[]

Moderatör yardım

Bu terbiyesi hakkında gerekli işlemleri yapabilir misiniz?




 
Aylardır aynı şeyi söylüyorum: özel mesaj ifşası kadına hakaret, taciz, mobbing durumunda kurallara aykırı olmaktan çıkartılıp gerekli işlem yapılmalıdır.

Birazdan büyük ihtimalle duyurunuz silinecek, özel mesajlaşmayı ifşa ettiğiniz için. Ve maalesef hakaret özel mesaj yoluyla edildiği için hiçbir şey yapılamayacak.

Ben gördüm, aklıma yazdım. Eğer uğraşırım derseniz bununla birlikte bir avukata gidin. Troll arkadaş size mahkemede biraz abi çeksin, "ben o gün biraz sinirliydim arkadaşa şaka yapmıştım" filan diye kıvırsın.

O mesajı da silmeyin lütfen. Bazen gözümün önünde olmasın diye siliyor arkadaşlar, o zaman kanıt olma özelliğini kaybedebilir.
  • sevgikusunkanadinda  (23.12.15 01:58:57 ~ 02:00:40) 
i.imgur.com

okunmuyor ne yazdığı ya da benim gözler görmedi bu saatte. tek görebildiğim cenkertem mi ne o trollün mesajı olduğu ve onun siteden atılması konusunda hemfikirim.
  • air  (23.12.15 02:01:42 ~ 02:08:38) 
okunmuyor işte, niye yalan söyleyeyim :) telefondan çekip koymuşsun, muhtemelende telefonla kontrol ediyorsun ve okuyabiliyorsun. bilgisayar için boyutu ufak, ben okuyamadım.

ama şunu diyeyim bunların duyurudan atılması konusunda @sevgikusunkanadinda ile aynı şeyi düşünüyorum.
  • air  (23.12.15 02:07:52 ~ 02:08:49) 
okunmuyor +1
ama mesaıjı atan kişinin kim olduğunu okuyabildim. çapsız bir trol mallara ekle geç kendini üzdüğüne değmez.
sevgi kuşun kanadında'ya katılıyorum keske, kurallar değişse.
  • kuzey li  (23.12.15 02:13:03) 
sorun ne anlamadım.
biri mesaj atabilir mi ?

  • 1adam  (23.12.15 02:23:05) 
duyurularında bi satılık araba vardı, onun sahibinin soyadı da acar. doğru olma ihtimali yüksek.


  • animalman  (23.12.15 07:49:07) 
Mod olarak geldim ve mesajı okuyamadım. Bu nedenle icim urperiyor'a teşekkür ederim öncelikle.

Ancak, sevgikusunkanadinda haklı. Özel mesaj ifşası suç kapsamında, kişilik hakları ihlaline giriyormuş (Hukuki kısımlardan anlamıyorum, anladığım kısım bu. Yanlış anladıysam veya değişik bir durum varsa, iletiniz, anlatınız). Bu kural site yönetiminden gelen bir şey değil. Bununla ilgili öyle elimiz kolumuz bağlı ki, çok daha büyük olaylara bile iki tarafın "İzin veriyorum, yazışmalar okunabilir" sözünü alıyoruz kendimiz okumak için. İzinsiz bir şekilde gelirse, biz de bir elimizle gözlerimizi kapayıp diğer elimizle mesajı siliyoruz. (Vallahi yapıyorum) Bunun dışında, yapabileceğimiz "Özel mesaj atarsanız kapınıza bir gün mahkemeye çağrı gelebilir" uyarıları. Anca engellemenizi tavsiye edebiliyoruz. Eğer rahatsız ederse, savcılığa verebilirsiniz. O konuda elimizden gelen bir yardım varsa, yapalım.

Özel mesaj ifşası olduğu için, mesajı ve icim urperiyor'un cevabını silmek zorundayım. Kusura bakmayın. Ancak, duyuruyu silmeyeceğim. Ek olarak, animalman'in de cevabı bayağı bir ifşa içeriyor. Bununla ilgili bir şey yapmam gerekiyor mu, emin değilim. Bunu da öğrenip geleceğim (ilk defa adrese ve ada kadar ifşa ile karşılaşıyorum). O nedenle bu bilgileri özel mesaj olarak gönderebilirseniz sevinirim şimdilik.

