[]

Hiç bir akrabanız size iş bulma konusunda yardımcı oldu mu?

Ben elimden geldiği kadar akrabam olmayanlara bile yardım eden birisiyim iş konularında olsun bilgi konularında olsun. Ama kendimizde de zaman zaman işsizlik oluyor el mahkum. Kendi işi olan akrabalarım var, yüksek yerlerde de akrabalarım var, hiç biri anonymice gel bi soluklan yeğen demedi. Olması gereken bu mu yoksa aile bağlarım mı gevşek?

Sizde durumlar nasıl? Var mı kucak açan akrabalar?


 
şimdi bu tartışılır torpil etik midir? uygulanmalı mıdır? bana sorarsan uygulanır gayet. özel sektörde bile torpilin yoksa hiçsin. onu geç staj için bile yahu staj bu, onun için bile torpilin yoksa düzgün bir yerde yapamıyorsun. illa ki idealist kişiler olabilir belki bu yüzden yardım etmiyor olabilir ama bence daha çok görmezden gelme durumu var. bunun da tabii çeşitleri olabilir. söz gelimi adamın şirketteki pozisyonu seni işe almak için yeterli olmayabilir. ihtimallerden bahsediyorum zira dayısı olmayan biriyim. :)

kısa zamanda kendi başına işleri yoluna koymanı diliyorum. :)
  • seksli harf  (22.12.15 23:11:01) 
kimse sikmeyeceği eşşeğin önüne ot koymaz birader, bugün yardım ettiğin insanlar yarın sen işsiz kalırsan seni aramaz bile hiç kasma kendini iyiliik yapıyorsan kendin bilirsin, ama bu iyilikler sana geri dönecek diye bir şey yok, bugün senin işin gücün yerindeyken canım benim diyen adamlar yarın bir gün sıkıntıya girersen telefonun dahi açmayabilir.
ben en temiz ve güzel kazıkları akrabalardan ve yardım ettiğim insanlardan yedim, dolayısı ile bende olmadı öyle işler

  • kurremkamerruk  (22.12.15 23:15:04) 
yardım eden oldu ama ben yardım istemeden yardım eden olmadı. sonuçta adamlar nereden bilsin ben neden çalışmıyorum belki bir sınav için işten çıktım. belki tatil yapmak istedim.


  • kuzey li  (22.12.15 23:15:04) 
valla akraba dedigin zevatın afedersin ne b.k oldugunu 28 yasında ogrendim ben. cogu düşmeni bekler. 40 kat yabancılardan yardım gordugum oldu, iş olmasa bile cv veren durumumu dert eden falan. ben de elimden geldigince, sevmedigim insanlara bile iş konusunda yardım etmişimdir. karakter mevzu


  • galandar kostumu  (22.12.15 23:23:28) 
eniştem bizzat okuduğum bölümün mesleğini icra ediyor başka bir ilde. okul başlamadan önce 'şöyle gel, böyle gel, şunu yaparız' derken birinci sınıfın yazında aradığımda ağız eğmeye başladı. kapattım mevzuyu bir daha da açmadım. o da çağırmadı zaten.


  • icim urperiyor  (22.12.15 23:48:24) 
1999 da babam sadece lise stajı için bir arkadaşının yanına koydu. Ondan gayri kimse yol yordam göstermedi.

+galandar
İlk başta zaten akraba dediklerimiz bekliyor ayağının takılmasını. En azından bende durum böyle.
  • dokuzonbeş  (22.12.15 23:48:25) 
yabancılar daha yardımcı olur. akrabalardan uzak dur.


  • cevizlikarpuz  (23.12.15 02:05:49) 
Geçen bayram babam sülale toplansın bir holding kursun başında da douche olsun dedi. Herkes tabii tabii dedi ama hala bir haber bir aksiyon yok :/


  • [silinmiş]  (23.12.15 06:00:43) 
Piyasaya bakilirsa herkes tanidik ve network sayesinde is buluyor ya da yukseliyor. Olmasi gereken de boyledir. Bana kalirsa aile baglariniz gevsek.

Benim boyle tanidiklarim yok, ailemde de boyle kimseler yok. Bir suredir is ariyorum ve hakkaten stajla girebilecegim, cv'ye referans olarak yazabilecegim islerle karsilasmiyorum. Boyle islere surekli "deneyimli" eleman ariyorlar. Ayrica boyle islere birinin tavsiyesiyle girmek daha kolay.

Ayrica bir meslek edinmek lazim. Sonra meslek odalari vs yoluyla da network yapilabilir, is bulunabilir.
  • idexo  (23.12.15 07:07:37 ~ 07:10:29) 
ilk kurumsal işim için amcam cvmi bir tanıdığına vermişti, o işe de junior olarak girmiştim, o zamandan beri kendi işimi kendim buluyorum ki bence doğrusu da bu. o zaman da kızmıştım benden habersiz cv falan veriyorlar diye.


  • freya  (23.12.15 08:02:13) 
Yok olmadı, hep kendim buldum. Ama ben başkalarına çok sefer iş ayarladım.


  • arnold schwarzeneger  (23.12.15 08:17:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.