[]

Dilek Doğan'ın ölmesine verilen tepkiler?

O kadar sivil insanın öldürüldüğü şu zamanda sesi çıkmayan insanların neden bir PKK şüphelisi aranıldığı ve nasıl öldüğü netleşmediği halde bu "devletin mk", "polislerin mk" çığırtkanlığı nerden geliyor çok merak ediyorum.

Amerikada polis yolda kendisinin üzerine yolda yürüyen adama 7 el ateş edip öldürüyor. Basın bu kadar karalamıyor ki, burada terör şüphelileri olarak yapılan bu operasyonda bu görüntüler bu kadar abartılıyor.

Ben demiyorum ki öldürsünler her baskın yapılan yerdeki insanları ama ben yönetsem bu operasyonu derim ki "herkes evden dışarı çıksın biz arama yapana kadar beklesin dışarda" en azından arama yapanlar ellerinde kamerayla düzgün bir şekilde arama yapar ve oturanlarla sözel ve fiziksel temasta bulunma şansı da kalmazdı.

Edit: Kimse bana PKK yı APO yu ve gereksiz yere adam öldüren insanları (ki burda polis de öldürdüyse) savunmasız. Hepsinin MK savunanın da bu insanlarında

 
Bugun ona yarin sana panpa. Yarin obur gun bi yanlis anlasilma hata sonucu sen de supheli olsan hatta gercekten saglam kanitlarla bile supheli olsan bu devlete seni vurma yetkisi vermiyor vermemesi lazim. Bak panpali falan konustum ki anlayabilesin diye e mi.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.12.15 11:05:33) 
amerika'da ne olduğu bizi ilgilendirmez. türk polisinin ne olduğu belli ezelden beri.

insanları da öyle "dışarı çıkın, arama yapıcaz" falan deyip çıkaramazsın evden. orası onların evi.

pkk şüphelisi olması hiçbir şeyi değiştirmez. tc vatandaşı tc vatandaşıdır. seninle yüzde yüz aynı haklara sahiptir, abdullah öcalan bile.

EDİT: kimse pkk ya da abdullah öcalan'ı savunmuyor. yasal olarak hepimizin eşit haklara sahip olduğunu hatırlatıyorum, yani Apo BİLE vatandaş olarak aynı muameleyi görür, Dilek Doğan da, Ogün Samast da. aaa pardon, Ogün'ün eline bayrak verip hatıra pozu veren polisler vardı değil mi? Neyse.
  • nathanieltroy  (21.12.15 11:19:09 ~ 12:23:07) 
EDİT: Bu ve benzeri arkadaşların bir yıl içindeki ekşi duruyu başlıkları: Bakaya kaldım, ne yapabilirim? Yüksek lisansa başlayabilir miyim?


Turklerdeki ulkede meydana gelen her kotu durumu Avrupa'da ya da Amerika'da da var diyerek rahatlama sorunu!
Terorizm oluyor, Fransa'da da oldu sorun yok diyoruz. "Polis sucsuz birini olduruyor, Amerika'da da var diyoruz isin icinden siyriliyoruz." Yolsuzluk oluyor, o her yerde var diyoruz politikacilari aklamaya calisiyoruz. Escinseller rahat yasam elde edemiyor diyoruz, Polonya'da da sorun yasiyorlar diyoruz. Musluman olmayan azinliklar eziliyor diyoruz, Avrupa'da da Muslumanlar eziliyor diye bahane buluyoruz. Eger ayrintili incelersek evet Avrupa'da her ulkenin sorunlari var buna karsin Turkiye'den 5 kat daha iyi farkli ozellikleri de vardir ama o iyi ozellikleri hic gormek istemiyoruz. Ulkede kotu giden ne varsa kimseyle kiyaslamadan bunlari duzeltmeye calismak ve en iyisini yapmaya calissak olmaz mi? Avrupa'da Muslumanlari ezen politikacilar varsa bizim de Musluman olmayanlari dislamamiz gerekmez, Italya'da yolsuzluk ve rusvet yayginsa biz durust olabiliriz, Polonya escinselleri disliyorsa biz kimin kiminle sevistigine kimsenin ozel yasamina karismayabiliriz...