İlgili kişiye gelince, bunu da bir aramızda tartışalım.
  • aychovsky  (23.12.15 07:49:15 ~ 07:56:45) 
ay nolmuş nolmuş?


  • dessy  (23.12.15 08:03:46) 
Özel mesaj ifşasında herhangi bir yaptırımda bulunamıyor olmamız siteyle ilgili değil; daha çok TCK'la ilgili bir durum. Beni de kahrediyor bu gerekçe. Ama bu sebeple lütfen siz de bu tip insanlara karşı hukuki olarak elinizden geleni ardınıza koymayınız; bu konuda tam destek veriyoruz.


  • pandispanya  (23.12.15 08:18:01) 
herkese duyarlılığı için teşekkür ederim.

merak edenler için olayı özetlersem; dün gece bir kullanıcı bana mesaj yolu ile ağır bir küfür yazdı, ben de bu durum hakkında işlem yapılmasını istedim.
  • mobydick  (23.12.15 09:49:28 ~ 09:53:40) 
duyuruda kimin yazacağı kimin yazamayacağı ne kadar kurallarla belli olsa da moderatörün keyfi hareketini kısıtlayan hiçbir kural yok. bu herif tescilli troll olduğu ve duyurunun düzenini bozduğu ortada. bence buna güzel bir kılıf bulunup duyurudan atılabilir aslında.


  • air  (23.12.15 15:29:29) 
ben siteminizi haksız buluyorum zira üye olurken özelden gelecek her türlü hakareti kabul etmiş oluyorsunuz mal butonu var onu kullanmak yerine ınga diye ağlamışsınız. ekşi sözlükte özel mesaj yüzünden nikaltında şikayet alan yazarların üyeliği siliniyor zaten adalet yok ekşi ve türevlerinde. ayrıca sözlükte özel mesajdan küfür yiyip dava açmak nasıl bir işsizliktir.


  • her gece aç  (23.12.15 15:54:55) 
@her gece aç taciz edilen, hakarete uğrayan kadınların hepsine "ilgi çekmeye çalışıyorsunuz" yaftası yapıştırmak nasıl bir kafanın ürünüdür? Kadın hakarete, tacize uğradıysa tabii ki teşhir edecek, ses çıkartacak. Engelleyip engellememek de kendi bileceği iştir.

@aychovsky sakın yanlış anlamayın, tepkim kesinlikle size değil. Bu durumda moderatörlerin kararlarının bağlayıcı olmadığını farkındayım. Kişisel olarak inisiyatif alabilme imkanınız olsa gelişmelerin daha farklı olabileceğinin de farkındayım :) duruma bir isyan olarak kabul edin talebimi, zaten meselenin hukuki bir bağlayıcılığının olduğunu da tahmin etmekteydim. Hukuki anlamda bir ufak boşluk yakalanamaz mı, hiç mi olmaz, ilaç için de mi olmaz, biraz bunun peşindeyim.

Düşünsenize, bir yazar diğerine (ya da kutsal saydığı değerlere, kişilere vs.) hakaret ediyor ve elini kolunu sallaya sallaya buralarda o leş haliyle dolaşabiliyor. Ben sinirimden kuduruyorum, taciz edilen kadın arkadaşlar kimbilir ne durumlar yaşıyorlardır. (Üstelik bunları mallar listesine eklemek de yetmez. Bazı sosyopat özelliği gösterenler birkaç feykle dolaşıyor)

Yine de, buradaki işleyişin Sözlük'ten çok daha ileride olduğunu ve hızlı çalıştığını kabul edelim. Herkesin hakkını verelim. kibritsuyu, pandispanya, aychovsky ve kaymaktutmayansicaksut'e de bu noktada teşekkür etmek isterim.
  • sevgikusunkanadinda  (23.12.15 22:27:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.