:30:00) 
Evet öyle kalan büyük bir borç yok şirketten. O işin yürümemesi tamamen bizden kaynaklıydı, daha çok gençtik, farklı heyecanlarımız vardı ve işin ciddiyetinin farkına varmamıştık.Eğer düzgün bir şekilde çalışsaydık o iş yürüyebilirdi ama bunu o kadar da kafama takmıyorum. Dediğiniz gibi o iş olmuş ve bitmiş. Benim güzel bir anı. Denenmesi gereken, en azından benim mutlaka denemem gereken birşeydi kendi işimi kurmak. Kesinlikle pişman değilim bu durumdan.
Asıl sorun şu anki işimde olan durum. Evet durum benden kaynaklı değil, ben yapabileceğim herşeyi yaptım bu konu ile ilgili, hiç bilmediğim bir sistemi komple öğrendim, eğer yazılımsal sorunlar olmasa şu anda herhangi bir şirkette bu sistemi aktif hala getirip kullandırabilirim ama benim müdahale edebileceğim bir konu olmadığı için elim kolum bağlı beklemekten başka yapacak birşeyim yok. Bu durum benim asıl canımı sıkan durum. Boş beklemek ve acaba bugün patron/müdür "yeter artık senin boş oturduğun, bi işe yara" demesini beklemekten yoruldum. Çalışmak birşeyler yapmak ve yaptığım işte iyi olup, bir yerlere gelmek istiyorum. Ama hiç birşey yapmadan boş oturuyorum. Evet devlette çalışıyor olsam bunu hiç kafama takmazdım ama ben öyle memur gibi yaşayan yada yaşayabilecek biri değilim. Yapamıyorum yani bunu. Kendimi harcıyormuşum gibi geliyor boş oturup hiç birşey yapmamak.

  • dif  (23.12.15 11:32:00) 
Madem vaktin var, belli ki yetenekli de bi arkadaşa benziyorsun, bişeyler öğrenmeye çalış. Mesela programlama dillerine falan yoğunlaş. Hatta sizin yazılım dilini öğren.

Hem biri bişey sorunca da "çok yoğunum, firmayla online meeting set ettim" dersin, havan olur.

Mesele her zaman çalışmakta değil; öğrenmekte. Bir de tabi çalışır görünmekte.

Örneği değiştirmek mümkün, çalıştığın yerde başka bişey öğrenebilirsin. İnsanlarla yakınlık kur ve yardıma ihtiyaçları olduğunda yardım et. Yaptıkları işleri öğren. Boş vaktinde iki çay al ve temas kurduğun insanlarla sohbet et. En azından buradan çıktığında çevren genişlemiş olur.

Network önemli.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (23.12.15 12:28:05) 
Aslında büyük bir firma ama yönetim mantığı merdiven altı işletme mantığında olduğu için evet dandik bir işletme diyebiliriz.

Aslında evet haklısınız, bazen işleri akışına bırakmak gerekiyor, yapabilecek daha fazla bir şeyim yok bu durumda. Elbet bi şekilde hayatta kalıcam ve yaşamaya devam edicem. Sanırım yaş büyüdükçe insanın hayallerinde vazgeçmeye ve hayatın gerçeklerini kabul etmeye başlaması gerekiyor. En güzeli mevcut durumu kabul edip, insanların beklentilerini önemsemeden mutlu olmaya çalışmak.
  • dif  (23.12.15 12:31:48) 
birader bence gereksiz kuruntu yapıyorsun. yahu rahat ol, ordaki konumun, yapacağın şey belli değil mi, belli.. şu an bekleme durumundaysan neden sorun ediyorsun bunu, seninle bir ilgisi yok ki bu durumun. kim sana neden bişey desin, suçlasın? sen kendi kafanda kuruyosun bunları bence. yani illa beklemek zorunda da değilsin olay hallolsun da işimi yapayım diye, takıl işte kafana göre yok mu başka ilgilerin ya da o kadar rahat olamıyorsan da kendini geliştireceğin yeni birşeyler bul, yine kendi alanında.. demek istediğim kendine yüklenme boş yere, yazık. hayat bu, bazen öyle bazen böyle, hep aynı gitmez ki.. rahat ol.


  • gloomystorm  (23.12.15 12:43:21) 
tecrübe parayla satın alınamaz ben bir sene hiç iş yapamadım şirketimle sonuçta kapattım,
sen bir şeyler yapmışsın iki sene bir şekilde ite kaka idare edilmiş bir şirket. sonuçta artık kendini daha iyi tanıyorsun, ne yaparsan şirket batar biliyorsun ileride daha iyi bir motivasyon ve disiplinle kendi işini yaparsan başarılı olma olasılığın çok daha yüksek.


iş yeri ile ilgili problem iş yerinin problemi, bende yeni işe başladım ve iki gündür boş boş oturup geyik yapıyorum milletle falan. bu iş yerinin problemi bilgisayarımı versin yerimi belli etsin iş versin yapayım. yani iş yerindeki gecikmenin senin sorunun olmadığını biliyorlar aksi halde kapının önündeydin şimdiye kadar zaten. raat ol.

koç burcumusun birde?
  • selam  (23.12.15 12:44:17) 
Beklerken kendimi geliştiriyorum zaten dediğiniz gibi. Daha önce çok az bi php bilgim vardı, şu anda kendime wordpress plug-ini yazıyorum kendi işlerimi kolaylaştıracak, kendi bloglarım arasında kontrolumü arttıracak. Onun dışında zaten bu durumu gidip genel müdürlede konuştum, durumu anlattım, benim boş oturduğumu söyledim. Hem genel müdür hemde patron ilginç bi şekilde benden çok memnunlarmış, onu söylediler, ar-ge bölümüne yönlendirdiler, orada kullanılan programları kullanmayı öğrendim ama bu sefer o bölümün müdürü bu durumdan pek hoşnut olmadı nedeni anlamadığım bir şekilde. Herkes kendi işini yapsın, senin görevin bu değil el bu işi yapmak istiyorsan orayı bırak buraya gel tarzı bi konuşma geçti aramızda. Bende iyi dedim çıktım oradan. Ki zaten programları kullanmayı öğrenmiştim artık, bundan sonrası artık o işi yapmaya başlamam demekti.

yay burcuyum bu arada.
  • dif  (23.12.15 12:55:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.