Sen Amerika'da hükümetin devletin eleştirilmediğini nereden de çıkardın!
  • Traveller  (21.12.15 11:22:50 ~ 12:01:28) 
pardon da amerika ucuncu dunya ulkesi gibi bir yer. bence karsilastiracaksaniz avrupa'daki ulkelere bakin, niye amerika?


  • bir varmis bir yokmus  (21.12.15 11:28:43) 
o benimle aynı haklara sahip olan pkk iki gün sonra seni ya da bi yakınını vursa aynı şeyleri diyebilecek misin bakalım?
ulan şüpheliyi vursalar suç, eylem yapmadığı sürece bişey yapamayız dese daha büyük suç. muhalefetin ak dediğine bok demeyi meslek edinmişsiniz.

  • animalman  (21.12.15 11:28:55) 
abd'de kıyamet kopuyor yalnız polis kalkıp da savunmasız birisini öldürdüğünde. öyle bir yazmışsın ki sanki dakika başı polis birisini avlıyor da millet sesini çıkarmıyor oralarda :) ayrıca bu bakış açısına göre hareket edersek; zamanında oklahoma'da tüm tulsa yakılarak içerisindeki yüzlerce zenci öldürüldü, binlercesi evsiz bırakıldı. e kimseden de çıt çıkmamıştı. biz neden kalkıp da ülkemizdeki katliamları bu kadar abartıyoruz, değil mi? ya da "abd'de bile zamanında olmuş bunlar, bizde de olması çok doğal" demeli miyiz?


  • soso  (21.12.15 11:36:21 ~ 11:37:06) 
Size kalsa her Kürt'ü her Ermeni'yi her Yunan'ı her Rus'u her Alevi'yi her inançsızı her Şii'yi her Hristiyan'ı her eşcinseli öldüreceğiniz için suçsuz birinin ölmesi size normal geliyor çünkü ölen kişi Alevi, çünkü ölen kişi Kürt çünkü ölen kişi solcu... Öyleyse size göre sorun yok!

İki tane nöron yok, bouğğğ ama onlar da.... böğğ... benim de Kürt arkadaşlarım var... derken öküz olduğunuzun farkında değilsiniz.
  • Traveller  (21.12.15 11:37:57) 
sıkıntı evini aramaya gittiğin yerde durumu kontrol altına alamayıp, beceriksizce birinin ölümüne sebep olman ya da daha kötüsü öldürmen. bu durumda kişinin hangi terör örgütüne üye olduğunun önemi yok. o eve operasyon düzenlemiş olsan öldüğünde bu tepki olmazdı. meselaüstüne gelen birine ateş etse yine bu tepki olmazdı. sorun arama için gittiğin ve sözde kontrolün altında olan bir yerde silahsız birini öldürmen.

bu arada abd'de sokakta yürüyen adam öldürülüyor bu kadar karalamıyor ne demek? millet sokaklara dökülüyor. ortalığı yakıp yıkıyorlar. basından düşmüyor ve herkes bu olayın takibini yapıyor. bunu çabuk unuttun sanırım: t24.com.tr
  • nawar  (21.12.15 11:41:31) 
@nawar hiçbir şeyden haberi yok boşver iki tane havuz medyası kanalı izliyordur bir de o kanalların internet sitesine bakıyordur kendini entelektüel sanıyordur.

Bir de Amerika'da basın bu kadar karalamıyor diyor acaba İngilizce seviyesi nedir?

Kürt people are always go go go...
  • Traveller  (21.12.15 11:47:44 ~ 11:48:10) 
Ekşi'ye pek takılmamak lazım.

Sözlüğün türkiye'yi ve halkı anlama oranı, örnek komik gelecek ama, her hadisede "bim star wars olayı" gibi.
İlk 30 sayfa: gelmeden ayırt ettim, muhteşem kuyruklar oluşacak, şimdiden sipariş verin, hiç bir yerde kalmayacak, tüm bim'leri gezeceğim, tükenmeden kapışın..
Hani bir insan aklında hiç bir şey olmadan şu yazıları okusa, aman allahım der ne büyük bir olaya şahitlik ediyorum. Tam anlamıyla bir izdiham yaşanacak olmalı..

