[]

Uçak ne güzel şey lan ama korku?

uçaklar konusunda ortalama bir vatandaştan daha çok şey biliyorum.

ama uzman değilim. şu ana kadar 21 kere uçağa bindim, hepsinde büyük zevkle seyahat ettim.

2-3 uçuşta korkmadım değil. özellikle sonuncusunda. zaten korku ondan sonra oluştu.

yahu benim bu korkuyu yenmem lazım arkadaşlar. erzurum-ankara arası seyahat ediyorum ve otobüs ve tren büyük eziyet. yataklı tren de olsa adamın iflahı zkiliyor.

ne yapıcam? nasıl yenicem bu korkuyu?

genelde 737-800 ile sehayat ediyoruz ve bu modele ait istatistiklerden bile haberim var.

ama bir anlam ifade etmiyor.

hasılı bu korkuyu yenmem lazım. 2 ay sonraki muhtemel uçuşum için bile şimdiden heyecanlanıyorum. sırf bu korkudan son 1 senede ailemi toplamda 3 gün görebildim. halbuki 4 ay görme imkanım vardı.

ne yapıcam?

edit: belki korkumu yenerim diye fsx satın aldım, biri alman biri türk iki pilotla yüz yüze uzun uzun sohbet ettim... ama yok. olmadı.

edit2: bu arada 2012'de ankara-sivas hızlı tren hattı hizmete açılacak diye milleti kandıran siyasetçilerin ........................... hamısınıbısınalajd...

 
benim de böyle bir korkum var ama her defasında düşünüyorum "12 saat otobüste uyumadan yol gideceğime 1 saat korkarım ulan" deyip biniyorum.


  • seindfeld  (20.12.15 18:25:06) 
flightradar.com'u acip zoom out yaparak ne kadar cok sayida ucagin su anda havada olduguna bak ve yarin sabah herhangi bir ucak kazasi haberi duymayacagini dusun. 24 saat boyunca Dunya'da ne kadar ucak havada bir bak. Korkunun ne kadar mantiksiz ve komik oldugunu anlaman lazim.


  • stavro  (20.12.15 18:27:54) 
atarax, dideral iş görür. ama dersen ki ilacsiz olsun, o ilk baştaki hızlanma çok güzel değil mi derim. sırf yerden kesilmeden önceki o hız için binilir yani. bir de gokyuzundeyken insan inceliyor; yok hava durumları burdan oluyor, efendim surda yaşayan minnak bir canlı zerresi var midir? vay bu ince elyaf tabakasini buraya kim serdi, bursa kumaş pazarindan mi aldilar?
ya da ankara'dan doğuya gidilen yolda dağları ete benzetirsek-ki bordo gibiler, etin kalitesinin düşmesi. Kırmızı dağlar ustunde artan karları don yagina benzetmek saçma gelebilir ama takdir edersiniz ki yol aciktirip yoruyor

  • fallopian  (20.12.15 18:34:22) 
Aynı korku bende de var ve sırf bu korku sayesinde konuyla ilgili çalışma bile yaptım ama geçmiyor. Korkunun zaten saçma olduğunu biliyorsun ama bu yukarıda "Bu korku çok saçma" diye çığlık atmaya engel değil. "En güvenli ulaşım aracı ile gideceksin, hem de hızlı gideceksin" diye bileti alıyorum, uçuştan bir gün öncesini hayatımın son günüymüş gibi yaşıyorum. Havaalanına girdiğim an deseler ki "Uçakla sağ salim varacaksın ama otobüs kaza yapacak", otobüsü 10 kere tercih ederim. Mantığım engel olursa ne ala. Hatta konuyla ilgili ne hissettiğimi tam olarak anlatan şu entry'ye bayağı bir gülmüştüm, tanıdık gelecektir.
eksisozluk.com
Havaalanına girdiğim an soğuk ter boşanıyor, "Otobüsle gidip öleceksin ya da uçakla sağ salim varacaksın" deseler, hiç düşünmeden otobüse binerim. Uyguladıklarımı ve işe yarayanları anlatayım.

