[]

doktorlar nasıl ameliyat yapabiliyor?

lan bir burun ameliyatı izliyeyim dedim youtube'dan elim ayağım titredi, fena oldum, tansiyonum düştü sanki. doktorlar bu işi nasıl yapabiliyor böyle ya? bu kadar kan görmek, kesip biçmek falan?




 
Uçaklar nasıl uçuyor...

Pilotlar yüksekten korkmuyor mu...

İyi bir amaç için yapıyorsun sonuçta. Ebeler de var, askerler de var, hemşireler de var, hepsi kan görüyor ya da kesip biçiyor.
  • Traveller  (21.12.15 11:52:23) 
kasaplar hayvanın derisini nasıl yüzüyor acaba. canlı canlı derisi yüzülen hayvanlar var. bunu yapan yaratıklar varken iyi bi amaç için çalışan doktorların yapması garip değil bence.


  • ergenpezeveng  (21.12.15 12:00:08) 
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (21.12.15 12:24:51) 
kasaplarin yaptigi daha zor bir is. her gun onlarca canliyi olduruyorlar. bunu bile kaniksayabildikten sonra doktorluk ne ki...


  • bohr atom modeli  (21.12.15 12:28:32) 
m.uludagsozluk.com

cerrahi branş secme, şiddet eğiliminin meşru bir yonelimi diye duydum geçen. magazin bir yana okurken zaten o ortam da görülüyor ve kafada yapabilirim yapamam oluşuyor. kan, et, kemik kendi kuralları olan birer materyal gibi geliyor. bir de ameliyathaneler bu dünyadan değil gibi, ben güzel buluyorum
  • fallopian  (21.12.15 12:35:28) 
aslında yabancılaşma sosyo ekonomik bir durum. Doktorların asıl olayı duyarsızlaşma.

Yabancılaşma deyince herhangi bir şeyin bilgisine veya kültürüne sahip olmamak gibi bir durum varken duyarsızlaşmada bir çoklarının tepki göstermeden duramadığı bir duruma veya olaya tepkisiz kalabilme, aldırmama durumu var.
  • idexo  (21.12.15 12:45:06) 
herşeyi geçtim dostum, adli tıp uzmanları otopsi yaparken ne hissediyorlar her gün hem de.

onlarca kez otopsiye girmiş bir insan olarak söylüyorum bunu. alışıyorsun. çok sıradan geliyor sana o an olaylar. herkes işini yapıyor ve dağılıyor herkes evlerine sonra.

hatta bak nbc'nin bir zamanlar anadoluda filminde çok iyi bir şekilde örneklenmiştir bu.
mesela filmde ceset aranırken mübaşir ve şoförün kavunlar için kavga etmesi,
komiserin kızına rapor alma derdinde olması falan.

herkes kendi işini yapıyor ve herkes kendi derdinde aslında.
  • jesues  (21.12.15 13:05:15 ~ 13:07:14) 
bu dediğin şeyleri düşünmeden, hissetmeden. bunları yapabilenler yapıyor zaten. mesela amputasyon ameliyatları genellikle damar tıkanıklığının bir sonucu olarak yapılıyor ve ameliyatta damarlar tıkalı olduğu için doğru düzgün kan bile akmıyor. hatta akarsa seviniyoruz öyle düşün. kalan dokular beslenebilecek diye. veya aspire ediliyor kan, göl gibi kanın içinde çalışmıyorsun yani. cayır cayır koter kullanılan ameliyatlarda koku biraz rahatsız ediyor belki. ama hiçbir şey bi normal doğum değil. 45 dakika gaita kokusuna 15 cm den maruz kalıp, 3 gün burnumdaki o kokunun geçmediği olmuştu. manevi kısmı çok tatmin edici. kalanları gözün pek görmüyor.


  • shotgunwoman  (21.12.15 14:47:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.