[]

Star Wars sorusu(ilk 6 film)

Yanılmıyorsam ep. 2'deydi. Obi wan haritalardan gizlenmiş bir bölgeyi arıyordu. Oraya gittiğinde asker yapmak için insan yetiştiriliyordu.

1. O bölgenin kurulmasını hangi jedi sağlamış?(ismini soylediler ben hatirlyamadim qui gung mu bişey dediler)
2. Obi wan o bölgeyi niye ariyordu?
3. Obi wan in o bolgede yakaladigi adam kimdi? (Zenci adam ve çocuğu)...
4. Madem oranın olmasına vesile olan bir jediydi, neden ordu hükümet için çalışmaya basladi?
5. Qui wang mi ney? 10 yil once olen bir jedi yden bahsediliyordu. O obi wan ın olen hocasi miydi?

Ya ben oradan bi bok anlamadim? Genel olarak anlatabilecek biri var mi?

 
1. Sifo-dyas
2. Kraliçeye suikast düzenleyen kişinin, suikastçi konuşmasın diye onu öldürmekte kullandığı zehirli dart o gezegenin işçiliği diye.
3. Jango Fett, suikastçiyi öldüren kelle avcısı (bobba onun klonu/oğluydu düzelttim)
4. Sifo-Dyas geleceği görüp, ihtiyaçları olduğunu düşünerek ordu klonlanmasına başlaması teklifini götürdü jedi konseyine. Teklif reddedildi çünkü jedi ordu değil. Kendilerini de savaşçı değil barışın koruyucusu olarak tanıtıyorlar. Sifo-Dyas bu fikirleri yüzünden konseyden atıldı ama yine de atılmamış gibi konsey adına cumhuriyet için asker üretimi olayına girdi Kamino'da. Yani ordu zaten jedi değil devlet içindi.
5. Obi Wan Kenobi'nin ustası Qui Gon Jinn. Qui Gon Jinn'in ustası da Count Dooku. Count Dooku'nun ustası da Yoda.
  • nawar  (22.12.15 07:08:12 ~ 08:26:47) 
5- qui gon. ulan ne zor sormuşsun bitek bunu bildim :)


  • eindaclub  (22.12.15 08:13:17) 
4- aslında syfo-dyas' ın ordu isteyip istemediği belirsiz, onu öldüren dooku onun yerine geçip ordu istemiş olma ihtimali daha fazla (cloneWars' da böyle bir bölüm vardı sanırım)


  • ravenudon  (22.12.15 08:17:54) 
hazır yeri gelmişken ben de bir şeyler sorayım bari :)

--- 6 bölümden spoiler içerir ---

şimdi obi wan kamino gezegenine gidip klonların üretildiğini, hatta klonların jango fett'ten klonlandığını öğreniyor. jango'nun suikastçi olduğunu da öğreniyor. sonrasında dooku obi wan'ı paketliyor ve jedi konseyi kurtarma operasyonu düzenlerken bu klon ordusunu kullanıyor değil mi?

jedi konseyi klon ordusunu nasıl kullanabiliyor? klonların zamanında cumhuriyet adına üretilmeye başlandığını (sifo dyas sipariş etti sanıyorlar) bildiklerinden. yani böyle bir hakları var. klonları üretenler arka planda dooku olduğunu bilmiyorlardı o zaman değil mi? aynı şekilde jedi konseyi de jango-dooku bağlantısını biliyor ama klon ordusu bağlantısını bilmiyor? bu yüzden de klon ordusuna güveniyorlar? ama klonlar jango'dan türetilmiş, nasıl güveniyorsunuz bu klonlara yahu?

nitekim ilerleyen bölümde klonlar arkadan bıçaklıyor jedi'ları. jedi'lar nasıl göremiyorlar bu klonların ilerde başlarına iş açacaklarını?

--- spoiler ---

edit: düzelttim soruları
  • orient blue  (22.12.15 09:29:55 ~ 09:41:04) 
@orient

---SPOİLER---

Klonların jedi'leri arkadan bıçaklamasına ilişkin olarak hatırladığım kadarıyla Star Wars The Clone Wars anime serisinin bir bölümünde Master Yoda, 3. filmdeki Windu-Sith kapışması ve klonların arkadan bıçaklamasını görüyor (öngörü şeklinde). Ama uzun vadede dark side'ın kaybedeceği beklentisiyle bunu kimseye söylemiyor.

Master Yoda herşeyi öngörüyor aslında.

--SPOİLER----
  • FAtE  (22.12.15 09:43:31 ~ 09:44:14) 
@orient

Klonlar jedileri arkadan bıçaklamıyor. Klonları insan olarak düşünme. Onlar her türlü emre koşulsuz itaat edecek şekilde kodlanıyorlar. Droidlerden pek de farklı değiller. Tek olayları hacklenemiyorlar. Yani Jango Fett'ten olması sadece yetenekler konusunda etkili. Geri kalanı için bağlı olduklarının emirlerini takip ediyorlar.

Ordu cumhuriyetin. Jedi sadece komutanlık görevi üstleniyor savaşta. Klonlarla ilgili iyi-kötü ve güvenilir-güvenilmez konusu yok yani. Bir hesap makinesinin bile sana ihanet etme ihtimali daha yüksek.

Sifo-Dyas ordunun kurulması işlemini başlatıyor belirttiğim gibi. Fakat Darth Sidius bunu öğreniyor. Kendi işine yarayacak şekilde plan kuruyor. Sifo-Dyas da bunun dahilinde Lord Tyranus - Count Dooku tarafından öldürtülüyor. Daha sonra Dooku devam ediyor klonların yapımı ile ilgili süreçte. order 66'yı da bu yetiştirilme sürecinde Kamino'lulara eklettiriyor.

Bu kısımlar için Clone Wars'u izleyebilirsin. Alternatif olarak Star Wars'un kendi vikipedisini takip edebilirsin.
  • nawar  (22.12.15 09:57:01) 
teşekkürler nawar, fate :) şimdi taşlar yerine daha bir oturdu.


  • orient blue  (22.12.15 10:14:40) 
Nawar harikasin. Cevap verenlere tesekkur ederim cok.


  • greatviolinist  (25.12.15 05:27:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.