[]

ssd boot sorunu

Selam arkadaşlar.

Şimdi geçen bi hdd aldım samsung 850 evo. Bugün notebookta dvd nin yerine takabilmek için gereken zimbirtida gelince montajını yaptım. Sonra dvd yerine taktığım ssd ye windows yukledim. Hdd de takılı bu arada.

Sonra hdd den girip yedekleme yapacağım ivir zıvırı ssd ye atıp hdd yi formatladim. Ancak bilgisayar bios boot menüde ssd yi bir türlü görmedi. Böyle olunca bende hdd ye tekrar windows yüklemek durumunda kaldım. Bios boot menüde hala ssd gözükmüyor.

Bir yol yordam gösterecek arkadaş olursa çok tesekkur edecem kendisine.

edit: başlık düzeltildi.

 
ssd'yi dvd'yi çıkardığın yere mi taktın?


  • aşksız prens  (22.12.15 00:34:00) 
Evet


  • gliderpilot  (22.12.15 00:34:51) 
ssd'yi içeri, eski diski dvd'yi çıkardığın yere takarsın.

sonra da düz windows kurarsın ssd'ye.

genel olarak hdd yuvası sata 3, dvd yuvası sata 2 destekler. ssd'nin nimetlerinden tam anlamıyla yararlanamazsın bu şekilde.

ek: bu 10 saniye 15 saniye açılış şovları için uefi lazım. en az win 8.1 kurmanı öneriyorum.
  • aşksız prens  (22.12.15 00:37:43 ~ 03:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.