[]

kombi ideal derece kac olmalı

optimali var mıdır bunun?




 
Kombinin ideal derecesi olmaz. Evinizin yalıtımına, odaların büyüklüğüne, havanın ısısına ve sizin ısı algınıza göre özel olarak belirlersiniz.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (22.12.15 12:48:25) 
faturayı ben belirlemiyorum ama:)


  • all girls dream  (22.12.15 12:51:12) 
Haklısınız, fiyat elbette en büyük etken ama altın tüyo şu, yatarken kombiyi kapatmayın. En düşük seviyeye getirip çalışır halde bırakın. Böylece ilk çalışma için gerekli yüksek enerji sarfiyatının önüne geçersiniz, eviniz de soğumaz.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (22.12.15 12:52:42) 
bildiğim kadarı ile öyle bir optimal değer yok. evden eve değişir, @cok sey hakkında az set bilen adam'ın da dediği gibi yalıtım, sağının solunun kapalı olması vs her şey etkiler. geçen sene oturduğum evde yalıtım yoktu, 60-70 dereceye de getirsem ev ısınmıyordu, şimdi ise altımızda, üstümüzde, sağımızda solumuzda ev var :D minimum'a getiriyorum ev ısınıyor. hatta insanların doğalgaz açtığı zamanlarda açmadığımız bile oluyor.


  • mesene  (22.12.15 12:52:48) 
aç kapa yapmıyorum allahtan, sabit hep acık.


  • all girls dream  (22.12.15 13:01:07) 
geçen ay fatura 322 gelince ben de bunu sorguladim. dün eve gelen sıhhi tesisatciya da sordum. adam deney yapmış resmen, her derecede 1 gun calistirip kw olcmusler. dedigine gore 38 degil 40 değil 39'da yakicaz. ya da daha soguklarda 50 derece civarı için de 49'da. su sıcaklığı için de 55 i geçmeyin dedi. significant difference'li cümle kuracak diye korktum ama deneyeceğim.


  • fallopian  (22.12.15 13:19:53) 
Suyun sıcaklığını 55-65 (soğuk bir yerde iseniz 65, ılık bir yerde iseniz 55) dereceye sabitleyip, oda termostatı kullanmaya başlayın. Bu durumda su sıcaklığı değil evinizin iç sıcaklığı önem kazanacak. Büyük ihtimalle tasarruf edecek, tasarruf etmeseniz bile büyük bir konfora kavuşacaksınız. Programlanabilir termostat alırsanız evde bulunma, yatma saatlerine göre bile ayarlama yapabilirsiniz. Örneğin benim ayarlarım. gece 19-24 arası 23 derece, 24-06 arası 21 derece (uyurken çok sıcağa gerek yok), 06-07.30 arası tekrar 23 derece (uyandığımızda ve evden çıkış hazırlığı sırasında üşümek istemiyoruz), 07.30-19 arası 19 derece (evin tamamen soğumasına asla izin vermiyoruz). Programlanabilir almasanız bile evden çıkarken 19 dereceye ayarlayıp çıkın. Dönünce evin ısınması daha kolay olacaktır.


  • faithless  (22.12.15 13:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.