[]

Figen Yüksekdağ'ın vasfı nedir?

Bakıyorum bakıyorum. Bir vatandaş olarak neden Türkiye'nin en büyük üçüncü veya dördüncü partisi olan HDP'nin başında olduğunu anlayamıyorum. Adeta vitrindeki bir süs gibi.

Çıkıyor arada konuşuyor. Haberlere çıkıyor falan. Ben kendisinde beni siyasi olarak cezbeden bir şey göremiyorum. Belki de bugüne kadar yaptıklarını bilmediğim içindir. Ancak geçmişiyle ilgili pek bilgi yok. ESP nin genel başkanıymış bir ara.Ondan öncesi?

Mesela ne iş yapıyordu? Nasıl hayatını sürdürdü gibi.

 
Kadin oldugu icin boyle dusunuyor olabilir misin? Baska birinin vasfini hic soruyor musun?


  • Traveller  (23.12.15 05:59:48) 
Bahçeli için de aynı şeyi düşünüyorum.


  • tavish11  (23.12.15 07:42:26) 
birebir de tanıyan biri olarak figen uzun yıllardır devrimci/politik mücadelenin içinde. iyi bir sosyalist,akıllı dirençli bir kadın.

sizler onu hdp eş genel başkanı olunca görmeye başladınız sadece. mücadelenin en kötü günlerinde, 2000'lerin o yaprak kıpırdamayan yıllarında hatta 90'ların o kanlı yıllarında da direnenlerin arasında vardı. direnin bir avuç insanın diye anlatırsam, belki daha kıymetli olur.

figen'i oraya taşıyan sadece figen de değil, figen'in yoldaşlarının hdp mücadelesi için verdiği emektir biraz da.

ona süs diyen, vasıfsız diyen arkadaşların onu tanıması gerektiğini düşünüyorum. evet meclis siyasetine uzak ve basın önünde "komik" politikacılar kadar kıvrak davranamıyor, bilmiyorum belki bunları biraz daha öğrenmesi lazım.
  • dahili meddah  (23.12.15 08:23:55) 
HDP'ye yönelik tek tük eleştirimden biri Figen Yüksekdağ'ın geri planda kalması olurdu. Genel başkan olarak maalesef Selahattin Demirtaş'ın gölgesinde kalıyor. Bence daha çok ön plana çıkması lazım, çünkü dahili meddah'ın dediği gibi akıllı bir kadın ve ben onu daha çok dinlemek istiyorum mesela.


  • nathanieltroy  (23.12.15 08:55:06) 
Terörden beslenen, PKK nın meclis yapılanmasının lideri konumundaki bir insan doktor olsa ne mühendis olsa ne


  • gazozailacatmauzmani  (23.12.15 09:32:01) 
Gazoza ilaç atma uzmanı'nın enfes yorumlarından sonra HDP'de istifa süreçleri başladı... Kürt halkı kendi kendilerini intihar ederek faşistlerin em büyük isteklerini yerine getirmeye başladılar.


  • Traveller  (23.12.15 09:44:52) 
Traveller+1

ayrıca figen yüksekdağ kimdir, sosyalist bir kişiliktir. hdp bileşenleri içinde yer alan esp'nin başkanıdır. aynı zamanda dergi ve gazetelerde editörlük yapmıştır. kendisi siyasi düşünceleri doğrultusunda tutuklanmıştır. hdpnin başında değildir. eş başkandır.

bu şu anlama geliyor; hdp ve esp anlaşıyor, hdp diyor ki esp'ye gelin bize katılın. esp'de diyor ki şartımız şurtumuz var. eş başkan olacağız. bir ara emep böyleydi. o yüzden abdullah levent tüzel milletvekili olmuştu.
şimdi anlaşma gereği esp'den birinin eşbaşkan olması gerekiyordu ve oldu.

aynı durumu kesk içinde de görebilirsiniz, birçok siyasi oluşum vardır kesk'de dahi. hdp'de o çizgide ilerledi ve barajı geçti.

bu hususu zaten geneliniz biliyordur.

edit: diğer arkadaşların da dediği gibi çok saygı duyulası bir kişiliktir ve gayet akıllı bir kişidir. öngörülerini çok severim.
  • jesues  (23.12.15 10:11:45 ~ 10:13:09) 
sırtını terörist abilerine dayamak.


  • optum kib bye  (23.12.15 10:12:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.