[]

Veterinerler / Hayvandan Anlayanlar / Hayvan Deneyi Yapmış Olanlar

Bilimsel bir çalışma için değerlendirilmek üzere, sorumuz çok basit:

"TERLEYEN VE TERLEME SEVİYESİ ÖLÇÜLEBİLECEK BİR HAYVAN"

not-1: soru çok ciddi, şaka yapmıyorum.
not-2: at vb çok büyük hayvanlar olmaz. maksimum koyun/domuz kadar büyüklükte hayvanlar kabul.
not-3: terleme ölçümü için hayvan kuruyken üzerine yapıştırılan bezlerin kuru ve ıslak ağırlık farklarını tartabiliriz örneğin, hani aklınıza takıldıysa diye söylüyorum bunu.
not-4: keyfe keder bir araştırma değil, cidden insanlık için yapılacak bir çalışmadır.

Şimdiden teşekkürler.

 
kaz. tüyünü yolamam ben. içim gider. ama mantıken, kaz tüyü mont yapan firmalar gibi canlı canlı bir kısmını yolup ordan ölçebilirsin bence.

zoolog değilim. sıcaktan etkileniyor kazlar. ama ter bezi ayağındadır filan bilemem.
  • stevie  (22.12.15 20:48:01) 
Rat


  • la noix  (22.12.15 20:50:01) 
sıçanda veya farede öyle bezle filan ölçülecek bir terleme olmaz ki
onların ter bezi sadece ayaklarında var onun da öyle şıpır şıpır bir terlemesi yok diye biliyorum. vücuduna bez koymanızın bi anlamı olmaz zira oralarında terbezi yok.

  • niye ama  (22.12.15 21:03:26) 
soru ciddi ama yapmadan duramıcam:

sizi tuzla otobüsüne alalım hayvan üzerinde terleme deneyi yapacaksanız.
  • anonymice  (22.12.15 21:06:02) 
@niye ama bilmiyodum valla :) oyle insanlar icin olan feneyler hep ratlerde falan yapiluyor ya ondan dedim :)

Pubmed ya da google scholar'a animal trial, perspiration falan yazip hangi hayvanlarda test yapilmis bakabilirsiniz. Zaten ciddi bir is icin dusunuyorsaniz literatur taramasi sart. Ayrica insanlarda da ter testi yapilabiliyor
  • la noix  (23.12.15 10:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.