Sonra son 30 sayafaya bakıyoruz: kolayca bulabildim, ilk gittiğim bim'de alabildiğim, her üründen stoklayabildiğim, sıraya bile girmediğim.. vs..
Millet makarna alıyor, ekmek alıyor, ama tüm ülkeyi star wars peşinde sanıyor bunlar. Tanımak, anlamak o kadar.

Seçimlerde de böyle idi. Bir insan yalnızca sözlükteki entry'leri okuyup kafasından bir tahminde bulunsa der ki: "bu ülkede hdp %90 oy ile iktidar olmalı"
Sonra sonuçlar geliyor. Tıpkı star wars ürünleri gibi, şimdi şaşkınlık evresi başlıyor. "allah allah."
e tabii, "allah allah" çünkü öngöremedin, iyi tanıyamadın.

sözlükteki "devletin mk" , "polislerin mk" yazıları, tüm bu abartılı ifadeler, heyecanlı genç insanların karalamalarından ibaret. her olayda toplumu, halkı ve olayları yorumlamaları sonucunda, bim-star wars olayındaki gibi bir sürpriz ile karşılaşıyorlar.

yorumların çok çok azı ciddiye alınabilir. hepsini okuyup, ordan genel bir kanıya varmak çok yanıltıcı.
  • güneyli çocuk  (21.12.15 11:54:36) 
Bir de yukarıdaki gibiler var. Kürt'ü mü savundun kesin PKK'lısın, kadına şiddete karşı mı çıktın kesin kadınsın, Türk'ü mü savundun kesin faşistsin... Ben suçsuz insanın yanındayım!


  • Traveller  (21.12.15 12:03:29) 
Ulan işinize gelince "bizi amerikalıyla karıştırma" denir. Ama işinize gelince de "aa yılbaşı hadi hediyeleşelim" türkiye de o kadar insan varken savaşa sürüklenirken bu "saçma sapan" adeti kimden aldınız da yapıyorsunuz ?

Türkiye de yaşayıp kendini her olayda koruyan polisleri "genelleyerek" p.çler oç ler diye küfreden insanın ben mk afedersiniz
  • seindfeld  (21.12.15 12:04:04) 
Neden insanları ekşi duyuruda birbirine hediye verenler ve suçsuz insanları savunanlar diye ayırıyorsun? Aşırı süper saçma değil mi? Gerçi akıl olsa vicdan olsa suçsuz insanların sen de yanında olursun insanları Kürt Alevi solcu... diye ayırmazsın.


  • Traveller  (21.12.15 12:06:09) 
-- O kadar sivil insanın öldürüldüğü şu zamanda sesi çıkmayan insanlar
-- Kim o insanlar ya? O insanlar akepeliler. Gezi olaylarından beri isyan ettirmeyi gerektirecek onlarca insan öldürüldü. Sokağa çıkmayan kör, dilsiz kalan akepeliler ve birtakım mehepe liler hariç kim söyler misin? Sesi çıkmayan insanlar mış... Yok öyle bir insan topluluğu muhalif tarafta.

-- bir PKK şüphelisi aranıldığı ve nasıl öldüğü netleşmediği halde
-- PKK ve KCK şüphelilerinin nasıl yargılandıklarını, nasıl beraat ettirildiklerini, nasıl ağırlandığını biz çok iyi biliyoruz. BU ÜLKEDE SARİN GAZI TEDARİK EDEN IŞİD MENSUPLARI dışarıda kollarını sallayarak gezerken, kollarına kelepçe vurulmadan ifadeye çağrılırken SEN BİR İNSANIN EVİNDE SAVUNMASIZ HALDE AİLESİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE KAFASINA SIKIYORSAN burada KATİL BELLİDİR. Nasıl öldüğü netleşmemiş diyor gel de çıldırma.

--Amerikada polis yolda kendisinin üzerine yolda yürüyen adama 7 el ateş edip öldürüyor. Basın bu kadar karalamıyor ki, burada terör şüphelileri olarak yapılan bu operasyonda bu görüntüler bu kadar abartılıyor.
-- Kim diyor yahu basın karalamıyor? Basın yerden yere vuruyor. Police Brutality adıyla aratırsan haberlerde binlerce karalama görürsün. "NİYE BU KADAR ABARTILIYOR". Ya ne olacaktı? Ya ne olacaktı güzel kardeşim YA NASİP diyip yerimizde mi oturacaktık ?????