- Uyku gelsin diye doktor Atarax vermişti. Kendisi alerji ilacı olup uyku getirmesiyle meşhur ama korkunun kendisi uykuyu yeniyor. 17 saat göz kırpamadım. Üstleik önceki akşam 4 saat uyumuştum. (İki tanesi işe yaramadı)
-Passiflora: Bunun hapından evden çıkmadan bir tane, havaalanına gelince bir tane, uçuş kalkmadan önce bir tane alınca; uçuşta çok korkmuyorum. Korkunun fiziksel etkilerini hissediyorum. Avuç soğuk soğuk terliyor, diz titriyor, kalp hızlı ama umurumda olmuyor. Korkan bir kişi değil de, hafif anksiyeteli yolcu gibi gidiyorum.
-Yanımda benden daha çok korkan biri varsa, o an cesaret geliyor. Çok rahat uçakla gidebiliyorum. Hatta iki kere "Siz keşke hostes olsaydınız"ı da duydum ama nerede denk getireceğim o kişiyi.
-Önceki gece hiç uyumayınca, 35 küsur saat uykusuzluktan sonra, ister istemez bir süre sonra türbülans yoksa sızıyorum. Yan etkisi, uyandığım zaman uçakta olursam biraz daha dinç olduğum için korkuyorum. Pasiflora hemen üstüne.
-İçki: En son uçuşta bunu denedim. Uzun bir uçuştu, 18-20 saat. 3 kadeh şarapla başladım, o geçince vodka içtim, onun üstüne şarap içtim. En güzel uçuştu, türbülansta hoppidi hoppidi göbek atasım geldi. Üstelik neşeli sarhoş olduğumdan yandaki yolcuyla da iyi muhabbet ettik. Üstüne sızdım. Yan etki olarak 2.5 aydır içkiyi ağzıma koyamıyorum; o zaman çok içmişim, şimdi hiç içemiyorum.
  • aychovsky  (20.12.15 18:48:19 ~ 18:52:49) 
ben de korkuyordum da, sonra düşündüm nasıl olsa öleceğiz ha havada ha yerde ne fark eder. uçak kazası da yılda 1 olan bir şey zaten. bin gitsin.


  • cekilmis gayfe  (20.12.15 19:17:03) 
Bir ara ben de korkardim izledigim "air crash investigation" serilerinden dolayi. Ama soyle bir dusunup mantik yurutunce mantik korku karsisinda baskin cikti ve tamamen kurtuldum.
Ucakta olagan ustu bir ses,cok siddetli bir sarsinti, motordan ates falan cikmadikca korkmam.

  • stavro  (20.12.15 19:17:23) 
hangi kısımdan ya da neyden korkuyorsunuz yardımcı olmaya çalışayım


  • monkey  (20.12.15 19:36:30) 
ben de çok korkarım uçaktan. hele ki kalkış ve iniş anlarında resmen kalbim gümbürdüyor, soğuk soğuk terler boşanıyor, betim benzim atıyor, elim ayağım titriyor. bildiğim bütün duaları okumaya başlıyorum. yanımda tanıdık biri varsa elini kırasıya sıkıyorum. taa ki kalkıştan sonra bulutların üstüne çıkıpta kemer ikaz ışığı sönene kadar. ondan sonra türbülans vs olmadığı sürece rahatım. gerçi gene de uçak manevra yaparken sağa sola doğru eğilince bi içim gitmiyor değil. o yüzden fazla camdan bakmamaya çalışırım. tabi sonra iniş için alçalmaya başlayaınca hoop hepsi baştan başlıyor. teker yere değip de uçak düzleşene kadar resmen cenazemi planlıyorum. ama gene de s.ke s.ke biniyorum uçağa. allahtan şimdiye kadar sorunlu bir uçuş yaşamadım. bi de öyle olsa demek ki anca silah zoruyla binebilcem.


  • halanne  (20.12.15 19:53:41) 
Air crash invasion izlemeyi bırakarak başlayabilirsin.


  • acad r12 for dos  (20.12.15 20:58:57) 
bişey olmaz korkma
not:uçaklar hakkında çok şey bilen birisi.

  • basond  (20.12.15 21:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.