[]

star war spoilerlı soru -izlemediyseniz okumayın gardaşım-

şıpoylır

şıpoylır

şıpoylır

şıpoylır

şıpoylır



son sahnede gelen kadın skywalker 'ın kayıp kız kardeşi miydi? çogüzeldi be duygulandırdı, güldürdü, mutlu etti. yalnız o kadın kim idi?

 
hangi kadindan soz ediyorsunuz? prenses leia'dan degil herhalde degil mi?


  • fraise  (21.12.15 21:16:08) 
evet.


  • tiarwain  (21.12.15 21:17:15) 
Sadece son sahneyi mi izledin?


  • r_u_h  (21.12.15 21:27:40) 
Şimdi babacım; o flöresan kılıçlı adamlara Jedi diyoruz...


  • Dunedan  (21.12.15 21:39:16) 
sinemada izlediğimiz star wars VII 'de son sahnede skywalker 'a kılıcını getiren genç kız kim????


  • bana da mi lolo  (22.12.15 07:32:52) 
Rey o ablanın adı :)


  • tasliyol  (22.12.15 12:20:48) 
kızın adı rey de akrabalık ilişkisi varsa da ben bilmiyorum.


  • piremses  (22.12.15 12:23:52) 
Bütün film neredeyse görüyoruz kızı yahu, herkesin bildiği de o kadarı. Luke'un kayıp kız kardeşi yok bildiğimiz kadarıyla ki Rey'in yaşı kız kardeş olmak için çok küçük.


  • r_u_h  (22.12.15 12:57:56) 
Rey'den bahsediyorsanız Luke Skywalker'ın kızı.


  • angelus  (22.12.15 13:03:51) 
@angelus

bir akrabalık olduğu tahmin ediliyor ama neden kızı? anlatsana biraz :)

ben mi bir şey kaçırdım diye merak ettim.
  • piremses  (22.12.15 13:41:41) 
7. filmdeki birçok şey eski serilerden ziyade genişletilmiş evrenden uyarlanarak yapılmış. Bunlar için çizgiromanlara da bakmak gerekiyor. Yani Luke Skywalker'ın evlenip çoluk çocuğa karışması gibi olaylar filmlerde yok, kaçırdıysan bu nedenle kaçırmışsındır. Misal aynı şekilde Kylo Ren'e dönüştüğü söylenen Ben Solo diye de bir karakter yok. O da Han Solo'nun oğlu Jacen Solo ile Luke Skaywalker'ın oğlu olan Ben Skywalker'ın isimlerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkmış bir tip. Filmde gösterilen Ben Solo/Kylo Ren aslında Jacen Solo. Bunlar film serilerinde pek yok dediğim gibi; çizgiromanlarında var. Filmde de buradan faydalanmışlar.


  • angelus  (22.12.15 13:56:22) 
anladım, sağol. ben solo için filmde oğlu falan diye geçiyordu da rey için hiç geçmedi konusu.


  • piremses  (22.12.15 13:59:36) 
Öncelikle benim en son okuduğumda Disney ve Lucas genişletilmiş evreni tanımadıklarını söylemişlerdi, o yüzden ne yazık ki mara jade, jacen, ben vs hepsi çöpe gitmiş oluyor. Bu bağlamda old republic vs de gidiyor ama o ayrı konu.

luke'un kayıp kız kardeşi diye biri yok. Luke'un 1 kız kardeşi var o da ikiz kardeşi Leia. Annesi doğum esnasında ölüyor. He Anakin, Vader haliyle gidip bir işler çevirdi mi dersek ben pek ihtimal vermiyorum.

O kız Rey, Luke'un kız kardeşi değil ancak kızı olduğuna dair teoriler var ancak ben ona da ihtimal vermiyorum. Çünkü Luke jedi'ların sembolü ve jedi code gereği herhangi birine bağlanması yasak. Bunun paralelinde evlenip çocuk yapmakta jedi'lara yasak.
  • air  (22.12.15 14:14:46 ~ 14:15:44) 
Genişletilmiş evren film evreninden ayrı oluyor artık evet ama esinlenmeler var. Mesela Kylo Ren'in maske ve kıyafeti Darth Raven'dan büyük ölçüde esinlenmiş, hatta nerdeyse birebir aynı.

Genişletilmiş evrende Luke evleniyor, çocuk yapıyor ama Bölüm 1-2-3 de Jedilara evlenmenin yasak olduğunu öğreniyoruz evet fakat Disney ve Abrams prequel üçlemesinin tanınmayacağını, hiç olmamış gibi davranacaklarını söylemişti. Midichlorian diye bir maddenin de olmayacağını söylemişlerdi, o zaman bağlanmanın yasak olması kuralını da hiç olmamış gibi tanımayabilirler bence. O yüzden kızı olduğuna ihtimal veriyorum.
  • r_u_h  (22.12.15 15:31:34) 
genel anlamıyla prequel'i tanımamak gibi bir şey çıkarmadım ben röportajlardan. daha çok o olaylardan bahsedilmeyeceğini anladım.

ancak ne olursa olsun jedi code'un yapısına dokunabileceğini sanmıyorum. bu komple kurguyu sarsar.

jedi bencil değil özgecil olmak zorunda. bencil olmamak yani kendisi ve kendisiyle ilgili olan'ı düşünmemek içinde hiçbir bağı olmaması gerekiyor. bu sadece prequel'de işlenen bir konu değil. jedi öğretisinin temeli bu.

tabi babanın'da yeğeninde ne mal olduğu ortada. luke'da bir işler karıştırmış olabilir. yani olaylar buna müsait, öyle bir şey yazarlarsa sırıtmaz fazla ancak ben yine de ilk söylediğimin arkasındayım.

elbette her şey çıkabilir ancak kişisel düşüncem hatta isteğim rey'in skywalker ailesiyle kan bağının olmaması yönünde. kaldı ki midichlorian'ların yokluğunda kanın eski önemi pek kalmıyor.
  • air  (22.12.15 17:43:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.