[]

Motosiklet, tamirci, yapılan km, karışık kafalar v2

Selamlar,

Dün soru açtım ama çok gören olmadı, yoruma ihtiyacım var.

geçen sorum (git:#1028767), geniş özeti ise aşağıda.


3 ay önce ikinci el motor aldım, 2 ay kullandım 750km yaptım, bi şekilde bozuldu, bundan anlayan bir tane tamirci var( başka tamirciler ciddi şekilde bilmiyor ve bozuyorlar), çoğu kişi de onu öneriyor ve ben de gittim. Neredeyse 2000₺ masraf çıktı, ok dedik yapalım. sipariş fabrikadan verildi, 1.5 hafta bekledik sonunda geldi, dün almaya gittim motoru. Km'ye bir baktım 650+ var. Ulan ben daha 750 yapmışım, sen nasıl yaptın, bir de bozuktu motor. Dedim ki valla benim kadar km yapmışsın, evet subapları denemek için dedi. Neyse bir şey diyemedim ama bir daha gidicem bir parça için ve bunu bir şekilde belirtmem lazım.

ekstra detay:
Benzin aldım bi yerden, parçaları bozdu ya da bozulacağı vardı, statör konjektör bujiler vs değişti, benzini yakamadan egzozda patlıyodu, subaplara zarar vermiş mi bakmak için denediğini söyledi. Motor hyosung gv250. Motor onda yaklaşık 1 hafta kaldı.

Dediğim gibi tek doğru düzgün anlayan adam bu, ilk gidişimde ses çıkaramadım ama içimde kaldı, ne yapmamı önerirsiniz?

 
1. Si motor zten 10 bin liralik bir motor. 2 bin lira cok fazla
2.si adam seni gidiklamis biraz. Yapacak tek sey motorsiklet sitelerinde adamin adini cikarmak... Baska bisi yok malesef.

  • anonymice  (21.12.15 17:28:55) 
ama bozulan parçaların fiyatı motoran yedek parça sitesinden toplayınca 1200 civarı tutuyor. diğer değişiklikler de akü(250tl), zincir(200tl sanırım), işçilik vs.

işte ismini çıkarmam zor yazdığım gibi adam doğru düzgün tek anlayan bu motordan. bununla aramı bozup ortada kalmak istemiyorum ama sözümü de söylemek istiyorum.
  • notinhere  (21.12.15 17:43:24) 
Başında durmadigin sürece yapacağın birşey yok


  • steward  (21.12.15 18:59:37) 
açıkça söyle adama, böyle böyle sorunlar çıkartmışsın, bu kadar yol yapmışsın diye. ulan iki tur gidip gelse tamam da, 650 km yol yapmak bir hafta motordan hiç inmemek demek zaten.


  • klassno  (21.12.15 22:53:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.