[]

paslı demir

az once bilegimde kucuk bi yara açtı sıyrık gibi, kan var. demir acayip derecede paslıydı, çıldırıp ortaligi velveleye vereyim mi romalılar? tetanoz aşısı olmuştum cocukkene.
üşengeç adamım ben ya, evdeyim daha anca ısınabildim sabahtan beri, kaldırmayin beni yerimden :\



 
tetanoz aşısının süresi öyle çok uzun değil. git bir vurdur.


  • dinsiz adam  (22.12.15 15:48:26) 
Iyice kanat orayi. Kan aksin. Bi de git igne ol belli olmaz bu isler. Annem sallamamisti bir gecede tum kolu sisti acillik oldu.


  • rayde  (22.12.15 15:51:05) 
git bir tetanoz aşısı ol. şimdi bir şey olmazsa ileride olur. 5 yıl korunmuş olursun.


  • nedendir bilinmez  (22.12.15 15:57:53) 
iyi peki :\


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (22.12.15 15:59:12) 
Yani cahil cühela değilsin ki bir şey olmaz diyesin. Üçüncü sayfa haberleri gibi olursun, git aşı ol.

Üstelik Tetanos sadece paslı demirden bulaşan bir şey değil, toprağın olduğu her yerde olabiliyor. Ben bacağımı düşüp dağdaki taşa kestirmiştim (evet büyük başarı farkındayım) gidip aşı oldum. Sen de ol, 5 yıl kafan rahat olsun. Acilde bile ücretsiz yapıyorlar.
  • yirmisantim  (22.12.15 16:34:10 ~ 16:34:27) 
geçmiş olsun.
git ol, en azından bi 10 sene bişey olursa takmazsın.

  • sttc  (22.12.15 17:00:42) 
bi sey olmaz haci ondan. ben yazlikta denizden cikarken ayagimi komple pasli demire kestirmistim. baya da kanamisti. bi bok olmadi. ama yok kafam rahat etsin diyorsan git yaptir asi. hatirladigim kadariyla parmak kalinliginda bi igneyi gobekten sokuyolardi. gecmis olsun :)


  • lauma  (22.12.15 17:14:51) 
tetanoz aşısı süresi 5 yıldır askerde girişte yaparlar mutlaka belki olmuşsundur haberin yoktur :D


  • gozu acik sevisen yahudi  (22.12.15 17:15:44) 
oskicenli su.

yaraya oskicenli su dokün, köpürsün bol bol.

Clostridium tetani gibi anaerob bakteriler katalaz enzimi bulundurmaz bundan ötürü hidrojen peroksitten haz etmezler.

Kesin koruma için aşı tabisi ^^
  • unique hint kumasi  (22.12.15 17:38:58) 
velvelelik bi durum yok. ama ummaadık taş baş yarabilir. % 99.9 bi cacık olmaz ama yine de git aşını ol. yakın zamanda askere gittiysen yapmışlardır zaten. 5 yıl koruyor. gitmediysen git yaptır mutlaka.


  • ergenpezeveng  (22.12.15 17:44:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.