[]

Bu adamın hastalığı nedir?

Mesela adam çok zeki itü de mühendislik bitirmiş.Doktora yapmıs ,ales ,yds falan hep 90 üstü.
Ama adam nedense feci bakımsız mesela 36 yasında ama ayakkabısı boyasız ve saçları kepekli,Acayip salaş giyimli bir de adamla konusurken sana söylediği sözcükleri 3 4 defa tekrar ediyor.Sosyal olarak iletişim gücü çok düsük.Karsında yetişkin biri değil de 14 15 yasında bir çocuk varmıs gibi hissediyosun.Bu adam boyle olduğu için de işsiz.Bu tarz bi adamın sorunu nedir ?



 
sorun belli işte, mühendis olmayı seçmiş. okumakla meşgulken, kendine zaman ayırmamış. aman sınıfta kalmiym demiş fazla çalışmış. aman olaylara karışmiym demiş akşam evine dönmüş. sonra yaş geçmiş, karakter kemikleşmiş.

ne yapabiliriz dersen, maalesef bilmiyorum. kendisi farkedip çabalamadıktan sonra birinin kolundan tutmasını beklemek zorunda.
  • sttc  (22.12.15 01:17:20) 
(bkz: sosyal zeka)


  • westblack  (22.12.15 01:17:34) 
Sosyal zeka ile sayısal zeka çok farklı şeyler. Adamın sosyal zekası düşük demek ki.

Hani ortamlarda okumamış ama iyi yerlerde olan adam profilleri olur ya mesela, onların da sosyal zekası yüksek diyebilirsin.
  • roket adam  (22.12.15 01:18:29) 
ineğin teki işte. okumadan araştırmadan önüne konanı yemiş ezberci eğitimle biyerlere gelmiş bir mankafa.


  • her gece aç  (22.12.15 01:19:27 ~ 01:20:21) 
insanların hikayelerini, yaşadıkları travmaları, başlarından geçen olayları bilmeden onlara bir hastalık, rahatsızlık teşhisi koymak biraz vicdansızlık olur.


  • AWD  (22.12.15 01:45:15) 
hastalık falan yok adamın IQ sü yüksek EQ düşüktür buda sosyal ilişkilerine yansır.


  • mrthany  (22.12.15 01:52:46) 
üşengençlik de olabilir hastalığının adı.iq'su normalin çok çok üstünde olan bir abi tanıyorum,klima kumandasının pili 8 ay önce bitmiş,bu güne kadar pili üşengeçlikten değiştirmemiş ve soğukta oturmuş.

ya da amazon üzerinden aldığı bir şey var,eline geçeli 10günden fazla oldu ve kullanmasi gerekiyor hala kutusu açılmamış.mantıklı hareketler sergilemiyor yani.
  • valkin rockefeller  (22.12.15 02:15:11) 
aynen anlattığın benim kuzen, itü tekstil mühendisliğini bitirmiş (90'lar, tekstil mühendisliğinin puan tavan bilenler bilir türkiye 19.su falan kuzen), işe girip çıkmış çok çalışamamış, ales iktisattan keyfine yüksek doktora yapmış, 97 ales puanına sahip falan. şizofreni teşhisi konuldu, 15 yıldır ilaçlarına düzenli devam ediyor.


  • a darkness coming  (22.12.15 02:45:00) 
benim kuzen de itü'de mühendislik bitirdi. böyleydi ona da şizofreni teşhisi koyuldu.

gerçi yavaş yavaş bende o yöne gidiyor gibiyim.mühendislik bitirdim. ayakkabı filan boyayı geçtim delik hep benim. iş yerinde günaydın dışında konuşmuyorum. ales'de 95 üstü. korktum yemin ederim.

bence bu tarz adamların başarılı olacağı alanlarda iş bulmak gerek. satınalmacı pazarlamacı yaparsan adam tabi işsiz olur. koyacan laboratuvara yada vereceksin kalemi kağıdı teorem bulsun.
  • nedendir bilinmez  (22.12.15 08:26:09) 
Umurlarında değil de ondan


  • i ve been mistreated  (22.12.15 08:42:29) 
(bkz: itü )

cevap sorunun içinde gizli.
  • cemlemikonusuyorsun  (22.12.15 12:50:40) 
belki de çocukken fakirlik içinde ve maddi-manevi anlamda çok bakımsız bi şekilde yetiştirildi. başarılı olması için muazzam bi baskı gördü belki, yazık.


  • gloomystorm  (22.12.15 13:59:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.