[]

miras sorusu

babaannem evini satıp parasını bankaya koydu, kızıda (halam) "evi neden satıyosun sen ölünce o bize pay edilecekti" diyerek kadını mahkemeye verdi.

böyle bir saçmalık olabilir mi? ev kadının, ister satar ister derneğe bağışlar dimi? kızının böyle bir davayı kazanması mümkün mü?

edit: biraz eksik anlatmışım. babanne evi satıp paranın küçük bir kısmını bankaya koydu, öbür kısmıyla da diğer kızına daire hediye edecekti ama öteki kızı itiraz etti, o para bize bölüşecekti nasıl tek kızına hediye edersin diye. bu gerekçe ile dava açmakla tehdit etti.

 
hala, daha ölüm gerceklesmeden mirastan payı kafada ayirmiş kendisine.
dava açamaz (bildiğim).
ömrümde duymadım. arada başka nedenler de olabilir. halaya sormak gerek.
  • 1adam  (22.12.15 12:04:40) 
abi o kadar saçma bi dava sebebi olabilir mi allahaşkına dsfsd. kazanamaz. kadının malı. satmak istemiş satmış. bankaya da koymuş parasını. isterse o parayı çekip kızının önünde cayır cayır da yakar.
ilk defa böyle bi olay duydum bu arada.

  • xin zhao  (22.12.15 12:11:30) 
böyle bir saçmalık olamaz ama şöyle bir saçmalık var olabilen: yaşarken evi mirasçılarından birine hediye ederse - mesela iki kızı var birine hediye etti diyelim - öldükten sonra diğer kızı dava açıp yaşarken hediye edilen evin yarısını miras olarak talep edip alabiliyor. halan bu konuyu öğrenmiş ve kendince yorumlamış olabilir.


  • yesil kod adli mahmut yildirim  (22.12.15 12:22:57) 
@yeşil, evet durum bu aslında, soruda belirtmemişim. babanne evi satıp paranın küçük bir kısmını bankaya koydu, kalanıyla da diğer kızına ev alacaktı hediye olarak ama öteki itiraz etti (dava açacak olan).

bu durumda dava açanın haklı olma ihtimali var dimi?
  • derdim büyük  (22.12.15 12:27:40) 
bu tarz tenkis davaları sadece mirasbırakan öldükten sonra açılabilir. dolayısıyla babaanneniz sağken açılmış bir tenkis davası reddedilecektir.
siz davayı bir araştırın belki de akıl sağlığı yerinde olmadığından satış işleminin iptali gibi bir dava açmış olabilir.

  • the sado  (22.12.15 12:34:06) 
hayır haklı olma ihtimali yok. miras hukukunun devreye girebilmesi için ilk önce ortalıkta bir miras olması gerekir. babaannenin yaşlı olduğu için kızlarından önce öleceği varsayımı aile içinde iştah kabartabilir ama hukuken bir şey ifade etmez. biri öldüğünde bu halan da olabilir sen de, miras söz konusu olduğunda o zaman ölen kişinin yaşarken mirasçılarına verdiği mal mülk dava konusu olabilir.


  • yesil kod adli mahmut yildirim  (23.12.15 11:32:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.