--"herkes evden dışarı çıksın biz arama yapana kadar beklesin dışarda
-- Yahu saçma sapan yorumlar yapmayın KADIN KAPISININ ÖNÜNDE ARAMA YAPILIRKEN VURULUYOR BU NE DEMEK? VURMAK İÇİN GELDİLER DEMEK O KADAR BASİT.
  • cenkertem.afc  (21.12.15 12:14:45) 
"Türkiye de yaşayıp kendini her olayda koruyan polisleri" yav hee hee. gören de 6 yaşında çocuğuz da bize "polis amcalar" anlatılıyor sanacak. polisi tanımasak yiyeceğiz. her olayda öyle mi? ülkede "imdat polis" diye uygulama başlamış. polis şiddeti ve görevi kötüye kullanma yüzünden. adam hala gelmiş "polis sizin dostunuzdur" hikayesi anlatıyor.

toplasan tüm teşkilatta işini düzgün yapan yarıyı geçmez. o da çok iyimser oran verdim. çoğunluğu işini savsaklayan, rüşvet alan, şiddet uygulayan ve görevi kötüye kullanan kişiler. kota doldurmaya çalışan trafik polisleri, gözaltına işkence eden polis dolu karakol, kapkaç ve hırsızlıkta "abi bunları şimdi hayatta bulamayız umarım sigortanız vardır" deyip çok da üstüne düşmeyen polis, ölen adam için "orada ne işi varmış" diyen polis, arabasına aldığı 14 yaşındaki kızı taciz eden polis, gözaltına alırken ağız burun kırıp, öldüresiye döven polis, üniformasının verdiği güvenden dolayı sokakta kadınlara sözlü tacizde bulunan polis, kendi haklarını korumak için eylem düzenleyen meslektaşlarını da döven polis, ben yoruldum vak'alar saymakla bitmez. bakıyorum hep kötü örnek hep kötü örnek. iyi hiç yok demek değil bu fakat senin anlattığın "her olayda yanımızda olan kahraman polis" masalını yemiyor insanlar.

ha tabii belli ki sende biraz ergenlik var. "onun da mk, bunun da mk, benim gibi düşünmeyen herkesin mk" kafasında olmandan ve yazılanlara yönelik cevap ve onay (tik) verme/vermemenden belli. masallarla büyümeyi seviyorsun. traveller haklı sanırım. atv ve beyaz tv izleyip, sabah-akşam-takvim-star okuyunca konuya hakim sanıyorsun belli ki kendini.
  • nawar  (21.12.15 12:21:51) 
bu arada dilek doğan'ın pkk ile hiçbir alakası yok. dhkp-c operasyonu kapsamında evi aranıyordu. keşke biraz bi şeyler okusanız.


  • nathanieltroy  (21.12.15 12:21:52) 
"görme, egemenliğin temelidir. terör her zaman vizüeldir. o bizi dehşete düşürür, çünkü onu görürüz. terör, görmenin dehşetinden doğar. o bir kıyamet
vizyonudur." jacques ellul, 'sözün düşüşü'nde böyle diyor.

dilek doğan olayının ayyuka çıkmasının nedeni de bu: açık açık görülmesi. buradan kastım polisin vurması değil, olayın ayan beyan görünür (vizüel) olması. gerçekliğin pornosu gibi. şaka değil, bir kız bir şekilde vuruluyor kendi evinde ve ölüyor. ölüm, ötesi yok. annesini görüyoruz terlik falan atıyor. çok elim bir olay. abiyseniz, kız kardeşiniz varsa o durumda sizin olduğunuzu düşünün. aklınızı kaçırırsınız. allah kimseye göstermesin.

bunları dilek doğan neyi savunuyorsa 180 derece tam tersini savunan bir adam olarak yazıyorum. benim gözümde o kadın bölücüdür. altını çiziyorum, kesinlikle aynı dünyaya ait değiliz. ve fakat bu demek değil ki, 'benim gibi düşünmüyor, o zaman ölmeli'. madem böyle bir şey var, kardeşim al sorgula. delilin yoksa da bırak. iş bilmez, heyecanlı polisin yaptığı bir bok yemedir o elim durum. kesinlikle cezası da en ağır biçimde verilmelidir. bir kızın ölümüne sabep olmuşsun.

