[]

doktora için (yds vs ielts vs toefl)

merhaba arkadaşlar,

normalde ingilizce ile kendimce haşir neşir oluyorum (ingilizce altyazılı dizi , müzik, okuma falan) önümüzdeki bahar dönemi sonunda da doktora için ingilizce yeterlilik sağlamam gerekiyor. başvuracağım okul (itü) doktora için yds 65, e-yds 65, ielts-akademik 6 veya toefl 70 istiyor.

adam akıllı bir çalışma yapmadan hatta hiç çalışma yapmadım diyebilirim son yds'den 56.25 aldım. (belki çok kolaydır o yüzden böyle aldım) düz lise mezunuyum sadece üniversitede hazırlık okudum ve üniversite okurken ingilizce ders 1-2 tane gördüm.şarkı sözlerini anlayabiliyorum. oturup sözlerini dinler dinlemez yazabilirim kağıda %70-%80 doğru oluyor dinlediklerimden çıkardıklarım. herhangi bir yazı okuduğumda da çoğunluğunu anlıyorum. seviyem bu.

özellikle yds için ingilizceyi oturup test mantığı ile çalışamıyorum. mantığıma ters düşüyor benim ya da ön yargılıyım bilemedim.

mayıs sonu haziran başına kadar bu bahsettiğim sınavlardan hangisine girmek daha anlamlı olur ?

tavsiyelerinizle beni çok mutlu edersiniz. çok teşekkürler.

 
56.25 aldıysan 3 ay sonraki sınav için 65 alabilirsin (yds'den)
çıkmış soruları çözmen yeterli olacaktır.

  • rakicandir  (23.12.15 10:16:00) 
@rakicandır.

çıkmış soruları sadece çözmem yeterli olur mu gerçekten yav :S ne biliyim yds bana hep bir kasıntı geliyor. ya da ben kendimi acayip bir şekilde koşullandırmışım bu sınav hakkında.
  • sylcn  (23.12.15 10:35:39) 
eğer vaktin varsa 3 ay gibi bir süre içinde başımı sözlükten ve kitaptan kaldırmam dersen cesur öztürk'ün proficiency for kpds kitabiyle 65 değil 75 de 85 de alırsın.


  • rakicandir  (23.12.15 12:07:58) 
yds ingilizce bilgisini ölçmüyor diyolar.

itü kendi dil sınavını yapıyorsa ona girebilirsin. yıldızınki itüde geçerli oluyorsa o çok kolaydı geçen hafta girdim, tavsiye ederim.
  • yuto  (23.12.15 21:49:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.