bahsettiğim gibi, ilk paragafta yazdığım gibi. görsel bir şey oldu. tepkiler bu yüzden. yoksa böyle onlarca olay oluyor görmediğimiz. onda bu tepkiler verilmiyor.
  • mermize  (21.12.15 12:35:26 ~ 12:36:10) 
bu görsel bir olay olup olmasada PKK yı ve DHKPC yi destekleyen insanlar ki gözümde her ikisi de terörist örgüttür bu olayda da ellerine koz geçmişçesine bok atmaya meyilliler.

Görüntülerde evdeki abi diyor "kaç kere geldiler zaten" diye. Ulan benim evime niye hiç polis girmedi? bi bok yapıyorsun ki o kadar dikkat ediliyor. Belki de o canlı bomba olsaydı 100ler insani öldürecekti ve o zaman da bu örgütleri savunanlar devlete bok atacaklardı olayla ilgili.
  • seindfeld  (21.12.15 12:40:49) 
haklısın. pkk ve dhkp-c'ye bir şekilde bulaşmış olan insanlar benim için de teröristin daniskasıdır.

ama 'belki canlı bomba olacaktı' tarzı savlarla yürütülmez terörle mücadele. polisin evine girip de o kızı öldürmesinin meşru bir tarafı yok. çatışma ortamı yok çünkü. kızın evine giriyorsun, onu ancak alıp birinci şubeye götürebilirler en fazla. vuramazsın demek istediğim. dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olamaz. ailesinin önünde kızı öldürüyorsun. akla mantığa sığar bir şey mi bu?
  • mermize  (21.12.15 12:50:46) 
Ölen gencecik kadının arkasından küfürler gırla gidiyor. Mk'sız cümle kuramaz olmuşsunuz.

Baylar, siyasetten anlamıyorsunuz. Hayattan anlamıyorsunuz. Bir boktan anlamıyorsunuz. Kendinizi rezil etmek yerine susun derim.

Polislerin %95.34'ü halk düşmanıdır. O yüzden Reza'lar elini kolunu sallayarak çıkarken, Alevi, yoksul ve işçi olan Dilek kardeşim ölür. Bu kadar basit.
  • sevgikusunkanadinda  (21.12.15 13:11:08) 
tamam.

:'(
  • mermize  (21.12.15 13:16:02) 
verilen tepkinin sebebi öldürülen kişinin terör suçlusu olup olmamasından ötürü değil, olayın bariz kurmaca olmasından kaynaklanıyor. ben hayatımda bu kadar kolpa bi örgüt evi araması görmedim. gelin kız gibi iş yapıyor evi arayan kişi. ayrıca hayvan gibi herifler o kızı boğazından tutar bi kenara savurur. ateş etmenin sebebi nedir?


  • KidLazer  (21.12.15 13:27:48) 
Kendi adıma; ailesinin, anne baba kardeşinin gözü önünde ortada gerilim tartışma direniş yokken bir insanın çat diye evinde vurulup öldürülmesi, öldürülebilmesi şok etkisi yarattı üzerimde. Empati sebebiyle sanırım, normalde en uç videoları izlerken bile pek bir şey hissetmeyen benim, Dilek'in annesinin kızım vuruldu dedikten sonraki feryatlarını duyduktan, ailesinin maruz kaldığı tutumu gördükten sonra tüylerim diken diken oldu, içim acıdı. Ülkede adaletin işlemediği açıkça ortada, yarın öbür gün aynı durumda olabilme ihtimali insanları bu derece tepki vermeye sevk etti sanırım.

Böyle bir sebeple evime arama yapılmaya gelinse dışarıda bekle denildiğinde kabul etmem kesinlikle. Neyin ne olacağı belli değil, bu ülkede polisin delil diye kayıt altına aldığı belgelerin "kazayla" yine onlar tarafından yerleştirdiğini, sonucunda da bir yaptırımla karşılaşmadıklarını hepimiz gördük sonuçta.
  • hala mi ceren yahu  (22.12.15 01:53:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.